Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 642
Накратко какъв е казуса

Дъщеря ми е на 1 година. Искам да си прекъсна отпуска по майчинство и да си пусна платения такъв, за да ми се увеличи дохода. След като изтече платения ми отпуск се връщам на работа.
Мога ли обаче, ако нещо не се получи с гледачката пак да изляза в майчинство до навършване на 2 години на детето?
И втори въпрос: Смятам да наема жена по програмата "В подкрепа на майчинството". Но това ще стане след като вече съм в платен отпуск - т.е. не се водя по майчинство. Мога ли да се възползвам от тази програма в този случай? Питам защото нашата счетоводителка твърди, че веднъж прекъснат отпуска по майчинство не може да се възстановява т.е. пак да излезеш в такъв до 2 год. Това респективно означава ли, че като съм на работа (или в платен отпуск)
и не мога да наема гледачка по програмата - та нали това си е своеобразно прехвърляне на майчинството? Ако го нямам, какво ще прехвърлям.

Стана малко объркано, дано сте ме разбрали. Мисля, че ме пързалят нещо на работа, защото в сайта на програмата пише, че всяка майка с право на обезщетение за гледане на дете може да наеме жена.
Моля ви дайте мнение, особено ако някоя от вас се е възползвала от тази програма... Praynig

# 1
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Можете да го прекъсвате и подновявате колко пъти искате до навършване на детето на 2 год.

# 2
  • София
  • Мнения: 4 181
Детегледачка по програмата можеш да си наемеш по всяко време докато имаш право на обезщетение за гледане на малко дете, тоест преди да е навършило 2 години,  независимо дали го ползваш или не  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт