Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна, Пловдив

Мнения: 569
Мили мами,помагайте!!! Сега ми казаха че ще донесат прясно уловен сафрид, а аз не знам какво да го правя,не съм специалистка по рибите.Нещо специфично има ли при почистването на тази риба? Praynig Praynig Praynig newsm78 newsm78  chef
Цитирай


Мнения: 4 754
Мили мами,помагайте!!! Сега ми казаха че ще донесат прясно уловен сафрид, а аз не знам какво да го правя,не съм специалистка по рибите.Нещо специфично има ли при почистването на тази риба? Praynig Praynig Praynig newsm78 newsm78  chef
Пържиш в сгорещено олио , като предварително осоляваш рибата а после овалваш в брашно след това пържиш.Чистенето е много просто хващаш главата и я издърпваш така че да измъкнеш и вътрешностите .Измиваш я всяка по отделно и е готова за осоляване .Дано да си ме разбрала за почистването .Аз я обичам цялата включително и главата и затова хващам само хрилете и дърпам леко надолу за да изкормя и вътрешностите.
Цитирай

Варна, Пловдив

Мнения: 569
мерси,мого за бързия отговор!! Така мисля да направя, а извинявай за въпроса, не съм виждала такава риба,тя има ли люспи Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Цитирай


Мнения: 9 728
Няма люспи.
Цитирай

София

Мнения: 444
Peace
И е много вкусна
Аз си я пържа с главата , чистя само коремчето
Цитирай

Варна, Пловдив

Мнения: 569
Мерси на всички, сега я чистят,защото ако аз го правя, не само че ще се омажа,ами вероятно няма да ям после от нея, че ми е неприятно чистенето и оттам на яденето Mr. Green
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
Мерси на всички, сега я чистят,защото ако аз го правя, не само че ще се омажа,ами вероятно няма да ям после от нея, че ми е неприятно чистенето и оттам на яденето Mr. Green
Непременно я пробвай, много е вкусна Hug
Цитирай

София

Мнения: 127
Да ви е вкусно... ама не така... и то в заглавието на темата... ммммм
добре че си донесохме от морето такава, ама на чируз... и още има
Тази риба ми е любима и е супер лесна за приготвяне... предполагам,
защото всичко и се яде (след като се почисти де), направо е като чипс  chef
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Ау, как обичам сафридче - и аз така го правя, чистя коремчето, после овалвам в брашно и пържя и с биричка става страхотно  Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Пробвайте го и на скара!По едрият черноморски сафрид става страхотен на скара!  chef
Цитирай


Мнения: 2 538
Пробвайте го и на скара!По едрият черноморски сафрид става страхотен на скара!  chef

Точно така.Това е за есенния сафрид, който е по-мазен.
Пролетния не става на скара.
А когато го пържите, го оваляйте в  царевично брано, смесено с една лъжичка червен пипер и сол на вкус.
Гаранция, че ще ви хареса повече отколкото в пшенично брашно. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.