Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В мечтите ми

Мнения: 305
Само веднъж съм правила реване и стана много вкусно,но беше преди доста време.Помня че беше с мляко,а не с вода.Кажете ми рецепти с пр. мляко,които изполвате и разбира се харесвате.Но темата беше повече,за след като е готово.То си става само някаква питка сиурпирана.Дайте  идеи за украса,ако може да са със снимки,понеже иначе незнам дали ще разбера как става.Благодаря предварително
« Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 11:54 от Ванчето- »
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
РЕВАНЕ
Цитирай


Мнения: 2 538
Продукти:
6 яйца
1 1/2 чаени чаши захар
2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 л. прясно мляко
2 ванилии

Яйцата се разбиват до побеляване с 1 ч. ч. захар.Прибавя се брашното, в което е размесен бакпулверът.Сместа се разбърква внимателно и се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава.Пече се в умерено силна фурна.След като изстине се нарязва.
Към свареното мляко се прибавя 1/2 ч. ч. захар и ванилиите.Оставя се на огъня още 2-3 минути, за да се разтопи захарта.Напълно изстиналото реване се залива с поохладеното мляко.
Да ви е сладко!
 
Цитирай

В мечтите ми

Мнения: 305
Благодаря току що го направих.Сега само да попитам колко време да го пека?
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Ако е по моята рецепта 30-40мин. на 170-180 градуса.
Ако е по другата, т.е. само с брашно, това е пандишпаново тесто и би трябвало да е готово за около 30мин.
Цитирай

В мечтите ми

Мнения: 305
мерси много,ще видим какво ще стане Smile
Цитирай


Мнения: 3 332
Ето и моята руцепта за реване...
Реване
Необходими продукти:
6 яйца
6с.л. захар
6с.л. брашно
0.500мл прясно мляко
Приготвяне: Яйцата, захарта и брашното се разбъркват до получаването на гъста еднородна смес. Тази смес се слага в намазнена и набрашнина тавичка и се пече в предварително загрята на 180* фурна. След като се опече се сиропирва с предварително свареното и осладено прясно мляко. Приятен апетит.
Цитирай

В мечтите ми

Мнения: 305
искам да благодаря на всички,които ми помогнаха.Направих го стана много вкусно,отгоре го поръсих и с кокосови стрърготини Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.