Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 379
Моля, кажете как да приготвям кашата, за да не става на бучки. Купила съм готова оризова каша на Нестле, правя я с кърма, но много трудно и бавно се разтваря, и винаги остават бучки. Има ли някаква хитринка за правенето й?
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Прави я със студена вода/кърма и после затопляй. Другия вариант е да я минеш с пасатора.
Цитирай


Мнения: 379
Цитат на: cheta
Прави я със студена вода/кърма и после затопляй. Другия вариант е да я минеш с пасатора.


А как да я затопля и колко? Няма ли да се пресече? С пасатора не става, че все още давам по малко от кашата и няма как да разбия с пасатор.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Със студена вода или мляко, както е написала Чета, така няма да става на бучки. После слагаш съдинката в друг съд, пълен с гореща вода и разбъркваш, докато се затопли; ако не си против МВ, може и там за 8-10 секунди да я затоплиш (обезателно с разбъркване!), като внимаваш да не стане много топла.
Цитирай

София

Мнения: 6 317
Цитат на: Мимоза

Няма ли да се пресече?


Не, няма да се пресече, спокойно. Аз съм размразявала замразена кърма в МВ.
Цитирай


Мнения: 6 142
Аз затоплям (вече размразената) кърма в МВ за 10 - 15 сек. в шише, сипвам кашата, завивам капачката и енергично разбивам Така бучките нямат шанс, а и става по-бързо.
Цитирай

Островитянка Манка

Мнения: 414
На мен ми ставаше на бучки, защото никой не ме беше светнал че кашата се сипва във водата, а не обратно.

Значи загрявам водата до средно горещо в микровелето и започвам да сипвам с едната ръка на тънка струя каша, а с другата ръка бъркам с лъжицата. Става си идеално гладка каша, без никакви пасирания, пресипвания, допълнителни подгрявания и прецеждане през цедки...

Освен това водата трябва да е топла, а не студена, защото в топлата вода се разкисва и набухва (все едно както е при варене), а ако я оставиш за известно време така както е със студената вода (ако примерно детето не я иска веднага), тя става отново на вода и брашно.
Цитирай

София

Мнения: 6 098
Аз правя Слънчо със студена вода и тогава притоплям. Нестле имам само една каша, но не се хареса нито на мен, нито на чавето,  забелязах, че тя прави още по-гадни бучки. Sick
Цитирай


Мнения: 379
Цитат на: medusa
На мен ми ставаше на бучки, защото никой не ме беше светнал че кашата се сипва във водата, а не обратно.


Направих я така и този път стана   newsm74 . Благодаря! Само защо не ви питах по-рано, а се мъчех до сега  Evil or Very Mad
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 596
На мен никога на Нестле не ми е ставала на бучки, чудна работа. Иначе аз първо затоплям водата в МВ и после слагам кашата и я бъркам, това е.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 3 808
И аз имам спомени че кашите на Нестле, с изключение на бисквитено-млечната(която много обичахме) ставаха на бучки, а с тези на Слънчо не сме имали такъв проблем, не зъм знаела че се прави в студена вода, но май не го е пишело и на опаковката иначе щях да го прочета.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.