Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 12 септ. 2007, 12:56 ч.
  • Преглеждания  785  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Берковица
  • Мнения: 1 859
Никога не съм купувала цяло пиле и съответно никога не съм готвила такова. Та имам няколко много тъпи въпроса.
1: Пилето ще бъде ли изчистено или ще ми го дадат с всичките гадости, които са в него?
2: Ако е изчистено дреболийките като дробчетата например ще бъдат ли в него или да си купувам отделно дробчетата за пълненето?
3:Като го напълня и зашия трябва ли да го намажа с нещо преди да го пъхна в фурната? И трябва ли фурната да е предварително загрята или не, а трябва ли да го завивам с фолио да не загори или не е нужно.


Осъзнавам колко са ми малоумни въпросите  Embarassed ма по-добре да питам и да се изложа тук отколкото на масата Sick.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 444
1. Пилето е изчистено , но една вода няма да му навреди
2. Дреболийките се купуват отделно
3 . Аз го мажа с масло и подправки и завивам с фолио  , ако слагаш ориз в плънката е хубаво да е полуготова

# 2
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
1. Пилето е изчистено , но една вода няма да му навреди
2. Дреболийките се купуват отделно
3 . Аз го мажа с масло и подправки и завивам с фолио  , ако слагаш ориз в плънката е хубаво да е полуготова

 Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 7 071
Фурната трябва да е предварително загрята, но не е задължително да го увиваш във фолио. Аз го мажа с мазнина и червен пипер.

# 4
  • Мнения: 4 496
Пилето е изчистено,но е добре пак да го огледаш за перца.Намирала съм доста често недотам оскубани пиленца!

# 5
  • Мнения: 10 482
Аз също мажа с мазнина и слагам подправки,но не завивам във фолио,слагам в незагрята фурна или както дойде - това не е капризна манджа.

Ако до сега си правила само домашни,да знаеш че купешките по-бързо се сготвят и са по-крехки.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 15:49 от pina

# 6
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Много често са с неепилирани мишници, Mr. Green и някъде навътре във фенера-има позабравени-я част от бял дроб или някоя друга карантия.  Така,че е желателно да го огледаш.
Аз също омазнявам и поръсвам с червен пипер и най-често приготвям в плик за печене.

# 7
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Пилето е изчистено,но е добре пак да го огледаш за перца.Намирала съм доста често недотам оскубани пиленца!
Аз го мажа с масло,червен пипер и го пека в плик за печене.В загрята фурна го слагам.

# 8
  • Берковица
  • Мнения: 1 859
Ок. сега купих пилето и го размразявам, обаче задължително ли е да го завивам с фолио(плик за печене нямам)? И колко загряна трябва да е фурната?

# 9
  • София
  • Мнения: 444
Ок. сега купих пилето и го размразявам, обаче задължително ли е да го завивам с фолио(плик за печене нямам)? И колко загряна трябва да е фурната?

Аз лично го правя с фолио , за да е по сочно 30 минути и после откривам , по нагоре са ти отговорили ,че става и без фолио
Аз си загрявам фурната до максимум и после според зависи , понякога я намалям

# 10
  • Старата столица
  • Мнения: 5 363
1. Пилето е изчистено , но една вода няма да му навреди
2. Дреболийките се купуват отделно
3 . Аз го мажа с масло и подправки и завивам с фолио  , ако слагаш ориз в плънката е хубаво да е полуготова
Присъединявам се към отговора Peace

Ок. сега купих пилето и го размразявам, обаче задължително ли е да го завивам с фолио(плик за печене нямам)? И колко загряна трябва да е фурната?

Не е задължително,разбира се,но става по-вкусно и сочно Wink Махни фолиото 10-на минути преди да изключиш фурната.

# 11
  • Берковица
  • Мнения: 1 859
Благодаря за отговорите. Ще видим как ще се справя и после ще пиша.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт