Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Клюкарник
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

Пловдив

Мнения: 443
Има ли сред вас такива, които са завели дело сращу Топлофикация, за неправомерно начислени сметки, например и какъв беше изходът му?
Каква е процедурата по такова дело, има ли мнозинство от граждани, които са спечелили или повечето дела са в полза на дружеството? И на каво се разчита в подобни спорове - на добър адвокат, на подкупи или на връзки?

Цитирай


Мнения: 5 059
Сметките се начисляват от дружествата за топлинно счетоводство. Първо трябва да подадете до там жалба. Отговорът на тази жалба предопределя следващите стъпки. Във всяко дело се разчита на първо място на добър адвокат. Каквото и да е делото и колкото да изглежда предрешено във ваша полза, ако адвокатът ви не струва - може да загубите.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 443
Става дума за сметки отпреди няколко години, когато още нямаше индивидуални топломери.
Работата е там, че е дошла заповед от съдия-изпълнител за запор на заплатата.
Цитирай


Мнения: 3 171
Ако имаш заведено дело може ли да правят запор?  newsm78
Цитирай


Мнения: 5 059
Ами то си има давностен срок за възражение. От преди колко години са сметките? Щом чак на съдия-изпълнител е дадено....вероятно срокът е изтекъл.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 443
Ако не се лъжа от 1997-2000г.
Цитирай


Мнения: 5 059
А оспорили ли сте ги? Изобщо нещо правено ли е до сега. Защото ако не е - трябва да си ги платите.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 443
Доколкото знам нищо не е правено.
Сумата не е чак толкова голяма, но лихвите са два пъти  и нещо отгоре...
Цитирай


Мнения: 5 059
А какво точно искате сега да правите? Защото щом не е оспорена сумата - тя е дължима. Щом не е платена - е дължима с лихвите. Казаха по едно време, че Топлофикация щяла да даде един срок, в който длъжници могат да си заплатят сумите и лихвите ще им се опростят, обаче не помня подробности и изобщо не знам дали се случи това и дали важи в момента. Лихвите се дължат също. А щом не е погасено задължението - Топлофикация може да даде вземането ви на съдия-изпълнител. Не разбирам аз какво дело точно ще водите. Какво ще оборвате? Срещу какво ще възразявате? Ако искате - споделете.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 443
Доколкото си спомням, сметките са начислявани, но в същото време радиаторите са били изключени, т.е. начислени са неправомерно. За съжаление не знам повечето подробности, както и дали е подавана жалба или някакво възражение.
Сега, когато е дошло това писмо за запор на заплатата, има даден срок, в който ако се представи вх.номер за заведено дело, заплата няма да се запорира.
Утре ще разбера повече подробности и ще пиша пак. Единственото, което знам е, че става въпрос за самотна майка, чието задължение е натрупано поради липсата на доходи. В момента тази жена получава заплата от 180лв. и пенсия за инвалидност - 70 лв.
Зина, благодаря за отговорите за пореден път!   bouquet
Цитирай


Мнения: 5 059
За нищо. Пиши, като имаш повече информация, за да видим изобщо нещо може ли да се направи. Ако Топлофикация въведат това за лихвената ваканция ( мисля, че го бяха планирали за Октомври ), ще може да си плати само сметките без лихвите. Обаче ако не е реагирала на време и не е завела дело, много малко неща могат да се направят. Ако само това са и доходите и има дете е възможно запорът да бъде отменен, но ще трябва да договори с Топлофикация схема за погасяване на задължанията. Самите задължения, ако не ги е оспорила в срок, значи че ги е приела. И другото, което е важно е как са били изключени тези радиатори? Топлофикация ли ги е затапила. Има ли копие от протокола? Освен това, дори и при спрени радиатори, тя пак има задължения към Топлофикация, заради общите части. Да не би сметките да са точно заради тази консумация от общите части?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 443
Радиаторите са спрени от Топлофикация, имат си пломби, протокол, всичко.
Сумите не са за общите части, защото те са по няколко лева на месец, а въпросните стари задължения са по 50-60 лв. на месец.
Цитирай

Някъде... в нищото.....ничия...

Мнения: 585
"Сега, когато е дошло това писмо за запор на заплатата, има даден срок, в който ако се представи вх.номер за заведено дело, заплата няма да се запорира."
Е това е глупост абсолютна. Трябва не да представите входящ номер, а да искате от съда да постанови спиране на изп. дело до приключване на гражданското. Щом не сте оспорили сметката в срока за това, нищо не ще постигнете, мисля. Само ще платите деловодните разноски на Топлофикация.
Аз се явявам за една от всичките Топлофикации - няма да кажа за коя, да не ме изядете.
Цитирай


Мнения: 5 059
Аз до колкото разбрах, гражданско дело изобщо няма. Дамата не била съгласна, обаче по никакв официален начин не е възразила срещу сметките.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 443
Няма завдено гражданско дело, наистина. Подадена е жалба през 2003г. за начисляване на сметки за топла вода, при положение, че същата е спряна и пломбирана. Жалбата, доколкото разбирам, не е уважена, защото "пломбата не е маркирана" - не знам какво значи това.
Сметките наистина са за периода '97-'00г. Има обаче, заведено изпълнително дело, точно за този период. Разбирам, че ако до началото на следващия месец не стане ясно, че има гражданско дело, заплатата ще се запорира - това имах предвид с "дадения срок".
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора