Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 март 2005, 10:54 ч.

Пилешки дробчета

  • 9 598
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 257
Момичета, давайте идеи и рецепти.
До момента съм ги приготвяла с много лук и сметана - всичко това в йена и във фурната.
Вие сте  Arrow

# 1
  • USA
  • Мнения: 488
Ами аз ги правя "по селски" - с много лук, моркови, чушки и доматен сос. Няма начин да не си яла по заведенията, но не навсякъде ги правят добре, вкъщи смятам, че ще станат по-хубави.
Друга идея е панирани, но пък стават малко сухи, и ще им трябва и отделна гарнитура...

# 2
  • Мнения: 4 358
Ето линк към една рецепта за пилешки дробчета с червено вино и гъби, която съм пускала тук преди време.
Правя и дроб-сарма с пилешки дробчета.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 529
Tedi как правиш дроб сърмата - какво правиш със самите дробчета - вариш ли ги? Стори ми се много интересно Wink

# 4
  • sofia
  • Мнения: 2 534
Винаги ги приготвям с бира , лук и на финала при сервиране насъргвам белтък от сварено яйце .
Става много красиво и вкусно .

# 5
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Цитат на: mam@
Момичета, давайте идеи и рецепти.
До момента съм ги приготвяла с много лук и сметана - всичко това в йена и във фурната.
Вие сте  Arrow

Aз пък точно така не съм ги правила Embarassed .Би ли ме  Bulb  колко сметана,подправки и ако има още нещо... Thinking ?
Аз ги правя в тиган така:запържвам лук,малко брашно и червен пипер,добавям вино и вода 1:1,царевица,грах и ако имам гъби и разбира се дробчетата,оставям всичко да се задуши

# 6
  • София
  • Мнения: 3 636
Аз дробчетата ги сварявам, нарязвам на ситно, слагам ориз, пресен лук, магданоз, черен пипер и пека в тавичка, като стане правя заливка от яйце и кисело мляко.
Другият начин е дробчета в масло на тиган, отгоре поръсвам с пресен магданоз.

# 7
  • Мнения: 5 257
Цитат на: buubinka
Би ли ме  Bulb  колко сметана,подправки и ако има още нещо... Thinking ?

Аз съм от тези, които готвят едно към гьоторе  Blush и винаги става вкусно  Wink .
В смисъл нямам точни пропорции.
Нарязвам лука на филийки.
Слагам дробчетата.
Подправки - каквито се сетиш - поне аз така слагам.
Заливам със сметана от готовата на Хопла и захлупвам йената.
Пече се - незнам колко време  Blush , но ги наблюдавам  Wink .
Дано съм ти била полезна  Flutter .

# 8
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Благодаря ти Laughing !!!
Още утре ще ги пробвам,тъкмо се чудех какво да измисля  Thinking Rolling Eyes  Wink

# 9
  • Мнения: 4 358
Цитат на: GALL78
Tedi как правиш дроб сърмата - какво правиш със самите дробчета - вариш ли ги?.....

Кисна ги цял ден, за да се изтече хубаво кръвта (има и други начини, аз така съм свикнала).
Запържвам голяма глава лук, нарязана на ситно. Слагам чаша измит ориз (суров) и запържвам до стъклено.
Изсипвам лука и ориза в тава, а в същото тиганче запържвам дробчетата за около десетина минути. Слагам дробчетата в тавата, наливам 4-5 чаши вода (обичаме по-водно), слагам сол + сух джоджен на вкус и пека във фурната.
Ако джодженът е пресен, слага се накрая.
Приятен апетит  eat

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт