Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора
Претърсих форума и Интернет и не намирам рецептата, а тук няма от къде да си купя. Много моля някой да каже ако знае колко точно кисело мляко се слага на колко точно прясно  newsm78
...въобще рецептата
Цитирай


Сварява се прясно мляко и като заври, се пресича с малко лимонтузу или лимонов сок. След това се прецежда. А по принцип промишлената извара се получава, като суроватката, която остава при производство на сирене и кашкавал се слага да заври и така се отделят едни малки парченца, които се прецеждат.
Цитирай


Аз пресичам прясното мляко с една кофичка кисело.Варя докато се сгъсти, (а това става много бързо) после прецеждам през марля и осолявам  или подслаждам. Зависи  за какво ми трябва.
Но излиза малко като количество.
Цитирай


 bouquet

Ще пробвам и по двата начина  Very Happy
Цитирай


По начина който ще ви опиша излиза повечко -
и така - сваряваме млякото, оставяме го да изстине като за подквасване и го подквасваме. Като е вече готово (подквасено) (всичко това става в тенджерата в която е варено) го слагаме пак на котлона да се стопли, не го оставям да заври - няма смисъл, само като започне да се затопля се пресича и изплува. Оставяте цялата смес да изстине хубаво. Тогава прецеждате и имате вкусна и прясна извара.
Да ви е сладко.
Другия начин е да пресека току-що свареното мляко с кисело и пак оставям напълно да изстине и тогава прецеждам - и излиза повечко.
 А суроватката е също много вкусна и полезна когато се прави извара по тези 2 начина.

 chef
Цитирай


Пускам линк към тема от форума Гответе с мен - чудесно обеснение стъпка по стъпка с картинки как се прави извара -

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=440.msg2422#msg2422
Цитирай


Лелеее колко лесно изглежда, аз не знаех, че млякото не трябва да завира.

Кунето това пък с подквасването съвсем не знам как става  Rolling Eyes иначе с удоволствие бих правила кисело мляко...
Цитирай


1-6 от 6 отговора