Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 606
Но да не стои като течен шоколад, а да е твърда и лъскава. Искам да правя такава за кекс.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Трябва да вземеш натурален шиколад, такъв с по-голям процент какао. Своге натурален и Нестле натурален съм ползвала и стават.
Начупваш ги на малки парченца и сипваш 2-3 супени лъжици прясно мляко и подгряваш в микровълнова, а ако нямаш става и на водна баня, като мешаш, за да се разтопи шоколада и да не стои на бучки. После заливаш каквото там имаш за заливаш. Прибираш в хладилника за час, за да стегне и е готово.
В Пикадили съм намирала и готова шоколадова гладура, която само се разтопява, но скоро не съм гледала. Ако не се лъжа "Победа" е фирмата.
Цитирай

София

Мнения: 571
Macro извинявай че ще попитам темата е твоя

Зори- при така направена глазура после при рязане как става начупва ли се или е леко мекичка newsm78
Цитирай


Мнения: 9 734
Става и с млечен шоколад. Peace
Аз нямам микровълнова и разстапям на водна баня (да не завира водата отдолу).Разреждам с някоя и друга супена лъжица олио.По принцип се полага на 100гр шоколад 20гр олио.Бърка се,ако е на бучки,пък и да не е,хубаво е да се прецеди.Аз това винаги го пропущам.Заливаш и така.


Става твърда глазурата и за да не се чупи при рязане е хубаво да се реже с тънък нож,който е затоплен с гореща вода.
Цитирай


Мнения: 8 605
От първа страница на темата за любимите ни торти!

Шоколадова глазура I:

100г твърд шоколад, 80г масло или твърд маргарин

Бъркаме на водна баня, докато не се получи еднородна маса.

Шоколадова глазура II от какао:

80г твърд маргарин или масло, 80г пудра захар, 1 с.л. какао, 1 с.л. нишесте (най-добре
какаово), 1-2 с.л. прясно мляко

Всички суровини бъркаме на водна баня, докато се споят.

Аз съм правила от натурален шоколад /150 гр/ с две-три лъжици течна сметана - също става, от руските форуми съм го записала.

Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Macro извинявай че ще попитам темата е твоя

Зори- при така направена глазура после при рязане как става начупва ли се или е леко мекичка newsm78


Ако ползваш натурален шоколад, който разреждаш само с мляко, глазурата става твърда и чуплива при рязане. Ако добавиш и малко (една бучка) масло при разтопяването на шоколада, глазурата става мека и еластична.

Иначе да, става даже и с шоколадови яйца, дъщеря ми не ги яде и аз ги събирам в един плик именно за глазури  и рецепти в които мога да ги ползвам, но най-истинска, ако мога така да се изразя става с натурален шоколад  Smile.
Цитирай

София

Мнения: 571
Благодаря ти Зори Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.