Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

...

Мнения: 2 872
За цареви4ната кори4ка:

250 гр. п6ени4но бра6но
50 гр. цареви4но бра6но
250 гр. сирене
125 гр. маргарин
1 яице
Вси4ко това се смесва за да се полу4и тесто./Полу4еното тесто се оставя за малко в хладилника-докато приготвите плънката/

За плънката :

2 глави лук се запържват до златисто , към тях се добавя 1 глава 4есън и подправки (според вкуса ви) .След това 1 кг. сварени картофи се нарязват на ситно -прибавят се към лука и се нама4кват и след като вси4ко това се запържи се прибавя 200гр. сирене и едно яице.
От тестото разто4ваме кръг (да не е много дебел) и го поставяме внимателно в намаслена и набра6нена тави4ка.В единия краи на изсипваме плънката,завиваме и притискаме с вилица.Пе4ем докато се за4ерви.    Дано ви хареса  БОН АПЕТИ
Цитирай


Мнения: 3 330
Една снимка поне няма ли да покажеш, какво представлява това- поне да видим...
Цитирай

...

Мнения: 2 872
 newsm25 smile3509 photo  nqmam vazmojnost
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
На руло ли се навива или като калцоне? Интересно и вкусно звучи, благодаря за рецептата  bouquet
Цитирай

...

Мнения: 2 872
като калцоне и притиска6 краи6тата с вилица  Wink
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Ето тук има картинки, но е с повече подправки



Съжалявам, но май трябва да сте регистрирани, иначе не се вижда, но пък регистрацията не ви струва нищо.


Ето за да не се регистрирате:



Картофи със сирене в царевична коричка
Индийски вегетариански вариант на италианското калцоне
14/6/2006


Списък на необходимите продукти:

за тестото:
250 г пшенично брашно
125 г маргарин
50 г царевично брашно
50 г сирене
1 яйце
1/2 ч. л. сол

за плънката:
1 кг картофи
200 г сирене
2 глави лук
1 стрък пресен чесън
1 яйце
2-3 с. л. олио
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. къри
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. сол
3-4 щипки кимион
2-3 щипки кориандър


Начин на приготвяне:


   
1. Двата вида брашно и солта се смесват, добавя се настърганото сирене (50 г) и маргаринът и се разбърква добре, така че да се получат трохи.
   

2. След това се прибавя яйцето и с ръце се омесва тесто. Готовото тесто се покрива и се оставя да престои в хладилник около 30 минути.
   

3. Картофите се сваряват, след което се охлаждат, обелват се и се нарязват на едри кубчета. Олиото се загрява в тенджера и в него се сипват нарязаните наситно лук и чесън.
   

4. Когато лукът и чесънът се запържат до златисто, се поръсват с куркума, кимион, джоджен, кориандър и къри, разбъркват се и към тях се добавят сварените картофи.
   

5. Картофите се пържат 2-3 минути, като едновременно се мачкат с преса за пюре. След това се посоляват, натрошава се сиренето, мачка се отново и се добавя яйцето. Плънката се разбърква хубаво и се сваля от огъня.
   

6. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност, докато се получи тънък кръг. Поставя се в намазнена правоъгълна тава и върху едната му половина се сипва плънката. Тестото се завива като калцоне и краищата се защипват с ръце.
   

7. Ястието се поставя в предварително загрята на 180-200 градуса фурна и се пече до зачервяване.
« Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 11:53 от М_е_г_и »
Цитирай

...

Мнения: 2 872
podpravkite sa na vkus  Hug   koi kolkoto i kakvito obi4a
Цитирай

София

Мнения: 1 025
мммммм, добре звучи  Very Happy
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Наистина е много вкусно - правила съм го, само че в моята рецепта към плънката имаше и моркови (може и други зеленчуци да се добавят) и не се правеше едно руло, а се оформяха на малки хлебчета. Правиш тестото на питки, разточваш всяка на кръгла кора, слагаш плънката в средата на редичка и двата края ги защипваш отгоре. Може да се намажат с жълтък за по-прекрасно.
Коричката е много хрупкава, а плънката е много пикантна Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.