Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 271
Момичета, знам че тук има много   chef  chefс опит и ще можете да ми помогнете с хубава рецепта за катми. Потърсих с търсачката, но единствената рецепта, която излезе, не ми се отваря. Благодаря предварително  bouquet
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
ето ти моята:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=217961.msg4813213#msg4813213

най-долу е рецептата.
до сега не съм имала провал, стават си на дупки и много вкусни.

ако искаш с мая - на търсачката излизат повече от 1 рецепти Wink
Цитирай

Balchik

Мнения: 1 732
asyalein,без мазнина не ти ли залепват? newsm78
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
ами не.

правя ги на тефлонов тиган, никога не са залепвали!!!
когато е готова отдолу се отлепя сама. важното е тиганът да е добре загрят, защото иначе катмата може да изсъхне и не може да се навива.
след опичане веднага мажа с масло и покривам с еще една чиния, за да останат меки.

те нали по принцип се правят на сач - та дори и тогава сачът се маже само с жълтък, а не с мазнина.  Hug



Цитирай

Balchik

Мнения: 1 732
Много благодаря !  bouquet
Ще ги пробваме през почивните дни. Party Party
Цитирай

Пловдив

Мнения: 125
Ето моята рецепта от бабата на мъжа ми:
Катми
800 мл топла вода
500 гр брашно
щипка сол, щипка захар
1/2 кубче прясна мая, разтворено в малко вода
1 яйце

Т.к. аз ги правя на сач белтъка от яйцето го слагам към сместта, а с жълтъка + малко вода мажа самия сач преди всяка катма. След като са готови се мажат с масло.  Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 271
Благодаря, момичета. Ще пробвам рецептите още утре  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 907
моята изпитана рецепта е
1кг брашно
20 г сол
щипка захар
3 яйца
15 г мая
топла вода или прясно мляко на око,за тесто по- гъстичко от боза
тефлонов тиган,мажа само при 1-вата с масло и всяка изпечена също с масло и похлупвам,става дунапрен
Цитирай


Мнения: 4 748
хубава, изпитана рецепта за катми. С мая. Катмите не са със сода. Със сода са марудници и палачинки.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
хубава, изпитана рецепта за катми. С мая. Катмите не са със сода. Със сода са марудници и палачинки.

в наше село не знаят какво е марудник Crossing Arms - за родопско село става на въпрос.
и катмите ги правят със сода бикарбонат, мътеница и газирана вода Crazy
палачинки се правят без сода бикарбонат Naughty само яйца, мляко и брашно.

и със сода и с мая са вкусни катмите newsm64
Цитирай


Мнения: 154
Ето и моята изпитана рецепта за катми:
1 л прясно мляко
4 яйца
4 ч.ч. брашно
кубче мая
щипка сол
Приготвя се сместа(гъстота като боза). След това се пекат на тефлонов тиган. Намазват се с масло. Обикновено приготвям половин доза, защото стават много. Ами да ви е сладко  Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.