Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора

Пристанището на шейсетте кораба.

Мнения: 238
Предварително се извинявам ако има такава тема търсих с търсачката но не открих. Търся рецепти на ястия който могат да се приготвят от сварен карфиол
Аз по принцип досега винаги съм го панирала и пържила след това. Но сега първо нямам време и второ искам да приготвя нещо различно. Някаква идея ако някой е правил нещо да е бързо лесно и вкусно. 
Благодаря предварително
« Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 17:12 от Солетка »
Цитирай


Мнения: 7 473
Аз не го пържа, пека го Карфиол на фурна
Цитирай

София

Мнения: 1 946
От карфиол може да се приготви супа,и паниран карфиол.
Цитирай

София

Мнения: 479
И аз го пека във фурната. Накъсвам го на розички, леко го бланширам, нареждам го н тавичка и го заливам с готварска сметана, поръсвам с чер пипер и кашкавал.
Цитирай

Пристанището на шейсетте кораба.

Мнения: 238
Благодаря ви, много момичета   bouquet


Цитирай


Мнения: 5 125
Аз го бланширам заедно с 1-2 моркова на кръгчета, отцеждам, заливам с гъст бешамел, индийско орехче, отгоре настърган кашкавал и пека във фурната. Много любимо.
Цитирай

густо майна Филибето

Мнения: 6 488
Аз го варя с малко сол (става бързо, не бива да се кашне), накъсан на розички, и го панирам. Пържи се в силно сгорещено олио, както и всички панировки. Хапва се студен.
Цитирай


Мнения: 2 058
паниран най го обичам първо се бланшира след това по класическия начин се панира   bouquet
Цитирай

DE

Мнения: 4 613
Карфиола го правя по една рецепта, която търпи много модификации според вкуса и моментното ми настроение.
карфиола на розички го бланширам леко в подсолена вода. Изсипвам го изцеден в йенска тавичка. Между розичките нареждам парченца кашкавал( бяло сирене, синьо сирене, ементал...каквото има в хладилника) и/или шунка (колбас, кренвирш, варено пилешко...). Заливам със сос бешамел в който съм сложила куркума и черен пипер и пека до порозовяване. Правила съм го и с маслини като добавка - хубаво е. Вместо карфиол съм слагала броколи, както и смес броколи и карфиол - страхотно става.
Цитирай

София

Мнения: 19 751
паниран най го обичам първо се бланшира след това по класическия начин се панира   bouquet
и аз   Peace или бланширан + олио+оцет+сол+инд.орехче
Цитирай


Мнения: 1 907
и аз го обичам най-вече паниран,рецептите сa по-горе,a и бланширан със сос бешамел
Цитирай


Мнения: 9 728
Аз си правя Салата с карфиол
както е сувро,накъсвам го на розички,прибавям му няколко сварени яйца,нарязани,сол и майонеза.Тооолкова вкусно става  Crazy Хрупа и е свежо,пък и много бързо.
Цитирай

София

Мнения: 2 548
Правила съм и една рецепта-Свинско с карфиол и ориз,става интересно и определено е различно.Ако ми остане време ще пусна и рецептата(щото трябва първо да я намеря Wink )
Цитирай

София

Мнения: 7 046
Аз го задушавам на пара заедно с броколи и моркови, после задушените зеленчуци ги овъргалям в масло. Става божествено вкусно.  Love
Цитирай


Мнения: 6 395
Аз го задушавам на пара заедно с броколи и моркови, после задушените зеленчуци ги овъргалям в масло. Става божествено вкусно.  Love
и аз така като гарнитура го предлагам обаче

Иначе се сещам за Карфиол на фурна
Накъсвате на малки розички карфиола, сварявате ги, изцедявате водата. Приготвяте си бешамелов сос, и много настъргано синьо сирене или кашкавал - аз  ги мешам
Слагате в тавичка карфиола, понякога слагам и шунка на парченца ако имам де, заливам с бешамела и най-отгоре със сиренето и кашкавала.
Може и в гИУвечета да се пече, направо на порции.
Пече се на средна фурна, около 20мин.

Намерих рецептата със снимки - не мой, но е с броколи и карфиола, и по отделно е супер  chef







Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора