Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 септ. 2007, 17:10 ч.
  • Преглеждания  3 005  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 3 372
Как се приготвят пълнени гъби? С какво се пълнят, пекът ли се или не? Какви точно гъби? Споделете вашите рецепти за пълнени гъби!
Благодаря предварително,  Hug  bouquet

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 402
Почиствам гъбите от пънчетата, измивам ги добре, нареждам ги в тава с дупчцата от пънчето нагоре и на всяка гъбка слагам кафяна лъжица масло, поръсвам със солница гъбите и ги слагам да се пекат, можеш съвсем леко да намажеш и самата тава с масло.
Като са полу готови слагам парче /голямо колкото гъбата/шунка, може и колелце кремвирш /ако ядете/и тънко парче кашкавал, върху кашкавала наръсвам малко /все едно ръсиш чубрица на филия/ червен пипер, така запечения кашкавал става оранжев и много вкусен. Първоначално ги пека от горе и от долу на фурната, като прибавя колбаса и кашкавала, само отгоре до запичането им.
Да ви е вкусно!

# 2
# 3
  • София
  • Мнения: 8 388
Можеш да ги напълниш с всичко, което ти хрумне - шунка и кашкавал, както ти е обяснила geri.pl, овкусена и запържена кайма, сирена, яйце и кашкавал....... Вариациите са безкрайни

# 4
  • Мнения: 5 181
Аз ги пълня с топено сирене на Роса , малко чесън и по парченце краве масло .Като винаги слагам сиренето най отгоре .. т.е. отдолу остават чесънчето и кр. масло.
А може да направиш в блендер зехтин, чесън , галета, магданоз всичко много добре смляно и пълниш гъпките най отгоре поставяш топеното сирене.

# 5
  • В града на хумора...
  • Мнения: 604
Тук трябва  Leo   да се намеси / не за първи път / нейната рецепта е страхотна   bouquet
    
Пълнени гъби със сметана!
« неделя, 14 май 2006, 15:46 »
   Отговори с цитат


12-15 големи гъби
2 глави лук
1 морков
100гр.кашкавал
200гр.шунка
1 заквасена сметана-малка


Лукът ,ситно нарязан и морковите(настъргани) се задушават на бавен огън, когато са омекнали се  добавят ситно нарязаната шунка (по желание и скилидка чесън) и половината от сметаната. Маха се от котлона и добавяте кашкавала на ситни кубчета(за да не се разтопи предварително). Със сместта пълните гъбите,като предварително сте извадили пънчетата. Останалата сметана раэбърквате с 1,5 ч.ч. вода и сол, пипер и изсипвате върху гъбите в тавата. Печете на 200градуса около 40мин.(до зачервяване).
Бон апети! Става много вкусно! chef

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 20:25 от meridichka

# 6
  • край морето
  • Мнения: 3 623
И аз съм правила не веднъж пълнените гъбки на Leo  Laughing
Стават много вкусни

# 7
  • ...небето ми е граница...
  • Мнения: 177
Последно бях много впечатлена от пълнени гъби с рокфор. Само не трябва да се прекалява с рокфора, за да не се загуби вкуса на гъбите. Приготовлението си е класическото- масалце, печене...

# 8
  • Мнения: 3 372
Благодаря за рецептите слетобед ще ходя в гората за гъби и ще си спретна тези на Лео....

# 9
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 250
Благодаря за рецептите слетобед ще ходя в гората за гъби и ще си спретна тези на Лео....
Няма да сгрешиш!  Peace

# 10
  • Мнения: 1 173
Ех, любимите ми гъби!:)

Аз правя пънени гъби със смес от настърган кашкавал, мъничко сирене (може и без), бекон, кисели краставички, черен пипер, джоджен и част от пънчетата.Понякога слагам и доматено пюре за "спойка", но малко. Simple Smile
Всички продукти са много ситно нарязани, не мелени или нещо друго.
На дъното на самата гъбка намазвам топено сирене, след това пълня с чаена лъжица.После нареждам в тавичка  и пека.
Беконът придава на ястието много хубав "пушен" вкус и много добре пасва на горския такъв на гъбите...Simple Smile

Дано ви се харесат! Simple Smile

Рецептите със синьо сирене са също много хубави, но не ми вървят с това, което аз включвам в сместа  и рядко правя такива.Обикновено към синьото сирене добавам топено, кашакавал и шунка.

# 11
  • Мнения: 7 474
 Hug Благодаря ви  момичета  Heart Eyes, виждам сте ме  издали вече  Laughing

# 12
  • Русе
  • Мнения: 2 351
аз ги пълня с кайма,
в която съм сложила мнооого малко чесън, и преди да ги извадя от фурната им слагам настърган кашкавал.
Стават разкошни  Heart Eyes

# 13
  • София
  • Мнения: 444
Аз избирам най едрите печурки махам пънчето и посолявам , правя плънка като за пица , на много ситно шунка , кисела краставичка парченце масло , една идея доматено пюре и отгоре нарендан кашкавал , за поръска малко чубрица и черен пипер ! Завивам за 15 минути под фолио и после запичам стават страхотни !!!!

# 14
  • София
  • Мнения: 134
аз ги пълня с масло и настърган кашкавал.така ги обичат в къщи и не се губи вкусът на гъбите.пека ги от горе и от долу, а накрая само отгоре.  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт