Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 60
ПАРИТЕ ЗА СЛЕДОПЕРАТИВНОТО ЛЕЧЕНИЕ НА СИМОНА СА СЪБРАНИ!

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОМОГНАХА!


Симона Стойнова е на 4 годинки, от гр. Русе. В началото на месец май тази година родителите забелязват, че й се е подуло езичето. Тръгват по лекари. След няколко грешни диагнози /съмнение за трета и шеста сливица/, на 24 май, в СБАЛДОХЗ потвърждават страшната диагноза – рабдомиосарком на корена на езика, III клиничен стадий. Веднага започва химиотерапия. Симонка се повлиява добре от лечението, туморът намалява и вече не пречи на дишането й. Но не изчезва. Проф. Бобев е категоричен – за постигане на евентуален терапевтичен успех е наложителна операция в чужбина.

На 15 юни родителите подават молба в Комисия за лечение в чужбина към МЗ. Отговор получават на 10 юли. /Всички документи на Симона, включително писмата от МЗ, можете да прочетете на http://www.save-darina.org/component/option,com_docman/task,cat_ … gid,49/Itemid,33//. Когато отиват при проф. Страшимир Каранов, към когото КЛЧ ги насочва, става ясно, че той нищо не може да реши – не работи с деца. Препоръчва им да се обърнат към проф. Бобев. Само че, те вече лекуват детето точно при него...
След много разговори с МЗ и пътувания Русе-София, чиновниците принуждават родителите да подадат втора молба до КЛЧ. Когато попитахме таткото на Симонка „Защо?”, той каза: „Понеже с първата ни били насочили на неправилно място...” Няма да коментираме!

Семейството подава втора молба и получава отговор на 22 август. Започва ново тичане. За няколко дни бащата успява да събере изискваните документи – протокол за лечение в чужбина, подписан от проф. Едрев, проф. Кондузов и ст.н.сътр. Р. Бенчев, и становище на проф. Бобев.
Междувременно, понеже времето започва силно да ги притиска, установява сам контакт с клиниката в Мюнстер, Германия и получава оферта за операция. Интервенцията ще струва 15 000 евро и е за период от 10 дни. Според немските специалисти, махането на тумора не търпи никакво отлагане! Въпреки това, налага се да променят първата дата за операция, защото нямат пари. От Мюнстер им насрочват втора дата – 18 септември – и отново изразяват тревогата си, че се бави операцията.
Бащата очаква и офертата за следоперативното лечение, която ще е със значително по-висока цена – 60 000 евро. Не можем да ви я покажем, защото е в МЗ.

Вчера, 11 септември, когато се срещнахме с таткото на Симона, той чакаше да мине заседанието на КЛЧ, за да научи решението им. А днес, 12 септември, трябваше да получи отговор – ще поеме ли ЦФЛД финансирането на спешната животоспасяваща операция и най-вече КОГА ще им отпуснат средствата. Е, получи го.(

Отговорът на д-р Добрев, директор на ЦФЛД е, че все още не могат да вземат решение. Насочват детето към лицево-челюстен хирург за мнение /след подписите и становищата на водещи онколози и УНГ-специалисти!/. Освен това, офертата от немската клиника не била за операция според чиновниците – след като я превели, ставало ясно, че в нея се говори за радиологично лечение, а не за оперативна намеса. Затова, след 10 дни ще обсъждат случая на Симона отново.
Бащата обясни, че в Германия ще лекуват детето със специален, много скъп апарат, какъвто има само на още едно място в Европа. С него ще „изсмучат” тумора. После ще почистят с лазер. Едва след това ще проведат лъчетерапия.
Каза ни също, че в министерството са наясно за каква процедура става въпрос.

Малката Симона не може да чака чиновниците да се запознават с най-новите методи на лечение по света! Тя не може да чака въобще! Цяло лято бащата не е спрял да тича за документи, подписи, становища и епикризи.
Родителите са категорични, че на 18.09. операцията ще се състои. Каквото и да им струва това!

В момента в дарителската сметка на Симона има 9000 лв., от които 4000 лв. са постъпили вчера след призив от близка на семейството в интернет форум.

Приятели, силно сме разтревожени! Имаме нужда от помощта ви, за да получи Симона навреме лечение. Животът й в момента е в огромен риск!
Разпространете историята на мъничката Мони!
Звънете и питайте докога ЦФЛД ще се подиграва с детското страдание и родителската безпомощност? Кога ще разбере, че писането на безсмислени отговори и чиновническия пинг-понг убиват ДЕЦА? Кога ще започне ЦФЛД да оправдава доверието на хилядите си дарители?
Д-р Николай Добрев, Директор на ЦФЛД
Адрес: пл. “Св. Неделя” № 5, София град 1000
Телефон - (02) 952 69 43; Факс – (02) 952 69 42
Седалище и адрес на управление: София, бул. “Акад. Ив. Гешов” №15, Х1 ет. Стая № 20 / в ЦООЗ или бившия Център по хигиена/.

Дарителска банкова сметка на Симона Ивайлова Стойнова: BG 97CECB97904082367500; BIC: CECBBGSF
ЦКБАД клон Младост

Банкови данни за дарителска банкова сметка в Германия:

Университетска клиника Мюнстер
Относно: Симона Стойнова
Вестдойче Ландесбанк /Westdeutsche Landesbank/
Банков код: 400 500 00
Сметка 672 527
IBAN: DE06400500000000672527
BIG CODE: WELADEDD

Личен сайт на Симона - http://www.help-simona.hit.bg/

Симона преди болестта

Симона сега

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 13:03 от Mamma

# 1
 • София
 • Мнения: 4 423
Във всяка ли банка мога да преведа пари и дали ще мога да преведа десет, петнайсет лева Embarassed
Дано се оправи принцесата, дано Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 2
 • София
 • Мнения: 5 349
И аз стискам палци да се оправи.  Praynig Само ще помоля да напишете БГ сметка, по която могат да се превеждат пари.

# 3
 • Мнения: 524
Дано успеят да се преборят родителите за детенцето си. Много сили и успех им желая.

# 4
 • София-в сърцата на моите деца
 • Мнения: 915
Стискам палци за малката Мони!!!!А  БГ  сметка има ли? Praynig

# 5
 • София
 • Мнения: 60
Българската сметка е в ЦКБ, клон "Младост" и е само в лева:

BG 97CECB97904082367500
ЦКБАД клон Младост

# 6
 • Мнения: 5 141
Стискам палци за малката Мони!!!!А  БГ  сметка има ли? Praynig

В сайта е посочена тази сметка:
Банкова сметка : BG 97CECB97904082367500
ЦКБАД клон Младост

# 7
 • София
 • Мнения: 60
Във всяка ли банка мога да преведа пари и дали ще мога да преведа десет, петнайсет лева Embarassed
Разбира се, че можеш да преведеш 10 лв.! Всяко левче е от полза  Hug От всяка банка може да се преведе, но ако не е в клон на ЦКБ най-вероятно ще вземат такса за превода.


Боже, толкова съм ядосана от това поредно безобразие на Фонда за лечение на деца, че не ме свърта!  #2gunfire

# 8
 • Русе
 • Мнения: 5 578
 Cry тези родители и дете ми се струват познати, сайта е разработен от моя колежка от университета се оказа.

ще помогна.

# 9
 • Мнения: 1 507
Момичета нека някой от закове темата при другите апели за помощ,защото бързо ще дръпне назад

# 10
 • Пловдив, България
 • Мнения: 139
Още утре ще преведа парички!
Стискам палци за бързо възстановяване след операцията!

  bouquet

# 11
 • Мнения: 147
Милата! Сигурна съм, че всички заедно ще успеем да съберем парите. Всяка сума, макар и минимална ще е от полза. Стискам палци и вярвам, че ще успеем!!! Peace

# 12
 • София
 • Мнения: 6 737
Последните снимки са направо .... Cry. Cry. Cry.
Дано, дано дано.... Praynig  Praynig  Praynig

# 13
 • София
 • Мнения: 60
Последните снимки са направо .... Cry. Cry. Cry.
Дано, дано дано.... Praynig  Praynig  Praynig
Този тъжен, неразбиращ защо поглед, може да скъса сърцето на човек... Имат го всички дечица на химиотерапия  Sad

# 14
Здравейте на всички майчици!!! Симонка е дъщеря на мои близки приятели - искам само да Ви кажа колко много обичам това детенце...просто тези дни сърчицето ми се беше свило от тревоги!!! За това искам най-искрено да благодаря на всички майчици, които се чувстват съпричастни към съдбата на Мони(от мое име и от името на нейните родители)!!! Мнооооого Ви благодаря!!! И Вили, знаех си че ще откликнеш  Simple Smile!!! Диана

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт