Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

Galaxy 13197853088

Мнения: 2 449
Докато мрънках на жената да направи мляко с ориз разбрах, че моята възлюбена го е правила по следния начин. 1-во вари ориза с вода и после го доварява с мляко, за да не загаря. А аз знам, че се вари  направо в млякото. Не че съм го правил, просто такава информация имам ....
вие как го правите?
Цитирай


Мнения: 237
И аз го варя като жена ти.
Оризът заливам с 1 ч.ч.вода и го варя до полунабъбване. Заливам  с млякото и варя до разваряване.
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Когато сложа ориза слагам само една чаша вода леко да се надуе ориза и от там нататък доливам само мляко да се вари докато се развари напълно
Цитирай

Бургас

Мнения: 74
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=213654.0
Цитирай

София

Мнения: 1 946
И аз го варя като жена ти.
Оризът заливам с 1 ч.ч.вода и го варя до полунабъбване. Заливам  с млякото и варя до разваряване.

И аз го правя така,.А после овкосявам със захар,канела,малко ванилия .И става невероятен.
Цитирай


Мнения: 3 330
Като жена ти!
Цитирай

Бургас

Мнения: 9 205
И аз го варя първо с вода.
Цитирай

Габрово

Мнения: 1 198
И аз го варя като жена ти.
Оризът заливам с 1 ч.ч.вода и го варя до полунабъбване. Заливам  с млякото и варя до разваряване.

И аз го правя така,.А после овкосявам със захар,канела,малко ванилия .И става невероятен.

И аз така го правя.
Цитирай


Мнения: 2 538
Варя до полуготовност ориза  във вода в съотношение 1:1,5 (ориз: вода)После  доливам млякото и към края на варенето добавям захар и ванилия.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Варя си ориза в млякото, на бавен огън, като премешвам от време на време, за да не се захване.
Цитирай

Galaxy 13197853088

Мнения: 2 449
благодаря Smile 
но под секрет - на майка ми е по-вкусно .....
Цитирай
И още един секрет: за да е по-вкусно, се слага щипка сол.
Цитирай

София

Мнения: 19 751
благодаря Smile 
но под секрет - на майка ми е по-вкусно .....

Много го мразя това...ако моят мъж го каже- Да ходи при майка си...
и никога няма да му направя мляко с ориз  Very Happy
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
И аз го варя първо с вода.
Peace Peace Peace
Цитирай

на брега на Дунав

Мнения: 1 566
Аз не го варя с вода. В селото на свекърва ми му викат сютляш мисля, че с 'ш' се пише и  го правят винаги и само мляко + захар + ориз като съотношението обаче е 1 към 7 или най-малко 1 към 6 ориз/мляко. Свеки е майстор защото традицията повелява на всеки сбор на село да приготви пълна тенджера от този десерт  35. Та аз разтварям  захарта в млякото и слагам измития ориз като заври и почне да се развива махам съда от котлона. Затварям плътно и  покривам с кърпа за да се запази топлината и да се доразвари ориза.  Peace
Ако е необходимо докато е на котлона ориза се поразбърква за да не загори, но когато млякото е в това съотношение рядко стават проблеми  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора