Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 652

СЛАДКИШ с Ябълки и Бадеми

Много лесен сладкиш и се прави бързо

- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- 3 яйца
- 1 бакпулвер
- 3 ябълки

- филирани бадеми (по желание)
- кафява захар/може и бяла

Разбиваме всичко без ябълките. В намазнена с масло тава слагаме тестото и от горе слагаме ябълките нарязани на малки филийки. Наръсваме с филирани бадеми/по желание/ и със захар на вкус/кафява или бяла/.
Пече се в предварително загрята до 180'С фурна за 25-30 мин.










Цитирай

Sofia

Мнения: 376
Сладкиша ти изглежда страхотно и непременно ще го пробвам. Не видях нито мазнина нито мляко, такава е рецептата или просто си го пропуснала.
Цитирай

Тайна, майна

Мнения: 229
Отговарям вместо sylya, ако ми позволи. Мазнина и мляко няма. Аз от това тесто правя реване, сиропирания сладкиш с плодове от компот, блат за торта. Ако се изпече на по-тънко, става и за руло (само дето аз не успях да го навия като такова).  Embarassed И винаги гледам захарта да е разбита максимално с яйцата. Иначе не се надува и става като сладка питка.
Цитирай

Sofia

Мнения: 376
Мерси .
Цитирай

София

Мнения: 19 741
Благодаря за рецептата  Very Happy- ще я пробвам, хареса ми  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 444
Отговарям вместо sylya, ако ми позволи. Мазнина и мляко няма. Аз от това тесто правя реване, сиропирания сладкиш с плодове от компот, блат за торта. Ако се изпече на по-тънко, става и за руло (само дето аз не успях да го навия като такова).  Embarassed И винаги гледам захарта да е разбита максимално с яйцата. Иначе не се надува и става като сладка питка.

А приготвено за реване с какъв сироп заливаш !!!(за това количество продукти )
Цитирай

Тайна, майна

Мнения: 229
Отговарям вместо sylya, ако ми позволи. Мазнина и мляко няма. Аз от това тесто правя реване, сиропирания сладкиш с плодове от компот, блат за торта. Ако се изпече на по-тънко, става и за руло (само дето аз не успях да го навия като такова).  Embarassed И винаги гледам захарта да е разбита максимално с яйцата. Иначе не се надува и става като сладка питка.

А приготвено за реване с какъв сироп заливаш !!!(за това количество продукти )
3 ч.ч. вода, 1- 1.5 ч.ч. захар, 1 ванилия.
Цитирай


Мнения: 2 546
ще пробвам рецептата още утре Smile
мерси
Цитирай

Тайна, майна

Мнения: 229
Моят вариант със сини сливи, само че изпечен наобратно. т.е. сливите наредих на дъното и след изпичане обърнах сладкиша.
Целият и парченце
Цитирай


Мнения: 8 580
Днес го направих, не с бадеми, а с орехи. На вкус е хубав, но нещо ми спадна посредата. Иначе е изпечен. Чудя се дали не му трябва още малко брашно newsm78 И ябълките леко пропаднаха.


Снимките са с лошо качество, извинявам се, но само телефонът ми беше под ръка.
Цитирай

София

Мнения: 2 592
Направих го ,но отгоре не го поръсих със захар,а отделно карамелизирар захар и го залях.Не сложих и бадемите...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170946&photo=32
« Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 12:41 от vnd »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.