Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Придлагам ви любимата ми торта в два варианта - единия е много лесен и по-лек, а другия е с маслен крем.

ПЪРВИ ВАРИАНТ

   Необходими продукти:
2 кутии бисквити "Закуска"
2 кофички сметана "Данон"
Захар на вкус
Кафе - може и нес
   Начин на приготвяне:
Сметаната се разбива на сняг със захарта. Бисквитите се потапят за малко във вече приготвеното и изстудено кафе и се редят в тавичка. Кафето задължително трябва да е без захар, така става по-вкусна тортата. Реди се ред бисквити ред сметана. Това е всичко.
   Хубаво е тортата да преседи малко в хладилника.

ВТОРИ ВАРИАНТ
Това е оригиналната рецепта, която аз знам от баба ми. Тортата става много вкусна, но е по-тежка и се прави малко по-бавно.
   Необходими продукти:
2 пакета бисквити "Закуска"
250гр. масло /добре е ако намерите мандраджииско, което не   е солано, защото другото масло е много меко и тортата се разтича/
Пудра захар на вкус
5 сурови жълтъка
Кафе

   Начин на приготвяне:
Разбива се маслото и захарта на хубав крем. Към него се прибавя един по един жълтъците. След като всичко се разбие добре започва да се прибавя  капка по капка вече приготвеното и изстудено кафе. Трябва много да се внимава с кафето, защото ако се сипва невниматилно крема се пресича. Количеството кафе е по-малко от половин чаша. Този крем трябва да е малко по-сладък от нормалните кремове за торта.
   Реденето на тортата е както на тази със сметана.
   Тортата задължително трябва да преседи 2-3 часа в хладилника.
   Ще ви предложа и окрасата с която баба ми я правеше/за хора с по-здрави нерви/ : Взимат се 200гр. сурови бадеми и се накисват във хладка вода. След време люспата се отделя и бадемите се обелват. Разделят се на полувинки и след това се нарязват на дълги лентички още докато са мокри. Разстилат се в тавичка и се запичат до леко порозовявани. След като изстинат се набождат като бодлички върху тортата.

   ЖЕЛАЯ ВИ ДОБЪР АПЕТИТ
/И хапнете и едно парче и за мен - аз съм на диета/
Цитирай

Сф, Младост1

Мнения: 5 076
Тези бисквитени торти и аз ги правя, само че не слагам кафе, тъй като: първо-не съм се сетила Laughing ; второ- не знам доколко е подходящо за малко дете, защото аз основно ги правя заради момченцето ми, което много обича бисквитена торта Very Happy.
В повечето случаи правя тази торта с нишесте-ягода, малина, ванилия или с крема с жълтъците (5яйца+5 суп. л. брашно+1л.мляко+5с.л. захар +ванилия+ настъргана лимонова кора).
А масленият крем "обогатявам" с две-три капчици от бадемовата есенция на Йоткер. Става страхотно ароматно. Освен това жълтъците и маслото само по себе си не миришат много ароматно и обичат миризмичка-поне ванилия. Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.