Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора

Из Европейския Съюз

Мнения: 348
Претърсих форума и Интернет и не намирам рецептата, а тук няма от къде да си купя. Много моля някой да каже ако знае колко точно кисело мляко се слага на колко точно прясно  newsm78
...въобще рецептата
Цитирай


Мнения: 503
Сварява се прясно мляко и като заври, се пресича с малко лимонтузу или лимонов сок. След това се прецежда. А по принцип промишлената извара се получава, като суроватката, която остава при производство на сирене и кашкавал се слага да заври и така се отделят едни малки парченца, които се прецеждат.
Цитирай


Мнения: 2 539
Аз пресичам прясното мляко с една кофичка кисело.Варя докато се сгъсти, (а това става много бързо) после прецеждам през марля и осолявам  или подслаждам. Зависи  за какво ми трябва.
Но излиза малко като количество.
Цитирай

Из Европейския Съюз

Мнения: 348
 bouquet

Ще пробвам и по двата начина  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 272
По начина който ще ви опиша излиза повечко -
и така - сваряваме млякото, оставяме го да изстине като за подквасване и го подквасваме. Като е вече готово (подквасено) (всичко това става в тенджерата в която е варено) го слагаме пак на котлона да се стопли, не го оставям да заври - няма смисъл, само като започне да се затопля се пресича и изплува. Оставяте цялата смес да изстине хубаво. Тогава прецеждате и имате вкусна и прясна извара.
Да ви е сладко.
Другия начин е да пресека току-що свареното мляко с кисело и пак оставям напълно да изстине и тогава прецеждам - и излиза повечко.
 А суроватката е също много вкусна и полезна когато се прави извара по тези 2 начина.

 chef
Цитирай

Atlanta

Мнения: 190
Пускам линк към тема от форума Гответе с мен - чудесно обеснение стъпка по стъпка с картинки как се прави извара -

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=440.msg2422#msg2422
Цитирай

Из Европейския Съюз

Мнения: 348
Лелеее колко лесно изглежда, аз не знаех, че млякото не трябва да завира.

Кунето това пък с подквасването съвсем не знам как става  Rolling Eyes иначе с удоволствие бих правила кисело мляко...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора