Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 септ. 2007, 10:26 ч.

Искам бебе!

 • 1 136
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 638
 Позволявам си да напиша тема, защото знам, че ще срещна тук разбиране. Не видях никъде във форума нищо за фондация Искам бебе. Член съм на УС на фондацията и директор на консултативния център за бременни към нея. Всеки който може да помогне или има нужда от помощ може да се обръща към нас. Просто разгледайте и помислете...За дарение може да кандидатства всеки социално слаб или по някаква причина е със силно намалени доходи ( изплаща заем, живее под наем и т.н.) - причини за невъзможност за ин витро/икси/ТЕSE. Анонимността е гарантирана, фондацията е регистрирана по всички правила и изисквания за защита на личните данни. Решенията за дарение се взимат от обществен съвет и експерти в областта на асистираните репродуктивни технологии, няма изисквания за лечение в определена клиника. При изрично желание на дарителя и конкретни изисквания се съобразяваме с тях ( напр. иска да спонсорира семейства от определен град - както беше във Варна). Регистрирането като желаещи за да получат дарение помага на всички борещи се с проблема, защото на практика се създава база данни , която ни дава сила да се борим и да изискваме от държавните интитуции и частните дарители. Веднъж регистрирани нуждаещите се са с реален шанс за получаване на дарение всеки път, когато има спонсор или сума за даряване !

В момента работим активно и водим преговори за дарители за втората борса, която ще се проведе в Пловдив.
http://www.iskambebe.bg
Предварително благодаря за отделеното време!

# 1
 • София
 • Мнения: 1 950
Браво  bouquet
Следя с интерес медийното отразяване на събитията на фондация Искам бебе и се чувствам горда, че има такива хора в нашата страна.
С удоволствие бих се включила в дарителската кампания.

Успех  bouquet

# 2
 • София
 • Мнения: 3 378
Благодарим ти за информацията, Нани! Мисля, че тя е наистина от полза тук, защото са не малко семействата, които се чувстват обречени, понеже не могат да си позволят ин витро. Успех на фондацията, и на всички момичета, които водят тази неравна битка   bouquet

# 3
Колко хубава инициатива! Благодаря ти, Нани!   bouquet  bouquet  bouquet

Може ли темата да бъде статична?

# 4
Здравей Нани,
наистина инициативата е прекрасна! Aз имам въпрос - фондацията помага ли на двойки, които имат нужда от донор на яйцеклетки. оказа с, че в БГ да намериш такъв е май mission impossible!

# 5
 • Мнения: 115
 А как може  да се кандитатства за дарение?

# 6
 • в едно любящо сърце
 • Мнения: 195
Здравей Нани,
наистина инициативата е прекрасна! Aз имам въпрос - фондацията помага ли на двойки, които имат нужда от донор на яйцеклетки. оказа с, че в БГ да намериш такъв е май mission impossible!

Това, което правите, е великолепно.
Аз, също, много живо се интересувам от донорска яйцеклетка. Имате ли намерение да работите в това направление?
Къде и кога в Пловдив ще се проведе информационната борса? Може ли да се посети?

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 14:37 от Symphony

# 7
 • София
 • Мнения: 1 209
Това е страхотна инициатива nani_!!!

Аз постоянно ви следя ...  Hug

 Peace

# 8
 • Мнения: 638
Здравей Нани,
наистина инициативата е прекрасна! Aз имам въпрос - фондацията помага ли на двойки, които имат нужда от донор на яйцеклетки. оказа с, че в БГ да намериш такъв е май mission impossible!

Това, което правите, е великолепно.
Аз, също, много живо се интересувам от донорска яйцеклетка. Имате ли намерение да работите в това направление?
Къде и кога в Пловдив ще се проведе информационната борса? Може ли да се посети?
По въпроса за донорството на яйцеклетки в момента  ( в резултат на питането) започнах проучване как точно е регламентирано , какви са стандартите и юридическата постановка. Това което знам е "от дума на дума" , но искам официалните неща в момента. Даряването на средства за дадена двойка не се определя от това дали ин витрото ще е с ваша или донорска яйцеклетка или сперматозоид. Проблемът е намирането на жена, която доброволно и безвъзмездно да сподели яцеклетките си с вас. Идва ми идея - ако някой ще прави ин витро и няма да замразява евентуално получилите се повече яйцеклетки може да помогне - нека ни потърси, ще направим връзка с нуждаеща се двойка!
За Пловдив - беше предвидено събитието да е тази неделя  - 23.09 , но поради различни причини се налага да се отложи. Задължително ще бъдете уведомени. Следващата борса ще е там, където намерим дарител за да има пак поне няколко двойки с дарение.
Информационните борси имат за цел да подават информация за специализираните центрове в страната, как да започнем борбата ( какво трябва да се направи първо, какво второ и т.н.), да може все повече хора да намерят пътя към осъществяването на мечтите си без да се налага да излизат от анонимност или да питат познати и близки, да се говори по проблема и да започне промяна на общественото мнение към него , да се направят безплатни консултации с водещи специалисти в областта на репродуктивните затруднения и да се дарят средства за поне няколко двойки за ин витро.
Посещаването на тези информационни борси е напълно свободно и безплатно за всички желаещи!! Регистрирането във фондацията е доброволно, запазването на личните ви данни е гарантирано, дава шанс за получаване на дарение всеки път, като има събрана сума за даряване. Колкото повече данни напишете в регистрационната форма - толкова по-добре. Напр. колко и какви операции имате, къде са правени, предишни опити и манипулации, лечения, допълнителни заболявания, социален статус - в смисъл заплатата ви може да е голяма, но да изплащате два заема, или да живеете под наем, или само единия партньор работи. Двойките , на които се дарява се избират по социален признак и наистина да имат нужда от ин витро или друга асистирана репродуктивна технология и крайния избор е на лотариен принцип. При специални изисквания на дарителя трябва да се съобразим с тях - във Варна д-р Врабевски пожела да дари средства за пет варненски семейства( които в последствие станаха шест, и получихме уверения за още помощ  bouquet).
За дарение се кандидатства с попълнена регистрационна форма като при нужда обявените данни се проверяват ( епикризи, експертизи от лекари, документи за соц.  статус ). Може да се подава на борсите , в офиса на Фондацията (може и по пощата) или по интернет. Дарените средства не се превеждат директно на нуждаещите се двойки , а на клиниката в която се правят процедурите при тяхното стартиране, а лекарствата се поемат директно чрез плащане към аптеката, от която са взети.
Ще разчитаме на вашето съдействие и ви благодаря!

# 9
 • Мнения: 115
А откъде може да се получи регистрационната форма. Може ли де се изтегли от нета или се получава по пощата?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт