Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Гюве4ета

  • 22 септ. 2007, 16:13 ч.
  • Преглеждания  3 438  Мнения  28  Онлайн  1
Отговори
Моля ви за рецепти в гюве4ета  newsm78  newsm78  newsm78

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 11 054
Слагаш парче сирене на дъното на гювечето. Върху него нарязваш колбас - какъвто имаш - кренвирши, наденица, шунка и т.н...Парченца кашкавал, гъби, ако имаш, заливаш с доматен сок - аз  обикновено обелвам доматите, врътвам ги на блендера и сипвам в гювечетата. Отгоре чуквам по едно яйце, чубрица и малко олио и пека.
Да ви е вкусно!

# 2
# 3
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Ми то за гювечета май рецептата както си я докараш, общо взето каквото ти е останало в хладилника  го мушкаш вътре  Mr. Green. Иначе аз обикновенно правя така: Слагам на дъното лук, после нарязани картофи, грах, гъби, печена пиперка също може, сиренце или кашкавал и някаква месце каквото имаш под ръка. Накрая заливам с олио, доматено пюре и малко вода и да не забравя слагаш си сол и други подправки по свой  вкус  Wink. Мятам във фурната и като са готови вадя и чуквам по едно яйце, настъргвам кашкавал ако имам и връщам във фурната за минутка. Правила съм също и друг вариант който също става вкусен. Картофите вместо да са на кубчета ги правя на пюре предварително овкусено както ми харесва и така го слагам в гювечето. Става ред лук, ред картофено пюре, някаквъ други зеленчуци (гъби, печена пиперка), ред колбас и накрая яйцето. Този вариант се пече много по-малко време понеже картофите са вече сварени.  Ами това е няма нищо сложно.   bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 21 284
Запържваш месо+лук+морков+чушка, пържиш докато месото стане почти готово.
В гювече: слагаш от сместа, отгоре картофено пюре, малко настърган кашкавал /моето дете го харесва със сирене, не кашкавал/ ръсиш малко лют червен пипер  и запичаш.

# 5
  • Мнения: 2 086
Аз ги правя на микровълновата,това ми е най бързото ядене което мога да приготвя за 10-15минути.Най-отдолу слагам лютеница,огоре сирене,кашкавал,колбас (какъвто и да е),пак кашкавал кисели краставички,пресен домат може абе пълня и  редувам докато се напълни съдчето.Слагам от каквото обичаме по-повечко Grinning.Най -отгоре едно или 2 яйца (аз не ги слагам отделно,всичко на куп) рабърквам ги малко с вилицата да не са цели,че много гърмят,захлупвам и слагам в микровелето за 10тина минути,важото е да се втвърди яйцето и вадя Peace

# 6
  • Мнения: 1 917
да,това е най-бързото и неангажиращо ястие,пример от днеска-сложих в йенска тенджера,обаче-кюфтенца(прадварително замесена кайма с яйце,черен пипер,кимион и чубрица),значи на дъното доматен сок около 1 буркан,кюфтенцата,малко сол и щипка захар,настърган кашкавал,картофи на филийки,сирене и пак кашкавал+чубрица,като е почти готово добавям и яйцата Peace
Общо взето мързеливи кюфтенца в по чирпански! Любимото ястие на мъжо,изяде и чинията Laughing

# 7
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Слагаш парче сирене на дъното на гювечето. Върху него нарязваш колбас - какъвто имаш - кренвирши, наденица, шунка и т.н...Парченца кашкавал, гъби, ако имаш, заливаш с доматен сок - аз  обикновено обелвам доматите, врътвам ги на блендера и сипвам в гювечетата. Отгоре чуквам по едно яйце, чубрица и малко олио и пека.
Да ви е вкусно!

И аз ги правя така  Peace

# 8
  • Русе
  • Мнения: 2 351
аз гювечета правя, за да оползотворя остатъците от салам, сирене и т.н в хладилника.
Приготвям по следния начин:
 на дъното малко сирене, олио, чубрица, после нареждам колбас, доматео пюре, яйце и всичко се разбърква мн добре. По желание може да се сложат гъби, кашавал, дори съм слагала и картофено пюре. Общо взето каквото има за доизяждане   Laughing .Това е.

# 9
  • София
  • Мнения: 7 139
Един тъп въпрос от мен Embarassed-гювечетата в самия глинен съд ли ги сервирате после или ги пресипвате?

# 10
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Аз ги сервирам в него по принцип, но имам една рецепта с кайма при която си запазват формата и тях ги обръщам в чиния защото е по-красиво  Peace

# 11
  • Русе
  • Мнения: 2 351
аз глинената съдинка я сервирам върху друга чинийка. Така всеки, който иска може да си пресипе в нея (така по-бързо изстива гювечето)

# 12
  • София
  • Мнения: 21 284
аз глинената съдинка я сервирам върху друга чинийка. Така всеки, който иска може да си пресипе в нея (така по-бързо изстива гювечето)
Peace и аз

# 13
  • София
  • Мнения: 391
Слагам много лук ,два вида колбас - мек и по-твърд ,картофи ,
много царевица , лютеница -"традиционна" на Олинеза с малко вода ,
а най-отгоре подреждам парчета сирене и чуквам  едно яйце.

А най- хубавото е ,че цялата тая мешавица може всеки път
да е различна и винаги е вкусна.

# 14
  • weltweit
  • Мнения: 6 043
Ми то за гювечета май рецептата както си я докараш, общо взето каквото ти е останало в хладилника  го мушкаш вътре  Mr. Green
Мдам това е и моята основна рецепта за гювечета  Mr. Green
Сиерене по шопски правя най-често, или мусака в гювече, и разни мои измислени.  Най-лесно си представи гювечето като разслтано тесто за пица, което можеш да гарнираш по твой вкус  Wink т.е. слагаш каквото искаш в съдинките и печеш, накрая чукваш яйце или ръсиш кашкавал, а може и двете.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт