Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 513

             

         
Ей го на, декември се задава
и сладки бебчета ще зараздава,
за радост на всички в къщи,
момиче или момче,
без никой да се мръщи!
Нашите вестителки, на чудни новини носителки!

mamaYanni - 0895706907
dari76(Дарина) - 0897800900
ivalinai (Ива) - 0896745568


111 мами сме, на лафче събрали се!
за сега отбора на момчетата "бие" отбора на момичетата с 41:30, а 40 са в "скритата" публика!

Предложения за нови заглавия:

1. Ей го где е тоз декември, с бебета ще ни зарадва ведри!
2. С декемврийче в корема мама пак е пред дилема 
    рокля или панталон- за да не изглежда  като слон!
3. Всяка мама чу сърце,декемврийче в коремчето расте!
4. Всяка мама чака от сърце,декември рожба да и донесе!
5. Зимата ще дойде,сняг ще завали и наште бебчета ще видим ний!
6. Чакаме Декември с нетърпение, бебоците да гушнем с умиление!
7. Всяко хранене с киселини до ДЕКЕМВРИ ще ни изгори!
8. До Декември дните броим, тогава сладки бебчета ще си родим!

 
Нашите стари теми:
 
1. Декември е и той далеч, но ние чакаме нетърпеливо веч!!!
2. Пролет, лято, есен, зима, през ДЕКЕМВРИ бебчета ще има!
3. Майско слънце вън пече, ДЕКЕМВРИЙЧЕ във коремчето расте!
4. Слънце грее и припича, а ДЕКЕМВРИ с бебета към нази тича!
5. Бързо 9мес. ще отлетят, ДЕКЕМВРИ наште бебета ще се родят!
6. Юли на морето с тумбалаци, а ДЕКЕМВРИ идат нашите юнаци!
7. ДЕКЕМВРИ ще съм горда мама на малък мъж или на дама!
8. Слънце пече, много е добре, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!
9. В коремчето ми бебе се върти, ДЕКЕМВРИ то ще се роди!
10. Бебе в корема на мама расте, ДЕКЕМВРИ ще покаже момиче ли е то или момче!
11. Вече рита малкото човече, но ДЕКЕМВРИ още е далече!
12. Слънце, плаж, море, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!
13. Много мина,малко ни остава-нека през ДЕКЕМВРИ всяка да е горда мама!
14. С повече търпение и усмивки,ше дочакаме декември всички!
15. ДЕКЕМВРИ бързо наближава,скоро мама на бебчо ще се наслаждава!
16. В обличкото ми коремче има ДЕКЕМВРИЙСКО бебче!
17. Мъничко юначе през ДЕКЕМВРИ в къщи ще заплаче!
18. Радостта ми е голяма - ще съм ДЕКЕМВРИЙСКА мама!
19. Ей ги на, останаха й дни 100-тина на ДЕКЕМВРИЙСКАТА дружина!
20. Мънички завездички, през ДЕКЕМВРИ ще си гушнем всички!
21. Време не остана, през ДЕКЕМВРИ ще съм мама!

Нашите албуми
За добавяне на снимки: ВХОД с потреб. име: december2007 и парола: bebeta

Полезни връзки:
Полезни връзки - всичко за мамчета и бебчета! 
Календар на бременността по седмици!
Временна неработоспособност и майчинство!  
Майчинството-счетоводно на български език !!! - плюс пример + полезни нещица  
1.Определяне пола на бебето - руски
2.Определяне пола на бебето - англ.
3.Определяне пола на бебето според лунния календар - англ.
4.Определяне пола на бебето - БГ.
5. 18 забавни начина да разберете дали чакате: момче ;момиче
6. Таблица с размерите на бебчето по седмици
7. ДА или НЕ... или какво трябва да съблюдавате преди и по време на бременност
8."Обезболяване по време на раждане

За Раждането и след това:
За Родилния Дом 1, За Родилния дом 2, За Родилния Дом 3, За Родилния Дом 4
За Бебоците 1, За Бебоците 2
Списък за Бебоците от Бг-Мама с линкове към ДаНет
Основни въпроси, свързани с кърменето

Следродилни процеси на възстановяване

Възстановяване след раждането 1
Възстановяване след раждането 2
Възстановяване след раждането 3

За акта за раждане и еднократната помощ (инфо от ДейзиГ - Майски мами):
Актът за раждане се получава в общината по адресна регистрация на майката до 14 дни след раждането. По принцип може да е готов и по-рано но това е определеният срок. В същата стая се попълва една декларация и след заплащане на минимална такса около 2 лв. на касата ти дава Удостоверение за семейно положение. След това се попълва Молба-декларация за отпускане на еднократната помощ в службата по социално подпомагане пак по адресна регистрация на майката. Към нея се прилага оригиналът на Удостоверение от общината и актът за раждане на детето и копия от личните карти на родителите, като носите и оригиналите за сверка. Не забравяте да си напишете номера на банковата сметка /IBAN/ в молбата. Тази помощ може да се поиска до три години от раждането. Сумата се изплаща около 15-17 число на месеца, следващ този на подаването. При подаването на молбата можете да си подадете и  Молба-декларацията за детски добавки - единственото условие за нея за неосигурените е молбата да не се подава в месеца на раждане на детето, например ако е родено март можете да подадете молба най-рано през април, за да не пропуснете месец. Оригиналът на акта за раждане остава в Социалната служба до изплащането на помощта и затова ви съветвам да си направите копие за всеки случай.
За болничните и майчинството (цитат на gmsvetla):
Така, реших най-накрая да синтезирам информацията за бумагите около болничните и майчинството. Ако по-късно излезе още нещо, ще го добавям. Тъй като не успях да направя директна връзка към документине за НОИ, ви пиша адреса на страницата на НОИ : http://www.noi.bg/ Отивате на този адрес, там в ляво са дадени различните раздели. Отивате на раздел Нормативни актове  и от там си свалете един зипнат файл (написът е с червени букви) "Текст на Наредбата с приложенията към нея".  По- долу ще ви пиша за всеки отделен случай кое приложение точно ще ви трябва.
Първа стъпка: Издават ви болничния за брем. и раждане 45 дни преди термина. Този болничен, заедно с “Д Е К Л А Р А Ц И Я за банковата сметка за изплащане на паричните обезщетения и помощи от ДОО”  и копие от документ, издаден от съответната банка, с данни за личната банкова сметка, носите на работодателя и той има грижата да ходи до НОИ и да носи документите ви. Тази декларация е дадена в приложение № 7 от файла, който трябваше да си свалите.
Втора стъпка: Издават ви втория болничен от родилния дом след раждането  - носите си го на работодателя. Не намерих да искат някакви документи към него.
Трета стъпка: Издават ви болничен след 42-рия ден от раждането. Него, заедно с “ДКЛАРАЦИЯ за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО”  си го носите на работодателя. Тази декларация е дадена в приложение № 1  от файла.
Четвърта стъпка: Изтичат ви 135-те дни болнични. За остатъка  до 315 календарни дни  си пишете молба до работодателя, че искате да ползвате този отпуск (това е отпуск по чл.163 ал.1 от Кодекса на труда). Заедно с молбата до работодателя (свободен текст) попълвате и  “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО за остатъка от 135 до 315 календарни дни” съгласно приложение № 2. Работодателят ви пише заповед за разрешаване на отпуска (не може да го откаже) и заверено копие от тази заповед, заедно със заверено копие от акта за раждане на детето се прикрепят към молба-декларацията, която се носи в НОИ, но отново е работа на работодателя.
Пета стъпка: След като изтекат тези 315 дни, си подавате молба до работодателя да ползвате платен отпуск за отглеждане на дете до 2 години по чл. 164 ал.1 от Кодекса на труда. Попълва се  и “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ  за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 КСО” – приложение № 3. Към тази молба-декларация се добавят отново заверено копие от разрешение на работодателя за ползване на този отпуск и заверено копие от акт за раждане на детето. Работодателят отново има задължението да представи документите в НОИ.
Шеста стъпка:  Ако не ползвате отпуска по чл.164 ал.1 от КТ, имате 2 възможности:
I възможност : Връщате се на работа и влизате в условията на чл. 164 ал.5 от КТ, а именно :” 5) (изм.,ДВ,бр.25 от 2001 г.) В случаите, когато не се ползува отпуск по ал.1 или лицето, което ползува такъв отпуск, прекъсне неговото ползуване, на майката (осиновителката), ако работи по трудово правоотношение, се изплаща парично обезщетение от Държавното обществено осигуряване в размер на 50 на сто от минималната месечна заплата, установена за страната.”. 
В този случай си попълвате “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 54 КСО” – приложение №4, и приложено към нея заверено копие от акта за раждане на детето. Документите отново се представят в НОИ от работодателя, вашето задължение е да ги представите пред него.
II възможност: Прехвърляте майчинството на баба, дядо или наемате гледачка от борсата. Условието да се прехвърли на баба или дядо (може и на таткото) е към момента на прехвърлянето да работи на трудов договор, за да има право да ползва отпуск. Каква ще е точно процедурата обаче все още не ми е ясно, а и не съм се ровила, за да проверя.
Ако настъпят някакви промени по подадените документи (независимо за кой случай сте подали), сте длъжни в 7 дневен срок да декларирате факта.
Ако след изтичане на 135-те дни болнични за бременност и раждане не подадете молба за ползване на остатъка до 315 дни, то за този период до изтичане на 315-те дни нямате право на обезщетение по чл.53 от КСО, т.е. за отглеждане на дете до 2 годишна възраст(прословутите 180лв.). Такова право придобивате едва след като изтекат 315-те дни.
 Ако се върнете на работа след като изтекат 135-те дни (можете да се върнете на работа), но преди да са изтекли 315-те, нямате право на обезщетение по чл.54 от КСО, т.е. ще си получавате само заплатата без никакви допълнителни плащания от НОИ. Право на обезщетение по чл.54 от КСО (т.е. 50% от обезщетението за отгл. на дете до 2 год.възраст) придобивате едва след като изтекат тези 315 дни. Остатъкът от отпуска за бременност и раждане  135 до 315 дни не може да се прехвърля на баби, дядовци и т.н. или да се ползва детегледачка от борсата. Тази опция става едва след като изтекат тези 315 дни.

ЧАНТА ЗА БОЛНИЦАТА:
Някои болници имат специални изисквания.

1.   Документи: лична карта; обменна карта; направление за хоспитализация;
2.   Чехли за стаята.
3.   Джапанки за банята
4.   Къси чорапи.
5.   Нощница с копчета отпред (в повечето болници дават служебни – всеки ден се сменят със стерилни)
6. ;;  Сутиен за кърмене; долно бельо - тип бабешко – т.е. по-дълбоки гащи (ако си след операция, плитките гащи ще се падат точно на шева)
7.   Халат/Жилетка
8.   Тоалетни принадлежности (четка/паста за зъби, шампоан, сапун), мокри кърпи (за обтриване – ако си секцио, не трябва да се мокриш).
9.   Четка за коса, грим (J), ластик за коса.
10.  Кърпи: за баня, за лице и ръце, за гърди, изолационна кърпа при кърмене. Хубаво е да са нови – особено тези за гърдите, и изпрани с бебешки прах
11.   2 пакета дамски превръзки, лигнин (обикновено в болницата дават)
12.   Мокри кърпи, салфетки.
13.   Минерална вода (ако си секцио – поне 3 л., налята в малки шишета със спортен накрайни + 1 л. сок зелена ябълка, налят пак в такива шишета).
14.   Джобни пари.
15.   Фоно-карта, зарядно устройство, мобилен телефон.
16.   Прибори захранене (чаша, вилица, лъжица, нож).
17.   Медикаменти-гармастан (при нужда), течен аналгин, витамин С (помага за лохиите)
18.   Помпа за изцеждане (при нужда)
19.   Тоалетна хартия.
20.   Подплънки за гърди за кърмачки (при нужда)
21.   Ластични гащи

ЗА БЕБЕТО В БОЛНИЦАТА:
1.   Неотворен пакет бебешки памперси - 20 бр.
2.   Мокри кърпи-малък пакет.
3.   Памучни ръкавички

ЗА БЕБЕТО ПРИ ИЗПИСВАНЕ:
Каквото си решите като дрешки
1.   Боди с дълго ръкавче.
2.   Официален тоалет - от 2 части или гащеризонче, но пръстчетата да се закрити, може и с чорапки.
3.   Терлички, памучни ръкавички, памучна шапчица, чорапки
4.   Одеало-тънко памучно или по-дебело.
5.   Памперс.
6.   Шише с преварена вода + захар (една чаена лъжичка захар на 100 мл вода)
Преди 6тия месец на бебето Световната Здравна Организация препоръчва да не се дава (ОСОБЕННО на новородени!)
7.   Фотоапарат, камера.
8.   Столче за кола

ЗА БЕБЕТО У ДОМА:
1.   Креватче, протектор за дюшека
2.   Памучно спално бельо - 2 комплекта + обиколник + балдахин
3.   Хавлийки - 2 - 3 бр.
4.   Тензухени пеленки (2-3 бр. – слагат се върху хавлията за след баня)
5.   Бархетни пеленки (7-8 бр. – постилат се при повиване, на консултации, шезлонг, люлка)
6.             Кърпички от илиенци J - 4 лв. за повръщане, плюене и там каквото още
7.   Ваничка + стойка за ваната (анатомична или хавлиена), леген за пране, пластмасово канче за поливане + кофа за вода.
Термометри - за вода, за въздух, педиатричен 
8.   Клечки за уши с ограничител
9.   Ножичка за нокти
10.   Памперси
11.   Шишета – авент – комплект от 2 големи и 2 малки + четка
12.   Биберони-залъгалка
13.   Уред за изваряване на шишетата и бибероните
14.   Козметика:   
   
      14.1. бебешко олио или най-добре зехтин
      14.2. крем за дупе против подсичане
      14.3. шампоан
                14.4. сапун,
      14.5. мокри кърпи
   
15.   Памук; спирт 90 % (за пъп), топицин или др. антибиотична пудра (за пъп)
16.   Простор за сушене на дрешките вътре
17.   одеалца 2 бр. - тънко и дебело, олекотена завивка   
18.   бодита – 6-10 бр.- да не се обличат през главата
19.   комплект ританки с блузки - 2-3 бр.
20.   гащеризончета - колкото бодитата
21.   чорапи 3-4 ч.
22.   терлички 2 ч.
23.   лигавници 5-6 бр. 
24.   аспиратор за нос
25.    пижамки – 2-5
26.    шапка за след баня - 1-2
27.    памперси

ДРУГИ:
1.   сироп за температура – калпол, панадол, нурофен
2.   Чай против колики на "НІРР-лайка, копър, анасон"
3.   Капки Саб Симплекс, инфакол или др. срещу колики
4.   Няколко ампули физиологичен серум - за почистване на очи, нос
5.   Бебефон
6.   Гребенче, четка с естествен косъм

ЗА РАЗХОДКА
Количка
Термобокс (за шишета)
Шапка
Одеало/портбебе
Кошница/столче за кола

Списък от сайта на Тина Киркова: http://www.1agb.com/qa.php
 1. Документи: лична карта, „Направление на бременната до родилно заведение” (обменна карта на бременната), направление за хоспитализация.
2. За майката: чаша, прибори за хранене; лично бельо; чехли (да стават и за баня); 1-2 хавлиени кърпи; тоалетни принадлежности; 1-2 чифта чорапи; връхна дреха - халат, жилетка, елек. По желание може да се носят: помпичка за кърма (в Родилно отделение има електрическа); 1-2 пакета дамски превръзки, ако с тях родилката ще се чувства по-удобно. Извън този списък, бременната може да носи и други вещи, но трябва да се има предвид, че мястото за багаж е ограничено.
Да не се носят скъпи вещи и големи суми пари!
3. За бебето: в Детско отделение разполагат с всичко необходимо за отглеждане на новороденото. Ако бременната желаете и имате възможност, може да донесе 1 пакет памперси за новородено.
Дрешките за изписването на бебето и облекло за майката могат да донесат близките в деня на изписването от болницата.


Онлайн магазини

София:
1. "Щъркел" , бул. Стамболийски 188
2. "Малечко" ,бул. Константин Величков №85
3. "Царството на детските стоки", бул. Константин Величков, ъгъла с ул. Пиротска.
4.    "Пинокио" ,Дружба 1; бул. "Княз Дондуков" 39; кв. "Лозенец", ул. "Малин камък"
5. "Бебе Маркет" ,кв. Иван Вазов, ул. "Янко Забунов", бл. 41
6. магазин зад Била на бул. България.
7. магазин в Люлин
8. "Пакостник" ,жк. Овча купел 1, ул. Монтевидео и Обиколна, "Търговски център Овча купел", ет. 2
9. "Стефи"
10. ж.к."Хаджи Димитър" ул"Макгахан" бл.69 (до пазара)- 3 магазина /дрехи, колички, кошари, аксесоари/
11. Premaman - бул. Тодор Александров 11, ЦУМ 3ти етаж
12. Хиполенд - Търговски център Sky City, ж.к. “Гео Милев”, ул. “Коста Лулчев” №52


Пловдив:
1. "Щъркел", бул."Свобода"10
2. "Пинокио" ,бул. "България" 190
3. Детска стокова борса Вис Виталис- бул. 6-ти Септември No.258
4. Хиполенд - Търговски комплекс “БЕНЧМАРК”, бул."Санкт Петербург", (до МЕТРО - Пловдив)


Варна:
1. "Щъркел" , ул. Бр. Миладинови 20
2. Хиполенд - Търговски комплекс  “Пикадили - Практикер”, бул. “Владислав Варненчик” № 268


Русе:
1. "Щъркел" ,ул. Борисова 63

Бургас:
1. "Щъркел" ,ул. Антим І 26, до Археологически музей
2. Хиполенд - Търговски комплекс “Пикадили”, кв. “Изгрев” №147


Стара Загора:
1. Premaman- ул. " Х. Д. Асенов" 96

Велико Търново:
1. Хиполенд - Central Mall, ул. “Оборище” №18
01.12.2007

Kalinuccia - 35 г., 2-ро бебче    
Mama Boby - 32г., 2-ро бебче 
Veneta80 - 1-во бебче02.12.2007

Ivalinai - 40 г., 1-во бебче      
Ellenzeto - 1-во бебче   
Gogito - 28г., 2-ро бебче
Elly_y - 28г., 1-во бебче 
Mei - 25г., 1-во бебче
Iloni - 28г., 1-во бебче
Felisha - 26г., 1-во бебче03.12.2007

Lady_V - 26 г., 1-во бебче   
Milen4o - 1-во бебче   
Mel2222 - 1-во бебче
04.12.2007

ViFresh - 23 г., 1-во бебче
anipopova19 - 26г.,


05.12.2007

Blo - 1-во бебче   
BabaToHka - второ бебче 
Malenush - 24 г., 1-во бебче
Lili83 - 24г., 1-во бебче
Vencho - 30 г., 1-во бебче06.12.2007

Anna_nik - 32 г., 2-ро бебче
ValiaR - 31г., 1-во бебче
Neli - 30г., второ бебче07.12.2007

Kлер - 2-ро бебче
Dani_t - 28 г., 1-во бебче
Irina - 25г., 2-ро бебче08.12.2007

Veshti4ka - 35г., 2-ро бебче
Toni_ilievaa - 28г., 1-во бебче09.12.2007

Dени - 22г., 1-во бебче
Moonlight - 2-ро бебче10.12.2007

Fifelota - 24год., 1-во бебче
Niky26 - 33 г., 3-то бебче
Biska-piska11.12.2007

Zhaygarova-31 г.,2-ро бебче
Miglena - 1-во бебче
Maginty - 27г., 1-во бебче12.12.2007

Dive - 25 г., 1-во бебче
Niki1974
Natikot
13.12.2007

Malka-mama - 17 г., 1-во бебче
Desska - 33г., 2-ро бебче 
Magiq27 - 27г., 2-ро бебче   
Rozita1 - 31 г., 3-то бебче14.12.2007

Ohcaroline - 25 г., 1-во бебче
Katiousha - 30г., 1-во бебче   
Dary - 34г., 2-ро бебче  
Anichka - 2-ро бебче  
Poctor - 29 г., 1-во бебче
Rorina37 - 38г., 3-то бебче15.12.200716.12.2007


Peoopi - 30 г., 2-ро бебче17.12.2007

Chia - 32 г., 2-ро бебче
Tsvetito - 25г., 1-во бебче    
Golden Rose - 30 г., 1-во бебче
GENNN - 35г., 2-ро бебче18.12.2007

Chiges - 30г., 2-ро бебче
Pink77 - 29г., 1-во бебче
nonich - 27г., 1-во бебче
19.12.2007

Varfly - 30 г., 2-ро бебче20.12.2007

Bebobo - 1-во бебче   
Denitsa23 - 22г., 1-во бебче
G-Baby - 27 г., 1-во бебче21.12.2007

Dari76 - 30 г., 1-во бебче
Maxi d&d - 30 г., 2-ро бебче22.12.200723.12.2007

Rorina - 34 г., 3-то бебче   
Denitsata - 27 г., 1-во бебче
chocolate23 - 23г., 1-во бебче   
Anaise - 32 г., 2-ро бебче   
Gillda - 25г., 2-ро бебче   
Iта - 24 г., 1-во бебче24.12.2007

Aнима - 28 г., 1-во бебче
Skaj - 28г.
iety - 35г., 1-во бебче    
Rozi - 30г., второ бебче
25.12.2007

Valkata78 - 1-во бебче
Munieca - 26г., първо бебче
Galchoo1 - 27г., второ бебче
26.12.2007

Macata - 24 г., 1-во бебче
Haus - 29г., 1-во бебче
Mira - 31г., 2-ро бебче 
Lionkata - 31г., 2-ро бебче
27.12.2007

Amadis - 34 г., 2-ро бебче 
Gergana - 26г., 1-во бебче
Larisa - 30 г., 2-ро бебче
28.12.2007

Dix6 - 27 г., 1-во бебче
Bori-Ana - 32 г., 2-ро бебче
Mishenka-23г., 1-во бебче 
DeSiBaRaBeSi - 21 г., 1-во бебче
nellyli -  
Scorpia - 29г., 1-во бебче
29.12.2007

Sofilina - 22г., 1-во бебче 
30.12.2007

[
Stella Maria - 3-то бебче
Desiniko - 1-во бебче
Galinanik - 29г., 1-во бебче
31.12.2007

[
Xixi - 31 г., 1-во бебче
Iva_moni - 33г., 1-во бебче
Gardi - 33г., 1-во бебче   
Shantal - 25г.,1-во бебче   
Desan4e - 25 г., 1-во бебче   
MamaYanni - 22 г., 2-ро бебче
Pусенка - 30г., 2-ро бебче
Konic - 36г., 2-ро бебче   
Tопчица - 2-ро бебче
Други мамчета, чакащи декемврийски бебчета:
   
tedsan
nevena78
div4o
irina_a
Vanjap
slan4ogled

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 12:51 от ivalinai

# 1
 • София
 • Мнения: 1 050
Ха,пак съм първа Peace
Браво на Ивето и БабаТонка Laughing

# 2
 • София
 • Мнения: 11
Добро утро ...... разпис и от мен.......БРАВО на Ивето и Баба Тонка   bouquet

# 3
 • МОНТАНА
 • Мнения: 17
  Добро утро и от мен!
Както винаги-темата е супер!Иве   bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 70
Добро утро момичета Simple Smile

Иве, Баба Тонка Hug  bouquet,страхотни сте.
Бабе и аз съм скорпион newsm10, на коя дата си ти, аз на 31-ви октомври.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 050
А аз вкъщи си имам едно "скропионище" - дъщеря ми ,тя е на 30 октомври Simple Smile

# 6
 • София
 • Мнения: 210
Иве   bouquet
Аз съм на 24 октомври, и двете свекита също са скорпиони - на 31 е свекърва ми, а свекъра е на 17 ноември. Малкия ще е кръстен на него и той все стиска палци да се появи по-рано.
Мъж ми все вика, че бил имунизиран срещу моето жило, така че изобщо да не се опитват да му прокарвам номерата си. И верно, гадта, още като почна отдалеч и той вече знае накъде ще го поведа. Сложна работа.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 2 455
Здравейте девойки!
Аз също съм скорпион - на 29.
Vencho, честито бракуване и дано с кучо всичко да е наред!

# 8
Привет и от мен! Kissing HeartЛеле толкова мн.сте писали  LaughingКъде се губя аз с тоя мързел EmbarassedТемата е резачка.Браво!  bouquetМиналата седмица в четвъртък бях при доки и О,РАЗОЧАРОВАНИЕ!ЩЕ ИМАМ МАЦКА,А НЕ ЮНАК!Е примирих се вече,че няма да е синя количка.Иве,ако не те затруднява,моля те да я смениш. Praynig

# 9
 • Русе
 • Мнения: 280
Иве и Бабче   bouquet

Аз пък съм стрелец и се надявам ,че Филип ще се роди точно през деветия ми месец ,който почва на 21 ноември и свършва на 21 декември когато е термина. Та ще бъде стрелче като мама си  Laughing

# 10
 • Мнения: 271
Здравейте, поздрави за суперското заглавие и оформление на темата. Hug
Да се присъединя и аз към армията на скорпионите - аз съм на 31 октомври. Мъжа ми също е скорпион, та взаимно сме си противоотрова.
Честито на Vencho и дано всички перипетии и неприятности са останали за гърба ви - занапред много любов, късмет и хиляди радостни поводи за усмивки и празници!  bouquet
Да пожелая хубав и успешен ден на всички мами newsm51

# 11
 • София
 • Мнения: 1 209
Добро утро!

Да се присъединя и аз към скорпионското съсловие в декемврийската темичка.
Бабо Тонке - ей туй е samsung 9150
А ValiaR има много работа - и в работа и по ремонти и не смогва да се огледа. Надявам се днешния репортаж от Тина Киркова да е от нея.
Беше ходила и на Шейново - ама не сме се виждали да разказва. Иначе има много хубаво закръглено коремче - миналата седмица се поразходихме заедно и много ми хареса Simple Smile

Успешен ден на всички ви.

# 12
 • In his arms
 • Мнения: 285
Добро утро и от мен.Темичката както винаги е  coolcool

# 13
 • София
 • Мнения: 164
Запис и от мен в новата темичка.   bouquet Както винаги е върхът, а заглавието е просто уникално

# 14
 • София
 • Мнения: 134
Уау, колко много скорпионки сте се събрали тук  Joy
А статистиките сочат, че Близнаците били най-често срещаните животни в нета  Joy
Аз въпреки кошмарната нощ, която изкарах днес съм в някакво страхотно настроение... даже и това, че качвам вече по килограм на ден не може да ме възмути Wink
Мерси за хубавите думички, които сте ми написали   bouquet
То се и очакваше нещо такова с тази моя анемия, но по принцип и двамата със съпруга ми не сме великани- няма откъде да дойде едро бебе. Дано навакса. Успокоява ме факта, че всичко иначе му е наред на бебока и е все така подвижен и абсолютно не отстъпва- като тръгна още от начало да се крие така ще си изкара май и до декември месец  Joy Това, че е мома са само някакви си предположение, но пък на мен ми е по-добре така за да няма разочарования после Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт