Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sofia

Мнения: 1 606
Belalim, доколкото си спомням ти беше по-навътре с материала относно турската кухня. Имаш ли идея за "пиле по черкезки"?
 Мнооого е вкусно, обаче като не се сещам за соса? Знам, че имаше орехи, чесън и хляб, ама друго? И какво?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 883
Нужните продукти са:
1 пиле
400 гр. орехи
3 филии бял хляб
чесън (на вкус)
1 с.л. лют червен пипер
сол
1 морков
1 връзка магданоз

Пилето се задушава на тих огън в покрит съд с малко вода, заедно с моркова, чесъна и магданоза, посолени на вкус и поръсени с лютия пипер за 2 часа или докато стане съвсем крехко. Отпенва се от време на време. Можеш да използваш и тенджера под налягане, като напълниш с вода 1/4 от съда (така го пише в рецептата, ти си прецени, времето за варене се намаля на 30 мин.). След като започне да се отделя от костите го махаш от котлона и го оставяш да изстине в бульона. След като изстине махаш костите и кожата (запази бульона). После режеш месото на кубчета или на порции, според твоята преценка.
Сосът се приготвя от ситно смлените орехи (ако имаш блендер ги направи на брашно, може и с мелничка), към които прибавяш малко червен пипер- слагаш тази смес в тензух и изтискваш, за да илезе червено "олио". Накисваш хляба в бульона от пилето и го изтискваш, после го смесваш с орехите. Пак се смила с блендер или мелничка (3 пъти, ако е мелничка), като бавно добавяш една чаша от бульона, за да се получи нещо като пастет.
Слагаш една порция от пилето в чиния за сервиране, отгоре пастетът от хляб и орехи и накрая малко от червеното "олио".
Сервира се студено, добър апетит!
Цитирай

София

Мнения: 9 920
Офффф, знаех си,че не трябваше да влизам тука Sad Отиде ми диетата Sad
Цитирай

Пловдив

Мнения: 883
Бомбото- ако направиш въпросното пиле дай малко отзиви, че ми звучи много вкусно, но аз самата не съм го приготвяла- само изнамерих рецептата и я преведох.
Цитирай
И на мен ми звучи страшно вкусно, чакам отзиви с нетърпение.
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
В неделя ще го правя туй ми ти пиле:)
 Belalim, сърдечно ти благодаря , веднагически ще докладвам Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 883
Така и нищо не каза- стана ли това пиле, не стана ли?
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Съвсем се отплеснах вчера и забравих да докладвам: Да, стана и е адски вкусно. Задуших пилето с корени за супа и чесън  - по-лесно ми се стори,
Нямах обаче 400г. орехи и сложих по-малко, ама се изяде веднага, даже и Бимбо хапна малко(щото си е пикантно).
 Запрятай ръкави и го спрятай - струва си определено.
 Също не лоша идея е да се вдъхновиш като ти остане време и да пуснеш малко рецепти от турска кухня има страшни вкусотии. Само да не са сладки, че много сладко, брей!
 Още веднъж, благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 2 026
а дали ще стане с пилешко филенце, замразеното? звучи много интересно
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Не виждам основателна причина да не стане, тъй че - пробвай!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.