Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

Раднево

Мнения: 780
Днес свеки ми прати торбичка сурови / небланширани / чушки за фризера за пълнене . Та въпроса ми е : като реша да готвя трябва ли да ги размразя напълно ? Казаха ми че като се размразят стават на каша  Thinking
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
въобще не ги размразявам.
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Вадиш чушките , приготвяш си плънката , те са поомекнали , пълниш и готвиш . Или - правиш плънката , вадиш чешките , леко ги измиваш със студена вода , за да са ти удобни за пълнене и готвиш . Стават чудесни и имат вкус на пресни . Слагай повече във фризера , няма да ви стигнат ... Laughing
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Вадиш чушките , приготвяш си плънката , те са поомекнали , пълниш и готвиш . Или - правиш плънката , вадиш чешките , леко ги измиваш със студена вода , за да са ти удобни за пълнене и готвиш . Стават чудесни и имат вкус на пресни . Слагай повече във фризера , няма да ви стигнат ... Laughing
Аз ги правих през почивните дни.Сложих около 7кг,за пълнене.Много ги обичаме!
Цитирай


Мнения: 51
супер са си,бабата на мъжа ми правят страшно много имат голям фризер,нашия много малък и за това в буркани,Но като отидем на гости почти винаги ни прави пълнени чушки с кайма и ориз в тенджера слага и сърмички вътре и става много ама много вкусно,а е на 80г. страшна е.Бабите винаги готвят много хубаво.
Цитирай

София

Мнения: 444
Бланширам ги , преди пълнене ги размразявам !!!! Слагала съм и суровозамразени и при размразяване също не съм имала проблем !!
Цитирай


Мнения: 8 241
Не стават на каша Smile
Но не е нужно да ги чакаш съвсем да се размразят.. Като са достатъчно пластични, за да не се счупят, са готови за употреба  Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Вече са ти отговорили, аз също не ги бланширам преди поставянето им във фризера.
Като ги извадя ги измивам с вода и веднага ги пълня, не ги размразявам.
Цитирай


Мнения: 1 933
Зависи от количеството и мястото във фризера. Аз замразявам голямо количество /един чувал пипер /чушки/ - за пълнене. За това леко ги бланширам, защото иначе ми заемат много място.  А когато са бланширани, мога да ги понаместя в торбичката. 

Не стават на каша Smile
Но не е нужно да ги чакаш съвсем да се размразят.. Като са достатъчно пластични, за да не се счупят, са готови за употреба  Peace

 Peace Peace
Цитирай
всяка година си слагам във фризера, но задължително се бланширам и цяла зима после вадиш, измиваш ги със студена вода ,ако не ти се чака да се размразят и пълниш без да се притесняваш, че ще станат на каша.
Цитирай

Варна

Мнения: 274
и ние много обичаме пълнени чушки и ги приготвям цяла година и винаги имаме във фризера (дори през лятото когато има пресни, изостават от зимата просто  Embarassed). Не ги бланширам, а само им вадя семките и така една в друга ги прибирам във фризера.
Обаче има нещо неприятно - ВСИЧКО, КОЕТО СТОИ ВЪТРЕ ВЪВ ФРИЗЕРА ЗАЕДНО С ЧУШКИТЕ МИРИШЕ .... независимо, че са в отделни места е пак мирише. Имате ли хитринка, с която го избягвате?
Цитирай


Мнения: 8 241
ВСИЧКО, КОЕТО СТОИ ВЪТРЕ ВЪВ ФРИЗЕРА ЗАЕДНО С ЧУШКИТЕ МИРИШЕ

Не съм забелязала (вече 10та година може би слагаме чушки тъй)  newsm78
Ако ги слагаш в 2 торбички?
Цитирай


Мнения: 3 354
И пресни и бланширани слагам и не са ми се разкашвали.Не ги размразявам-точно както са казали  и другите Peace
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Благодаря ви за отговорите . Свекърва ми първо ги е изчистила от семките , оставила ги е да поизсъхнат / поомекнат / и тогава ги е сложила в пликчета / но не една в друга , а една до друга / - от тези с лентата където се вакумират един вид .
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Ето ги и чушките как са пакетирани : http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4038040
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4038041
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора