Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Берковица

Мнения: 1 858
Вчера беше на първа страница. Днес я търсих с търсачката и не излезе , обърнах всички страници до десета и пак не я намерих а ми трябва спешно! Ако не се лъжа Биляна я беше пуснала.
Цитирай


Мнения: 2 538
  Ето я!
Цитирай

Варна

Мнения: 795
БОЛЯРСКА ПИТКА
1/2 ч.ч. олио, около 1кг. брашно; 4 бр. яйца; 1с.л. сол; 1с.л. захар; 1 пакет суха мая; 1 кофичка от кисело мляко С хладка вода;1/4ч.л. сода разбита в 2с.л. кисело мляко; 100гр, препържено масло.
 Брашното с маята се пресява и се прави кладенче.Вътре се сипват олиото, киселото мляко със содата, солта, захарта, водата и яйцата(единият жълтък се отделя за намазване на питката).
 Замесва се меко тесто и се разделя на 4 топки.Топките престояват известно време да се отпуснат(поставени в/у брашно и завити с мокра кърпа), но не и да втасат.
 Всяка топка се разточва на кора около 40-45см.Налагат се една върху друга, като всяка се намазва с масло.Завиват се на руло и се усуква.Поставя се в тава намазана с  мазнина навита като охлюв.Когато втаса много хубаво(да увеличи два пъти обема си) се намазва с жълтък който е разбит с малко олио и се пече в предварително загрята фурна на 210градуса.Пече се около 25-30мин, като фурната накрая се намалява на 150-170градуса.Като се извади питката се напръсква с вода и се завива с кърпа.
    Питката е много лесна и страшно вкусна.Като козуначена е.Колкото повече стои, толкова по-хубава става.На мен опита от снимката ми е първи, хем не мога да точа кори.Тъй, че по неопитните да не се притесняват.Искренно се надявам да ви хареса

 източник:Бон Апети

Просто не съм се научила да пускам с линк, затова я копирах  newsm78
Цитирай

Берковица

Мнения: 1 858
Много, много благодаря  bouquet!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.