Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора

Пловдив

Мнения: 105

Това е моята любима рецепта за меденки. Научи ме една приятелка, за което съм й много благодарна. Дано и на вас ви харесат.

Продукти:

2 яйца
1 к.ч. мед
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела или 2 пак. ванилия
брашно

Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се медта, олиото, содата и канелата (ванилията). Всичко се разбърква до хомогенна смес, след което се прибавя брашно докато се получи меко, лепкаво тесто. С лъжица се оформят топки и се поставя в намазана тава. Пекат се до зачервяване.

Само искам да добавя, че аз не ги пека във тава, а във формички за меденки, които си купих от магазин за 1 лев.

Цитирай


Мнения: 3 331
Благодаря за рецептата изглеждат вкусни и лесни, скоро ще ги пробвам.
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
pinpina стават ли твърди меденките, като изстинат?
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
pinpina стават ли твърди меденките, като изстинат?

Tasha, моята рецепта  за меденките е почти същата и съм забелязала, че ако се пекат по-дълго от 8 мин. стават твърди. На силна фурна и за кратко 6-8 мин.

Но нека се изкаже и  pinpina.. .
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
И моята рецепта е същата. Наистина стават твърди, ако се препекат (аз така ги харесвам Mr. Green), но не съм засичала време.
А какви са тези форми за меденки? Аз си ги правя на топчета или изрязвам с формички.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 105
Tasha, не стават много твърди меденките. Според мен колко са твърди зависи предимно от брашното - пробвала съм ги с по-твърдо, и с по-меко тесто, но определено са по-хубави с по-меко.

Anomalia, формичките, който аз купих са като мини тавички. Едните са със формата на мече, а другите на сърце. Много са удобни. До колкото си спомням ги взех от магазин за 1 лев и струваха 1.5 лв. Хубавото им е, че ако направиш по-меко тестото няма как да ти се разтече в тях. А аз като правя тестото го правя меко - не мога да го разточа за да изрежа формички.
Цитирай


Мнения: 687
А формичките по отделни бройки ли се купуват ?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 105
Да djily - може да си купиш колкото искаш.
Цитирай

София

Мнения: 1 946
А в кой магазин ги има.Благодаря,предварително!Може и на лични.
Цитирай


Мнения: 2 829
моята рецепта за меденки е малко по-различна от тази,но
аз моите меденки ги слепвам с шипков мармалад след изпичане и ги слагам в кутия с капак Peace

pinpina--с най-голямо удоволствие ще пробвам и по твоята рецепта Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 2 509
Имам желание да ги приготвя сега, но какво означава силна фурна  newsm78?
Моята е до 360гр..
Цитирай

Пловдив

Мнения: 105
marianasot моите формички ги взех от магазин за 1 лев в Пловдив - срещу площад "Съединение". Това беше миналата година - може би ноември месец. Предполагам, че ще могат да се намерят и в магазините за домашни потреби, но не съм търсила.

Tedulina не мога да ти кажа колко е моята фурна, защото е много стара - поне на 20 г  Blush ..... когато правя меденки, ги пека в загрята фурна. Предполагам, че до 200 гр. е нормално. Дано ти харесат!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 105
Мънки, благодаря ти за идеята за мармалада. Така ще са и по-меки, предполагам Smile
Цитирай

на брега на Дунав

Мнения: 1 566
Правилно ли разбрах, ако тестото се остави по-меко и се пекат по-кратко меденките стават по-мекички. Аз също много ги обичам, но рецептите, които имам все стават твърди и чак като престоят поомекват, а аз искам да са мекички като купешките ония големките ммммм.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 891
Такива формички има в магазина за 1 лв в началото на главната (на 3-те етажа), ама ми се виждат малко големи за меденки  newsm78.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора