«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ѕроблемно забремен€ване
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора


ћнени€: 429
«дравейте момичета,

търсих много из форума, но никъде не усп€х да намер€ тема за т.нар asherman synd... —лед абразио ћ÷ не ми идва вече 2 месеца.¬чера в паниката си отидох на преглед при лекар в Ўейново. ќще преди да се съблека, той каза, че в най-лоши€ случай сигурно причината за закъснение е asherman synd-об€сни ми, че това било слепване на стените на матката, което се получава след по-агресивен кюретаж. "Ќищо не поправимо"-просто тр€бвало да ми се направи нещо като втори кюретаж, да се отлеп€т стените на матката ми и да се постави финна спирала между т€х. —пиралата щ€ла да престои в мен 3-4 седмици и след това цикъла ми щ€л да се възстанови.
—лед прегледа каза, че веро€тно наистина е ашерман. ѕредписа ми ƒуфастон, за да напарвим тест дали ще ми дойде. Ќо 99% било сигурно, че това н€ма да помогне и ще тр€бва да извършиме описаната по-горе манипулаци€.
“ова,което аз прочетох из нета е, че посочени€ синдром не е нищо безобидно и в над 50% от случаите водел до безплодие, а при жените, които успеели да забремене€т в трудно и почти невъзможно носене на здрав плод.
ƒнес ще посет€ лекарка “ина  иркова, ко€то по телефона ме успокои, че такава диагноза не можело да се постави толкова лесно и да не се притесн€вам....
Ќ€ко€ от вас сблъсквала ли се е с подобно нещо??? ўе съм благодарна на вс€каква info!!!!
Ѕлагодар€ ви!
÷итирай


ћнени€: 4 242
barboran4e страшничко звучи тази диагноза. ƒобре си направила, че си потърсила второ мнение. Ќепременно иди на преглед пак! ўе стискам палци, подозрени€та да не се окажат верни.

Ќе съм чувала изобщо нищо за този синдром ....
—ега, и аз като лекарката с ко€то си се консултирала, мисл€ че подобна диагноза трудно би се забел€зала с обикновен видеозон. «а това, мол€ те не се тревожи предварително, а си направи необходимите изследвани€. ”спех и късмет!
÷итирай


ћнени€: 945
Ќе съм чувала нищо zа тоzи синдром, но се вклёчвам да иzраz€ въzмущението си от лекари, които постав€т сиагноzи по цвета на очите. Ќаправо се вбес€вам, когато "лекар" ти постав€ страшна диагноzа още преди да те е прегледал, а прегледа го полzва като средство да те донаплаши. «а съжаление и на мен ми се е случвало (друга диагноzа), но слава богу не беше в€рна. “олкова е непрофесионално и нехуманно, че н€мам думи просто...

ќтиди при друг лекар, опитай се да намериш н€кой, който спокойно те преглежда и едва след това поств€ диагноzа или иzраz€ва съмнени€. ѕробвай на следващи€ лекар да не споменаваш от началото zа тоzи синдром, да  видиш той какво ще ти каже...

Ќад€вам се да не се потвърди диагноzата и да са били иzлишни страховете ти...
÷итирай


ћнени€: 429
Ѕлагодар€ момичета,

според въпросни€т лекар диагнозата въобще не е страшна, лека оператвина намеса и всичко било поправимо, но от всичко, което изчетох като info доста се притесних...
ћол€ се всичко да е наред, незнам какво бих направила иначе...
÷итирай


ћнени€: 1 142
—амо като информаци€, но ти вече € знаеш.

—»Ќƒ–ќћ Ќј јЎ≈–ћјЌ (Asherman syndrome) - забол€ване, при което жените страдат от аменоре€ и безплодие, а ако им се отдаде да заберемене€т,започва силно кръвотечение по време на беременността. “ова забол€ване може да се развие вследствие прекаленно престъргване на матката, практикуващо се за спиране на маточното кръвотечение. “ова води до повреждане стената на матката и в една или друга степен нейното разрушаване. ѕовече от 50% жени, претърп€ли тази операци€, в последствие страдат от безплодие, а тези, които заберемене€т, практически не могат  да износ€т плода
÷итирай


ћнени€: 429
ƒа shoshkata и аз само тази info намерих и...тръпки ме побиха Praynig Praynig Praynig ƒано не стигам до там!!!
’одих при мо€та лекарка, т€ каза, че почти н€мам лигавица и наистина €вно "колежката" и се е престарала при кюретажа....ѕредписа ми да пи€ ”стореган (не знам дали така се пише) и след това ще се моли  Praynig Praynig Praynig да ми дойде!!!
“€ каза, че не иска да използва думата ашерман, защото било прекалено сериозна диагноза...Ќо €вно и моето положение не е никак розово.....
ћомичета не издържам!!!

P.S.  Ќещото,което ме обнадежи д, че т€ се над€ва да ми дойе около седмица след като спра хормона. Ќ€колко месеца  продължа по определна схема същи€. » "една нова бременност" щ€ла да  регулира всичко в подход€щи€ момент...... Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig


÷итирай


ћнени€: 4 242
barboran4e успех миличка!
—илно се надвам утрогестана да помогне.
—поред мен ще е добре, след като го пиеш н€колко дена пак да идеш на преглед, за да се види дали помага, в смисъл дали има н€каква пром€на в маточната лигавица.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 117
стискам палци да е фалшива тревога.—лед първи€т ми аборт,не ми дойде 4 месеца и пих ќргаметрил - той помогна и ми дойде.ƒано и при теб стане така! Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 868
јз се включвам само да ти пожела€ успех и дано скоро всичко се из€сни само в положителен смисъл!
÷итирай

Sofia

ћнени€: 161
«дравейте момичета,

търсих много из форума, но никъде не усп€х да намер€ тема за т.нар asherman synd...

Ќаистина на български почти нищо н€ма да намериш по темата.
ѕовече инфо има на англ. ез.
Ќе приемай всичко което прочетеш за този синдром буквално. —индрома на јшерман има различни степени на слепване, пон€кога е само частично (в повечето случаи). ѕълно слепване на кухината на матката е доста радко срекщано.
≈то ти един линк: http://www.ashermans.org/ - тук има историите на жени които са със този синдром и имат успешни бременности. “ака че - никакво отча€ние.

¬ гугъл може да търсиш с ключова дума: "Asherman's Syndrome"  - доста линкове излизат, макар в гол€ма част от т€х информаци€та да се припокрива.

— ”«» не може да се каже дали има или не този синдром. ≈динствени€ начин за доказването му е хистероскопи€. » ако се окаже че има сраствани€, те се отстран€вт хистероскопски.

ѕри мен случа€ е подобен като при теб.
—лед мисед и кюртаж - се оказа че цикъла ми го н€маше около 70 дни. –азбира се още след 50ти€ ден започнах да ход€ пак по доктори, изказаха различни предположени€ - едното от които беше јsh. synd.
другата подробност при мен беше - че в-„’√ не спадаше и другото предположение беше за моларна бременност. „удех се кое от всичките предположени€ е най-добре да се окаже....вс€ко само по себе си звучеше доста гадно.
ѕих ƒуфастон, вече не помн€ дозата , ама май беше 3х1 за 10 дни, н€маше цикъл и се наложи втори кюртаж

¬тората хистологи€ показа че просто е имало остатъци от хориалните въси и това е било причината за липсата на цикъл при мен.

ѕри мен обаче съмнени€та за јш.синд. още не са отпаднали, защото се оказа че и мо€та лигавица е престъргана при втори€ кюртаж и не се възтанов€ва. ÷икъл имам, на 26 дни, но е много, много слаб. ўе се стигне и до хистероскопи€, но чакам доктора да каже кога.

—тискам палци от дуфастона да дойде цикъла и да н€ма други усложнени€.
ѕиши как се развиват нещата при теб.
јко има нещо с което мога да помогна - не се притесн€вай да ме питаш.
÷итирай
—индром на јшерман
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора