Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 5 257
Момичета, давайте идеи и рецепти.
До момента съм ги приготвяла с много лук и сметана - всичко това в йена и във фурната.
Вие сте  Arrow
Цитирай

USA

Мнения: 488
Ами аз ги правя "по селски" - с много лук, моркови, чушки и доматен сос. Няма начин да не си яла по заведенията, но не навсякъде ги правят добре, вкъщи смятам, че ще станат по-хубави.
Друга идея е панирани, но пък стават малко сухи, и ще им трябва и отделна гарнитура...
Цитирай


Мнения: 4 358
Ето линк към една рецепта за пилешки дробчета с червено вино и гъби, която съм пускала тук преди време.
Правя и дроб-сарма с пилешки дробчета.
Цитирай

Sofia

Мнения: 529
Tedi как правиш дроб сърмата - какво правиш със самите дробчета - вариш ли ги? Стори ми се много интересно Wink
Цитирай

sofia

Мнения: 2 534
Винаги ги приготвям с бира , лук и на финала при сервиране насъргвам белтък от сварено яйце .
Става много красиво и вкусно .
Цитирай

у дома

Мнения: 2 605
Цитат на: mam@
Момичета, давайте идеи и рецепти.
До момента съм ги приготвяла с много лук и сметана - всичко това в йена и във фурната.
Вие сте  Arrow

Aз пък точно така не съм ги правила Embarassed .Би ли ме  Idea  колко сметана,подправки и ако има още нещо... Thinking ?
Аз ги правя в тиган така:запържвам лук,малко брашно и червен пипер,добавям вино и вода 1:1,царевица,грах и ако имам гъби и разбира се дробчетата,оставям всичко да се задуши
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз дробчетата ги сварявам, нарязвам на ситно, слагам ориз, пресен лук, магданоз, черен пипер и пека в тавичка, като стане правя заливка от яйце и кисело мляко.
Другият начин е дробчета в масло на тиган, отгоре поръсвам с пресен магданоз.
Цитирай


Мнения: 5 257
Цитат на: buubinka
Би ли ме  Idea  колко сметана,подправки и ако има още нещо... Thinking ?

Аз съм от тези, които готвят едно към гьоторе  Blush и винаги става вкусно  Wink .
В смисъл нямам точни пропорции.
Нарязвам лука на филийки.
Слагам дробчетата.
Подправки - каквито се сетиш - поне аз така слагам.
Заливам със сметана от готовата на Хопла и захлупвам йената.
Пече се - незнам колко време  Blush , но ги наблюдавам  Wink .
Дано съм ти била полезна  Flutter .
Цитирай

у дома

Мнения: 2 605
Благодаря ти Laughing !!!
Още утре ще ги пробвам,тъкмо се чудех какво да измисля  Thinking Rolling Eyes  Wink
Цитирай


Мнения: 4 358
Цитат на: GALL78
Tedi как правиш дроб сърмата - какво правиш със самите дробчета - вариш ли ги?.....

Кисна ги цял ден, за да се изтече хубаво кръвта (има и други начини, аз така съм свикнала).
Запържвам голяма глава лук, нарязана на ситно. Слагам чаша измит ориз (суров) и запържвам до стъклено.
Изсипвам лука и ориза в тава, а в същото тиганче запържвам дробчетата за около десетина минути. Слагам дробчетата в тавата, наливам 4-5 чаши вода (обичаме по-водно), слагам сол + сух джоджен на вкус и пека във фурната.
Ако джодженът е пресен, слага се накрая.
Приятен апетит  eat
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.