Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна, Пловдив

Мнения: 572
Моля,помагайте!!!Имам брашно,яйца, масло,прясно мляко, и трябва бърза да реша какво да направя,че тук има един гладник,приятеля ми,и се чудя какво да го правя понякога,ама ми  е гадно да му отказвам нещо,а не си нося в момента готварското тефтерче. Не си спомням много добре пропорциите на милинки или на тутманик или на нещо,каквото вие преложите.Моля,защото нямам време сега да разглеждам  темите. newsm78  bouquet  bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
Палачинки!
Цитирай

Варна, Пловдив

Мнения: 572
палачинки направих вчера,нещо друго трябва,че яко се наядох и сега не ща да погледна палачинки Embarassed Embarassed
Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
Пържени яйца?
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Намерих това  Peace Може нещо да ти хареса  Crazy


Млечна баница



 1 пакет кори за баница, 3 яйца, кофичка кисело мляко, 100 гр сирене, сол, непълна чаена лъжичка хлебна сода, половин чаена чаша мазнина.

Корите се нареждат в предварително намазаната с мазнина тава като се набират с ръце. Приготвя се смес от яйцата, млякото, содата, сиренето, солта и мазнината. Вместо една кофичка мляко, спокойно можете да сложите половин и да допълните с вода. Заливате сместта върху набраните кори като се стремите да покриете равномерно навсякъде. Баницата се пече в предварително нагрята фурна.

Сандвичи с яйца и сирене

 200 гр натрошено сирене, 3 яйца, хляб, масло или маргарин. Яйцата се разбъркват с натрошеното сирене и сместта се разпределя равномерно върху предварително намазаните с масло или маргарин филии. Добре е филиите да не са много тънко нарязани. Сандвичите се пекат в умерена фурна или микровълнова печка докато се получи кафява коричка.

Палачинки

Продукти: 2 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 чаена чаша вода, брашно около 1,5 чаена чаша, щипка сол.
Разбиват се яйцата, към тях се прибавя прясното мляко и брашнотo. Разбърква се добре и след това се разрежда с водата, за да се получи смес с гъстотата на боза. Прибавя се солта. Палачинките се пържат с малко мазнина от двете страни и след това се навиват пълнени с конфитюр, сладко, мед, течен шоколад, сирене или кашкавал, в зависимост от предпочитанията на всеки.

Бухти

Продукти: 2 чаени чаши брашно, кофичка кисело мляко, 2 яйца, половин чаена лъжичка хлебна сода, щипка сол. По желание в тестото може да се сложи и 1 кафена чашка захар.
Тестото се разбърква с лъжица и трябва да е с гъстота, при която сместта се отлепва от стените на съда. Пържи се в силно сгорещена мазнина и още по-добре във фритюрник след като се махне решетестата кошница. Взема се по една супена лъжица от сместа и се изсипва в мазнината. Сервират се поръсени с пудра захар.

Бутерки

Продукти: 1 пакет бутер тесто, около 200 гр сирене, кашкавал, конфитюр или течен шоколад (по желание).
 Размразеното тесто се нарязва на квадрати със страна около 5-6 см. В средата се поставя парченце сирене или каквото сте избрали за плънка, прегъват се на триъгълник, като се притискат краищата за да не се отворят при печенето. Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване. Много приятни са за закуска с горещ бульон, ако плънката е солена.

 Тутманик

Продукти: 3 чаени чаши брашно, 4 яйца, пакетче краве масло или 150 гр маргарин, 1 чаена чаша кисело мляко, непълна чаена лъжичка хлебна сода, около 200 гр сирене.
Разбиват се яйцата, прибавя се киселото мляко с разтворената в него сода, разтопената мазнина и натрошеното сирене. Към разбърканата смес постепенно се прибавя брашното докато се получи не много гъсто тесто, което се сипва в намазана тава и се пече при умерена температура.
 
Ябълков сладкиш

Продукти: 3 чаени чаши брашно, 1 чаена чаша захар, 2 яйца, 1 пакетче масло, 1 кафена чашка прясно мляко, пакетче бакпулвер, ванилия и 5-6 изчистени и настъргани ябълки.

Разбиват се на пухкава смес маслото и захарта, прибавят се при непрекъснато разбиване едно по едно яйцата, млякото, брашното заедно с бакпулвера и ванилията. Сипва се в намазана тавичка половината от сместа. Върху нея се разстилат настърганите ябълки и отгоре останалата част от тестото. Пече се в умерена фурна и се сервира поръсен с пудра захар.

Сандвичи с кашкавал и шунка

Филиите се препичат. Четири от филиите се поръсват с настърган кашкавал, слага се по 1 резен шунка, поръсват се с останалия кашкавал и се покриват с другите четири филии. Сандвичите се потапят от двете страни във виното, след което се притискат леко, за да се отцеди излишната течност. Млякото и яйцето се разбъркват добре със сол и черен пипер. Сандвичите се потапят в така приготвената смес отново от двете страни. Слагат се в чиния и се пекат, като по средата на печенето се обръщат. Оставят се да престоят 2 минути.

Необходими продукти:

8 филийки хляб
180 г кашкавал
100 г шунка
1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
4 с.л. (40 мл) прясно мляко
1 бр. яйце
сол
черен пипер

Гевречета

1 яйце
1 ч.чаша кисело мляко
1 каф.лъж.сода
3-4 суп.лъж.захар
1 ч.чаша настъргано сирене
Брашно - колкото поеме за меко тесто. След като се омеси, тестото се разстила и се изрязва с чаши, за да се получат гевречета. Пържат се в загрято олио.

Понички

2 яйца
6-7 суп лъж захар
половин каф.чашка олио
2 суп лъж кисело мляко
1 бакпулвер
2.5-3 ч.чаши брашно
ванилия,
стафиди


Яйцата и захарта се разбиват хубаво с миксер.Добавят се олиото, кис.мляко, бакпулверът, като разбиването продължава.Накрая се слагат брашното,ванилията, стафидите

Пържат се в сгорещено олио. Когато са готови се инжектира вътре крем.
Цитирай

Варна, Пловдив

Мнения: 572
мерси Lindita   Peace наистина се нуждаех от повече рецепти,защото сега нямам подръка никоя от моите,а аз не помня пропорции и винаги си гледам от тетрадката  chef  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.