Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте  Smile от два три дена така съм се залепила за рецептите и снимчиците ви .Много ми се иска да си направя торта за РДто-15.09,но съм начинаеща и имам няколко въпроса .Aко можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна.Взех продукти за захарен фондан за моделиране,някъде по страниците прочетох че сместа може да се оцвети със степчета,но не зная кога и как  newsm78
/искам да направя захарни фигурки/ и може ли този фондан да се използва да покрия тортата и как?Ако може да ми дадете и рецепта за лек крем който е подходящ за де  ца Praynig.Благодаря ви много предваритело,че нямам време да изчета всичко до тук . 
  bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 243
Ще се включа за лекия крем, защото досега не съм правила сама покритие, а съм ползвала готово. 1 пакет нишесте Ванилия /от това, българското/ си го приготвяш по указания начин, само че с 3-4 лъжици захар. Карамелизираш 1 ч.ч захар с 2 с.л. вода  и смесваш с изстиналия крем. За да не хваща коричка можеш да покриеш съда с прозрачно домакинско фолио, или да наръсиш отгоре малко захар. Разбиваш една суха сметана /аз ползвам на Биосет/ по указания начин /обикновено със 150 мл студено мляко/ и смесваш с крема. На нас много ни харесва, а и става доста.  Love
Цитирай
Благодаря ти Porsha Smile.Предполагам става за готови блатове,но скакво да ги сиропирам за да не стане много мокра.Правила съм торта само с домашен шоколад и я сиропирах с малко медена вода.
Цитирай


Мнения: 8 605
Благодаря ти Porsha Smile.Предполагам става за готови блатове,но скакво да ги сиропирам за да не стане много мокра.Правила съм торта само с домашен шоколад и я сиропирах с малко медена вода.


Това сиропче от тортата на Пела е много вкусно:

ЗА СИРОПА: Захарта се карамелизира. Към нея с бъркане се прибавя чистото масло и алкохола. Към тях се прибавя около 1 ч. ч. вода, бърка се докато стане сироп.

ПРОДУКТИ:
2. 1 1/2  ч. ч. захар;
3. 1 куб. чисто масло;
4.  1 ч. ч. вода;
5. 50 гр. алкохол;

Само си прецени какво количество сироп ще ти е нужно.


Цитирай

Пловдив

Мнения: 243
Може също и с компот или някакъв сок. Имам вкъщи вишнев сироп за разреждане-домашно приготвен и последния път, когато правих торта залях блатовете с такъв.
labrex, дали знаеш  колко дълго може да се съхранява в хладилник сиропа на  Пела  newsm78.
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
аз не съм чак толкова голям спец по тортите, но почти винаги ги правя с домашен крем, тоест сама си приготвям крема с мляко, брашно, захар, яйца и ванилия - става божествено и не можеш изобщо да го сравниш с купешките кремове Peace рецептата я има на много места и затова не я пиша  Rolling Eyes

сиропирам с компот Rolling Eyes
Цитирай
Благодаря ви много Smile а да знаете рецептата за масления крем,който се слага под чаршафа?
Цитирай


Мнения: 8 605
labrex, дали знаеш  колко дълго може да се съхранява в хладилник сиропа на  Пела  newsm78.

Правя го, когато правя нейната торта и използвам цялото количество, не ми се е налагало да го съхранявам. Но какво да му се развали, ако постои в хладилник? Като го затвориш в някакъв съд, не мисля, че ще му стане нещо.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.