Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 септ. 2007, 13:52 ч.
  • Преглеждания  2 168  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • в баира
  • Мнения: 861
Почивните дни побрах доста шипки и се заинтересувах как да ги ползвам, освен сушени за чай. Една жена ми препоръча следното:

В 3-литров буркан се слагат на дъното 2-3 шепи шипки, 1/2 или 1 ч.ч. захар и до отгоре се пълни с вода. Оставя се да преседи седмица, като от време на време се разбърква. Полученият студен извлек е доста богат на вит. С.

Аз сложих малко шипки в пластмасово шише от газирана вода - май е 1.5 л, захар на око и до отгоре вода. Раздрусвам шишето всеки ден, а междувременно прецеждам по малко и давам на децата да пият.

Междувременно видях, че подобна рецепта има тук - http://www.mirolm.hit.bg/Shipka.htm.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 655
Сложила съм да се сушат едни шипки в момента и линка ти ми дойде много на време.
А това, което ти си направила е квас от шипки, така ли? То май е вид алкохол и не знам до колко е подходящо да го даваш на децата.

# 2
  • София
  • Мнения: 7 154
 newsm78Защо да е алкохол-шипки,вода и захар?Или аз нещо не съм прочела?!

# 3
  • София
  • Мнения: 1 655
А като преседи така една седмица започва да ферментира. Как се прави ракията например?

# 4
  • София
  • Мнения: 7 154
А като преседи така една седмица започва да ферментира. Как се прави ракията например?
LaughingИзвинявам се..изказах се неподготвенна.Ракия не пие..и не правя,та затова. Hug

# 5
  • в баира
  • Мнения: 861
Няма кой да го остави да ферментира - децата го изпиват. Затова съм направила само литър и половина.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт