Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

сред цветята

Мнения: 3 033
Тази торта е много прочута. Рецептата произхожда от 1832 година от Franz Sacher и е строга тайна. В днеШно време има много варианти и начини на приготвяне. Аз имам една стара от мен изпробвана реЦепта, която е от моето семейство. Ето и моят вариант:


Прочутата виенска торта Захер (Wiener Sachertorte)

130 гр. масло
130 гр. Шоколад (от този за сладкиШи)
130 гр. браШно
220 гр. захар
6 яйца
1 ванилия

мармалад от кайсии
125 мл. вода
300 гр. захар
250 гр. Шоколад (от полугорчивия)

Шоколадът се стопля. Маслото се разбива с 110 гр. захар и ванилията, след това едно по едно се прибавят жълтъците и накрая стопеният Шоколад.
Белтъкът се разбива на пяна с 110 гр. захар и се прибавя внимателно към горните продукти. Накрая се прибавя и браШното.
Тестото се изсипва в намазана с масло форма за торта и се пече на предварително загрята фурна при 170 ° градуса около 1 час. Тортата се изважда от формата и се оставя да изстине.

Мармаладът се загрява. Тортата се разрязва на две и долната част се намазва с мармалада, покрива се с горната част и се намазва и отвън съЩо с мармалада. Остава се така около 2 часа да позасъхне.

За глазурата захарта се вари с водата около 5 мин. и се оставя да изстине.
Шоколадът се разтапя на водна баня и се разбърква с оЩе топлата захарна вода, за да се получи гъста гладка глазура. С нея се намазва тортата от всички страни.

Тортата се оставя на студено, докато изсъхне глазурата. Разрязва се на 12 парчета (с топъл нож, които е загрят в гореЩа вода). По желание се сервира с разбита сметана.


Приятен апетит! Laughing
Цитирай


Мнения: 1 498
Тази и "Сахер" едно и също нещо ли са?
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Цитат на: Теодора
Тази и "Сахер" едно и също нещо ли са?


Зависи от това, как се произнася. Така, че трябваШе да се спра на една от двете букви "З" или "С".... Rolling Eyes
Цитирай

Банкя

Мнения: 2 373
Цитат на: Теодора
Тази и "Сахер" едно и също нещо ли са?


Същата трябва да е Smile На немски "s" пред гласна се произнася "z" (това е само най-общо правило де, но да не се впускаме във филологически обяснения) Wink Иначе и като гледам рецептата, тази е тортата, даже мисля да се пробвам да я направя Cool
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.