Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 481
От края на май месец не живея заедно със съпруга си. Имахме няколко неуспешни опита "да оправяме нещата и взаимоотношенията си", но нищо не се получи. В крайна сметка ни предстоят делата по развода.
До тук нищо ново под слънцето  Mr. Green
Проблема са децата!!! Имаме близначки на две години. Преди да се разделим постоянно ме заплашваше, че ще направи всичко възможно да ми вземе децата и те да не живеят при мен, а при него. Аз естествено си тръгнах с тях и сега живеем в Стара Загора при майка ми. Той живее в Пловдив, а неговите родители в Кърджали. От както сме разделени само веднъж е виждал децата - ходихме до Копривщица (аз отидох с тях), за да могат да ги видят и баба им и дядо им.
Сега обаче иска да ги вземе сами за събота и неделя и да ги заведе в Кърджали при родителите си. Притеснявам се и не зная дали да ги пускам сами.
Ами ако не ми ги върне?!?  #Crazy
Все пак нямаме още развод, няма решение за вижданията между бащата и децата. Той може да ги вземе и да не ги върне, а след това в съда..... не ми се мисли.....
Какво да правя?
И все пак от друга страна той е баща на тези деца и има правото да ги вижда, но не иска да идва тук само за няколко часа.... Иска да ги вземе, за да могат и родителите му да ги видят....
Дайте ми съвет... Имали ли сте подобни проблеми?

# 1
 • Мнения: 1 431
Всички заплашват, но в съда имат много малки шансове.
А за да вземе децата и да не ги върне - трябва да му хлопа дъската според мен. Шанса е много малък, така че едва ли си струва да се тревожиш.
Но все пак - ти най-добре би трябвало да си познаваш екс-мъжа.

# 2
 • Мнения: 1 811
Моят съвет е да не ги пускаш сами!В предвид заплахите,които ти е отправил ,мисля че трябва да си предпазлива докато излезе решението.Както е казал Пантер,всички заплашват и в крайна сметка не им стиска да се наемат с това да гледат децата.НО!За да ти скъса нервите съм сигурна,че ще направи много изпълнения!Ти си го познаваш най-добре,но мисля че децата без теб никъде не трябва да ходят!Пиши в темата на адвокатите ,но мисля че и те това ще те посъветват!
Успех!

# 3
 • Мнения: 518
Не ги пускай сами,измисли нещо,ако трябва обади се на неговото семейство и се опитай да им обесниш ситуацията.Покани ги те да дойдат да ги видят и изобщо ,постъпи интелигентно,без скандали.

# 4
 • София-Велинград
 • Мнения: 1 298
Не ги пускай сами ако искат да дойдат да ги видят нека дойдат при теб.Не му давай да ги извежда извън пределите на Стара Загора.

# 5
 • София
 • Мнения: 6 980
Зависи...

Зависи какви са ви отношенията сега и до какъв човек е той. Законово двамата имате еднакви права и децата могат да са с него, така както са с теб.

Ако отношенията ви са добри, ако той е разумен човек /относително де/ и ако се чувстваш спокойно - дай му ги. Дори да не са съвсем нахранене или съвсем чисти или съвсем наспани като ти ги върне - не е фатално за личностното им израстване. Wink

Ако отношенията ви не са нито добри, нито лоши, ако се колебаеш, но повече клониш към 'не' - съгласи се, а ден преди това ги "разболей" леко и откажи под този предлог като се аргументираш много добре и разумно и му предложиш някаква алтернатива.

Ако той е гадняр, който ти е бесен и иска да направи всичко възможно да ти вгорчи живота, не му дреме за децата, не плаща издръжка /не дава никакви пари за тях/ кажи му да си гледа работата и че ще види децата, когато съдът каже да ги види или когато започне да се държи като баща.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 327
Можеш да започнеш предварително дело за регламентиране на отношенията с децата - кой кога може да взиам децата и за колко. Не е необходимом да чакаш да излезе решението за развод.
Така че ако решиш да му ги дадеш и той не ги върне има какво да направиш. Можеш да се посъветваш в темата за Консултации с адвокати.

Останалото е по твоя преценка. Както е писала Isa, варианти много.

# 7
 • София
 • Мнения: 416
Отиди и ти с децата - сигурно няма да ти е много комфортно при бившите свекита,но поне ще си по-спокойна.
Колкото до другото - направи като мен ако искаш.И аз в момента съм в развод и все още няма излязло решение,но имам споразумение - детето се вижда от другата рода само един път в месеца и само в мое присъствие(в удобно за детето време и по местоживеене - ако през уикенда сме при моите родители в провинцията желаещият се разкарва до там).Сега е момента и ти да имаш претенции,та дори и да не ти ги изпълнят поне ще си опитала.Това споразумение за личните отношения влиза в сила с излизането на решението за развода,но аз го прилагам още от сега.
И не се притеснявай - нещата лека полека ще се подредят!  bouquet

# 8
 • Мнения: 193
А за да вземе децата и да не ги върне - трябва да му хлопа дъската според мен. Шанса е много малък, така че едва ли си струва да се тревожиш.

Не искам да те плаша, но моят бивш го направи това веднъж. Взе детето за полагаемото му се море и... не искаше да ми го връща. Трая една седмица тоя цирк, но щях да се побъркам от притеснение, наистина, още повече, че и детето ревеше...
(Интересното в нашия случай е, че сега може и с месеци да не я вижда! Мъже!!!)

Въпросът не е, че би могъл наистина да ти вземе децата, а че може да те разиграва и да ти всява дискомфорт до безумие!
От това гледай да се избавиш!!!

Щом иска да се вижда с децата си, което е нормално, не го спирай, но нека става на твоя територия.
Мисля, че zorii и Isa са ти дали много добри съвети по въпроса.
Само това ще добавя: не му позволявай той да определя правилата и да командори. Съобразявай се с желанието му, но само в границите, в които те устройва и се чувстваш спокойна.

# 9
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 236
Да вземе децата и да не ти ги върне?! Много се съмнявам, че ще се навие да отглежда две деца оттук насетне. Мисля, че личната им свобода /на бившите/ е преди всичко, колкото и да твърдят, че си обичат децата и че им липсват  Naughty
Да, ако е тип като бившия на Alito може и да ги задържи за няколко дни, колкото да те влуди, но то ще е пак за да си погъделичка мъжкото самочувствие и да те кара да му се молиш.
Ти си знаеш най-добре какъв човек е, но ако аз бях на твое място щях да ги пусна и дори сама щях да му предложа, ако иска да останат за повече дни с него, за да им се порадва. Ей така...да има да се чуди защо го правиш и какви планове имаш за тия дни, в които няма да са при теб  Laughing

# 10
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
Можеш ли да ми отговориш на следните въпроси:
1. На колко години са децата?
2. Ходят ли на д. градина или училище?
3. Съпругът ти има ли си собствено жилище или е придобито по време на брака общо?
4. Какво работи и какви доходи има?
5. Какъв тип човек е?
6. Как възприе раздялата?

Нека да добия представа и ще отговоря.

# 11
 • Мнения: 481
Да, няма проблем, веднага отговарям на въпросите  Hug

1. Децата са близначки на 2 години и 1 месец.
2. От един месец вече ходят на детска ясла.
3. Съпруга ми има собствено жилище в Пловдив, предобито преди брака.
4. Има собствена фирма, занимаваща се основно с енергийна ефективност (в която работех и аз преди да се разделим) и е доста добре финансово осигурен.
5. Какъв тип човек е?.... Ами напоследък се показва като доста избухлив за дреболии, държи се като капризно дете, на което никога нищо не му е отказвано (което си е и така в действителност  Mr. Green )..... не зная, объркано ми е и сякаш преценката ми не е много реална, а и не зная в какъв точно аспект питаш.
6. В началото, когато се карахме и си вдигахме скандали винаги той плашеше с развод, а  аз се опитвах да уталожа нещата. След поредния ни скандал аз му заявих, че искам да се развеждаме и той беше едва ли не шокиран от това мое решение. Каза, че такова нещо от мен не бил очаквал. След последния ни скандал (преди един месец), на следващия ден идва до вкъщи и искаше да влезе и да "си взема децата". Естествено не го пуснахме.
Но на последния ни разговор (в понеделник) се държа доста прилично и каза, че няма никакви намерения да задържа децата, просто иска да ги заведе при родителите си, за да ги видят и те. Не зная до колко съм права, но си мисля, че ги иска по-скоро заради родителите си, отколкото заради самия себе си. То и без това само майка му и баща му ги гледат, когато са заедно......
Ами това е..... Ако има нещо друго - питай.

# 12
 • София,Младост
 • Мнения: 109
Моят съпруг е дете на разведени родители.Тъй че ще пиша от това ,което виждам като последствие от развода им.Единствения наранен и жертва е той.Неговите родители и сега след 30г развод продължават да си мерят .... и да се държат безобразно.А синът им трябва непрекъснато да балансира м/у една вечно недоволна безпардонна истерична майка и баща който за 40.г веднъж не е казал ,"сине браво!".
Тъй че смятам ако наистина те е страх отиди с тях или покани бабата и дядото на гости във вас.Но  запази добри отношения с бившия - иначе само децата  ще страдат.

# 13
 • София
 • Мнения: 6 980
...Неговите родители и сега след 30г развод продължават да си мерят .... и да се държат безобразно.А синът им трябва непрекъснато да балансира .....
Но  запази добри отношения с бившия - иначе само децата  ще страдат.

Макар да е малко в страни от темата - Това е което непрекъснато ви говоря, момичета.

Съни, дано никога не се разведете с мъжа си, но съм сигурна, че ако това се случи твоя мъж няма да воюва с теб чрез децата и ще направи всичко по силите си, за да сте в добри отношения. Опитът учи най-добре.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт