Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 363
ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ - едно много добро начало на седмицата. Защото именно това са нашите стимули - Вярата в доброто и нашите възможности, Надеждата, че трудните периоди, през които минаваме са към своя край и Любовта към нас самите, и хората, които са близки на сърцата и умовете ни. Нека една по-добра седмица започне     bouquet

Гербът на Ордена на Рицарките на Бялото Кантарче  , благодарение на Бет        bouquet


Имало Едно Време: Една История За Ордена На Рицарките
Приказка Без Край

"Имало едно време едни момичета. Живеели на различни места. Имали различни професии, различни интереси, различни съдби.
Но всички те, без да знаят една за друга, имали една и съща цел - да направят нещо за себе си. Да сложат край на омагьосания кръг, в който се въртят и който ги карал да се чувстват нещастни.

Искали да променят себе си. Не само външността си, но и вътрешната си нагласа за живота. Да го живеят такъв, какъвто винаги са искали, а не такъв, какъвто е най-лесно.
Поредното обещание "от утре", "от понеделник" вече не вършело работа. Защото било обещание пред самите себе си, обещание, което е най-лесно да не изпълниш, защото няма да се чувстваш виновен, че си наранил някого.

Имало в същото това време и едно виртуално местенце, в което няколко от тези момичета споделили намеренията и съдбите си. Лека полека идеята придобила очертания. От безплътна, имагинерна и неясна, тя се превърнала в нещо осезаемо, нещо, което всяко от тях приело като първа и водеща цел в живота си.
Намерили се тези момичета. Повярвали си, че този път всичко е различно. Че не са сами. Че този път "от утре" вече става " от днес, от този момент". Че този път обещанието и заявяването на целта не е само пред себе си, а пред хора, на които държиш и които няма как да излъжеш.

Тръгнали по общия път. Труден, трънлив, криволичещ. Зад завоите му често дебнели неща, които незнаели как да преодолеят. Но винаги успявали. Защото били заедно. Защото вкупом се навеждали над всяка дупка да издърпат затъналия, над всеки паднал - да му подадат ръка да стане, над всеки прегрешил - с прошка, над загубилия вяра - с част от своята вяра.

Днес те са много. Знаят как могат сами да променят живота си, така, че вече да им харесва и да го управляват те, а не той - тях.
Знаят какво и колко могат да постигнат. Знаят как да си помогнат, как да се подкрепят. Тъжат и се радват заедно. Мечтаят заедно. и заедно продължават напред. Към мига, в който всяка от тях ще си каже : "Аз успях. Можеш и ти!"

Това е тяхната приказка - приказката на Рицарките на бялото кантарче!"


Мариетка


 

Mъдрости На Ордена На Рицарките

"Не знам за вас, но през изминалата седмица аз тук открих толкова мъдрост, истини и откровения, колкото може би за десетилетие назад.
Опитах се да ги синтезирам, за да можем да си ги четем, когато ни се струва, че светлинката в края на тунела изчезва, че премрежените ни очи са толкова изморени, че нямат сила да видят дори ярката слънчева светлина.
Но тя е там - дали един-едничък малък слънчев лъч или огромно ярко сияние - тя е там, съществува въпреки всичко и заради всичко. Заради нас.
Трябва да си вземем мъничко от нея.
Да си я приберем някъде дълбоко в сърцето и в душата, та и в най-черната нощ да ни свети и да ни посочва пътя.
Ето - вземете си мъничко светлина.
Тя е наша.
Носим я в себе си.
И ако на някоя от нас пламъчето се мъчи да изгасне - друга ще й даде малко от своя пламък.
Защото огънят е вечен!

- АКО НЕ МЕ ХАРЕСВАШ ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, НЯМА ДА МЕ ХАРЕСАШ И ТАКАВА, КАКВАТО ИСКАШ ДА БЪДА!

- Ако достатъчно искаш нещо, никой и нищо не може да ти попречи да го постигнеш, а времето в тези случаи губи стойност.

-Единственото, което трябва да правиш е, да вярваш, че е за добро и да не се отказваш.

- Хората вярват, че който тренира побеждава и става лидер. Грешка! Който решава да стане лидер, тренира и става такъв!

- Нямаме контрол върху това, което се случва в животът ни, но решаващи всъщност са нашите реакции на това, което се случва.

- Момент на прелом е шанс за нов път.

- Това, което не ни убива, ни прави по-силни !

- Ден, в който не сте казали на любимите си, че ги обичате - пишете го пропуснат ден. А когато знаеш да даваш любов, научаваш се и да получаваш и не защото някой ти прави услуга, а защото я заслужаваш!

- Много от важните неща на света са били постигнати от хора, които са упорствали, когато е изглеждало, че изобщо няма надежда.

- Разликата между възможното и невъзможното е в това, доколко човек е твърдо решен да успее.

- Когато се опитваш да постигнеш нещо, ще срещнеш препятствия по пътя. Аз съм ги имал - всеки ги е имал. Но препятствията не трябва да те спират. Ако стигнеш до стена, не се обръщай назад и не се предавай. Измисли как да я прескочиш, да преминеш през нея или да я заобиколиш.

- Малко хора си дават втори шанс след неуспех. Провалят се веднъж и не опитват повече. Горчивото хапче на неуспеха често им идва в повече, отколкото могат да понесат. Ако си склонен да приемеш неуспеха и да се поучиш от него, ако си склонен да разгледаш провала като опакован подарък, да се оттласнеш от него и да тръгнеш наново, това една от най-мощните сили за постигане на успеха.

- Ако чуеш глас, който ти казва, че не можеш да рисуваш - рисувай на всяка цена - и този глас ще замълчи.

- Когато една врата пред теб се затвори, не оставай там, вторачен в нея. Огледай се и ще забележиш много други врати, които са се отворили - и си избери нова.

- Вървя напред. Животът няма как да го спреш. Всеки ден ни поднася усмивки и плесници. Плачем и се смеем. До другия ден. Отново. Не можем да спрем. Нима можеш да спреш полета на птицата? Да, ако й отрежеш крилата, но тогава тя ще е змия, а не птица.
Нима можеш да задържиш изгрева на Слънцето? Или поривите на вятъра?
Как ще накараш щурчето да спре да свири? Единствено като го размажеш с крак.

- Няма как сами да си отрежем крилете, нали?
Тогава какво ни остава?
Просто да продължим напред!

- И въпреки, че още стотици хиляди години може да продължат споровете "Какво е любовта", може би ще се окаже, че любовта е някой, който ни познава, помни ни и ни връща на самите нас малко по-добри, отколкото някога сме дръзвали да си мечтаем.

- 3 в 1
1. Всичко е в главата.
2. За да се отслабва, трябва да се яде.
3. Пием много вода."


Мариетка

Ще си позволя да добавя: Не става само с не/ядене, трябва и акъл!

Отново ви желая една хубава, успешна и усмихната седмица  Hug

Старата тема

Последна редакция: пн, 17 сеп 2007, 10:41 от мечтаеща

# 1
 • Мнения: 2 487

     Добро утро  Heart Eyes

   Хубав и усмихнат да е денят ви  Hug

# 2
 • София
 • Мнения: 5 248
Айя пак става по нощите
никога не бих станала преди 8 ако не се налага
добро утро

# 3
 • Мнения: 272
  bouquetДобро утро момичета
Кафето е от мен

Желая ви лек и хубав ден
При мен нещата са в застой 90кг и нито грам по -малко ще видя до кога ще продължи това несваляне Много ме депресира  #2gunfire
Ванче надявам се че вече си добре
До по-късно  bouquet

# 4
 • Мнения: 1 479
Добро утро , красавици! Снощи едва издържах, но издържах!Гадно е с тази работа на смени и по 14-16 часа! Ама няма накъде, сега - днес съм почивка!
Прибрах се в 11 и половина иизядох 1 домат, две чушке печени и обелени и едно пилещко бутче!

Прегрешение - 2-3 лъжици руска салата! Така, че не съм яла малко както мисли Мила!
Сега може да ми се смеете, но за да не ям сладко взех и преместих кутията с вафлите и още някакви сладки в шкафа на балкона на детската стая! Като него виждам и не е пред очите мога и 2 месеца да не близна, но като е пред мен - изкушавам се! 
Лек и режимен ден! Не знам какво стана ссъс срещата в София!

# 5
 • Мнения: 272
  bouquetДа е честит празника на всички които носят хубавите български имена. Вяра .Надежда .Любов и София .Желая ви всичко което си пожелаете да ви се случи.

Св. София, Вяра, Надежда и Любов
Църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов - отдава се почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.

# 6
Добро уто и от мен дами. Днес сам с още -1кл. Вече сам 96кл. newsm44. Дано имате хубав и ползотворен ден smile3521 newsm47 newsm51

# 7
Честит празник на всички които празнужат днес newsm51 . Пойелажам много здраве 6тастие и касмет Tada

# 8
 • Мнения: 2 487
    Миме , ама то днес се и налагаше да стана. Е , не още в четири и половина , де  Laughing Нали си имам ученичка , трябваше да и кажа , колко е хубава  Laughing

   Снощи се видях с една моя много близка приятелка. Не бяхме се срещали от миналата коледа. Тръгнах с голямата кошница да събирам овации , колко съм заслабнала , а тя два пъти повече от мен отъняла.  ShockedЗавидяяях  ooooh!  Лоша съм  Sad

# 9
 • нейде там, където ....
 • Мнения: 4 501
Добро утро!
Мерси за кафето, ммм!
ДЕНЯТ Е ПРЕКРАСЕН, НАЛИ?
Кой е болен - ще оздравява!
Кой кила ще сваля - воля ще му трябва!
И рамо на приятел, скъп и драг,
да има де да си поплаче пак!

Мен кантара ме обича, доближава стойностите до тези на събрата си от лекарския кабинет.
Не се отчитах, щото сме болни и се наливаме се чай, ама с мед. ДетИтУ не го ще тъй, иска чист. Ама аз не мога. Днес сме на контролен преглед и двамата.
Аз - бронхитна, той - с ангина
боледуваме двамина.

Честити ви радости! Повече да са тая седмица!

# 10
 • Мнения: 1 934
Добро утро на всички!

Честит празник на празнуващите!

# 11
 • Мнения: 1 479
Честит имен ден на всички именници ! Желая всичко най-хубаво!

# 12
 • Мнения: 1 363
Отново дубрутру  Hug

Честит празник на всички празнуващи   bouquet

Ж, оправяйте се  Hug
Айче  Hug


Край, пльоснах ощи една лента, някой ако ма види с цигара, да ми забърше един зад вратЪ  Crazy Пушачка от 12 години, без опити за отказване досега, надявам се този да е първият, единствен и успешен. Спи ми са

Гушки на всички и лек ден   bouquet

# 13
 • Мнения: 1 488
Честито на именниците днес!  bouquet
Ванче, не се стягай, животът е на ивици – светла-тъмна-светла-тъмна. Като е тъмна, трябва просто да я изходиш – и идва светлата. Твойта тъмната се заточи доста, така че готви се за светла.
Много хубаво си го казала и аз така мисля!
Успешна седмица ви пожелавам момичета.Аз чувствам,че тази седмица трябва да имам напредък, защото засега съм в застой.74  Whistling ех тази цифра !
мечтаеща и аз бях пушачка 12 години.Последната си цигара я изпуших и ми изтекоха водите. Стана вече 3 месеца не пуша и засега не ми липсват  Wink Успех с твоето начинание.  bouquet

# 14
 • нейде там, където ....
 • Мнения: 4 501
Литъл, да знайш сега е момента за основно почистване на къщата!
Да са ти заети ръцете, щото в главата имаш всичко. Само на тях работа им намери, че да не бъркат час по час в хладилника.   bouquet

Последна редакция: пн, 17 сеп 2007, 09:40 от jd

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт