Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 363
Нова седмица – нови успехи    bouquet

Измина още една седмица... седмица, която ни накара отново да се вгледаме в себе си, в хората край нас, да потърсим ВЯРАТА, НАДЕЖДАТА и ЛЮБОВТА в света около нас, и да осъзнаем, че всяка от нас може да направи този свят мъничко по-добър за себе си и за всички нас


Гербът на Ордена на Рицарките на Бялото Кантарче  , благодарение на Бет        bouquet


Имало Едно Време: Една История За Ордена На Рицарките
Приказка Без Край

"Имало едно време едни момичета. Живеели на различни места. Имали различни професии, различни интереси, различни съдби.
Но всички те, без да знаят една за друга, имали една и съща цел - да направят нещо за себе си. Да сложат край на омагьосания кръг, в който се въртят и който ги карал да се чувстват нещастни.

Искали да променят себе си. Не само външността си, но и вътрешната си нагласа за живота. Да го живеят такъв, какъвто винаги са искали, а не такъв, какъвто е най-лесно.
Поредното обещание "от утре", "от понеделник" вече не вършело работа. Защото било обещание пред самите себе си, обещание, което е най-лесно да не изпълниш, защото няма да се чувстваш виновен, че си наранил някого.

Имало в същото това време и едно виртуално местенце, в което няколко от тези момичета споделили намеренията и съдбите си. Лека полека идеята придобила очертания. От безплътна, имагинерна и неясна, тя се превърнала в нещо осезаемо, нещо, което всяко от тях приело като първа и водеща цел в живота си.
Намерили се тези момичета. Повярвали си, че този път всичко е различно. Че не са сами. Че този път "от утре" вече става " от днес, от този момент". Че този път обещанието и заявяването на целта не е само пред себе си, а пред хора, на които държиш и които няма как да излъжеш.

Тръгнали по общия път. Труден, трънлив, криволичещ. Зад завоите му често дебнели неща, които незнаели как да преодолеят. Но винаги успявали. Защото били заедно. Защото вкупом се навеждали над всяка дупка да издърпат затъналия, над всеки паднал - да му подадат ръка да стане, над всеки прегрешил - с прошка, над загубилия вяра - с част от своята вяра.

Днес те са много. Знаят как могат сами да променят живота си, така, че вече да им харесва и да го управляват те, а не той - тях.
Знаят какво и колко могат да постигнат. Знаят как да си помогнат, как да се подкрепят. Тъжат и се радват заедно. Мечтаят заедно. и заедно продължават напред. Към мига, в който всяка от тях ще си каже : "Аз успях. Можеш и ти!"

Това е тяхната приказка - приказката на Рицарките на бялото кантарче!"


Мариетка


 

Mъдрости На Ордена На Рицарките

"Не знам за вас, но през изминалата седмица аз тук открих толкова мъдрост, истини и откровения, колкото може би за десетилетие назад.
Опитах се да ги синтезирам, за да можем да си ги четем, когато ни се струва, че светлинката в края на тунела изчезва, че премрежените ни очи са толкова изморени, че нямат сила да видят дори ярката слънчева светлина.
Но тя е там - дали един-едничък малък слънчев лъч или огромно ярко сияние - тя е там, съществува въпреки всичко и заради всичко. Заради нас.
Трябва да си вземем мъничко от нея.
Да си я приберем някъде дълбоко в сърцето и в душата, та и в най-черната нощ да ни свети и да ни посочва пътя.
Ето - вземете си мъничко светлина.
Тя е наша.
Носим я в себе си.
И ако на някоя от нас пламъчето се мъчи да изгасне - друга ще й даде малко от своя пламък.
Защото огънят е вечен!

- АКО НЕ МЕ ХАРЕСВАШ ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, НЯМА ДА МЕ ХАРЕСАШ И ТАКАВА, КАКВАТО ИСКАШ ДА БЪДА!

- Ако достатъчно искаш нещо, никой и нищо не може да ти попречи да го постигнеш, а времето в тези случаи губи стойност.

-Единственото, което трябва да правиш е, да вярваш, че е за добро и да не се отказваш.

- Хората вярват, че който тренира побеждава и става лидер. Грешка! Който решава да стане лидер, тренира и става такъв!

- Нямаме контрол върху това, което се случва в животът ни, но решаващи всъщност са нашите реакции на това, което се случва.

- Момент на прелом е шанс за нов път.

- Това, което не ни убива, ни прави по-силни !

- Ден, в който не сте казали на любимите си, че ги обичате - пишете го пропуснат ден. А когато знаеш да даваш любов, научаваш се и да получаваш и не защото някой ти прави услуга, а защото я заслужаваш!

- Много от важните неща на света са били постигнати от хора, които са упорствали, когато е изглеждало, че изобщо няма надежда.

- Разликата между възможното и невъзможното е в това, доколко човек е твърдо решен да успее.

- Когато се опитваш да постигнеш нещо, ще срещнеш препятствия по пътя. Аз съм ги имал - всеки ги е имал. Но препятствията не трябва да те спират. Ако стигнеш до стена, не се обръщай назад и не се предавай. Измисли как да я прескочиш, да преминеш през нея или да я заобиколиш.

- Малко хора си дават втори шанс след неуспех. Провалят се веднъж и не опитват повече. Горчивото хапче на неуспеха често им идва в повече, отколкото могат да понесат. Ако си склонен да приемеш неуспеха и да се поучиш от него, ако си склонен да разгледаш провала като опакован подарък, да се оттласнеш от него и да тръгнеш наново, това една от най-мощните сили за постигане на успеха.

- Ако чуеш глас, който ти казва, че не можеш да рисуваш - рисувай на всяка цена - и този глас ще замълчи.

- Когато една врата пред теб се затвори, не оставай там, вторачен в нея. Огледай се и ще забележиш много други врати, които са се отворили - и си избери нова.

- Вървя напред. Животът няма как да го спреш. Всеки ден ни поднася усмивки и плесници. Плачем и се смеем. До другия ден. Отново. Не можем да спрем. Нима можеш да спреш полета на птицата? Да, ако й отрежеш крилата, но тогава тя ще е змия, а не птица.
Нима можеш да задържиш изгрева на Слънцето? Или поривите на вятъра?
Как ще накараш щурчето да спре да свири? Единствено като го размажеш с крак.

- Няма как сами да си отрежем крилете, нали?
Тогава какво ни остава?
Просто да продължим напред!

- И въпреки, че още стотици хиляди години може да продължат споровете "Какво е любовта", може би ще се окаже, че любовта е някой, който ни познава, помни ни и ни връща на самите нас малко по-добри, отколкото някога сме дръзвали да си мечтаем.

- 3 в 1
1. Всичко е в главата.
2. За да се отслабва, трябва да се яде.
3. Пием много вода."


Мариетка

Ще си позволя да добавя: Не става само с не/ядене, трябва и акъл!


И още нещо от изминалата седмица:
- Който си има проблеми - да му се решават. Яденето нито пречи, нито помага в това. Нека не се смесват нещата – благодарение на Асса

Както и „Тази нощ преди да си легна ще благодаря на Господ за всички хора които ме обичат , защото рядко се сещам ... обикновено се сещам само да му се оплаквам какъв е лош и защо не е извадил калориите от сладоледа и защо не удовлетворява искреното ми желание на сутринта да съм 60 кг .

Лека нощ момичета и се сещайте за хората около вас !" - ПукиА за завършек ще си позволя да цитирам Мила, нещо което осъзнавам, но не ми стигаха думи да го формулирам "...И аз имам една любов необяснима към разни малки-дребни-ситни и прекрасни... няма да назоваваме имена... Питам се, да се срамувам ли, или не? Май не ми иде много да се срамувам. Сори, ако развалям нечия дисциплина, но изпитването на чувство за вина ми се вижда прекалено висока вина за спазването на режима... Не съм готова да я платя, защото вината нанася много повече поражения върху психиката ни и целия ни живот, по мое скромно мнение. Нищо човешко не ми е чуждо, не съм от желязо и ми се случва да се "упущя". Понякога - често. Понякога - още по-често. Друг път съм в кондиция и всичко е наред и отслабвам. Радвам се, че има хора, с които да споделя и да ми е комфортно. Казах ли, че ви благодаря, че ви има?"

От мен много усмивки и спокойни дни  Hug  bouquet

Старата тема

# 1
 • Мнения: 2 487

     Добро утро и дал Бог добро  Heart Eyes

    Успех на всички Ни , за които понеделникът ще е понеделник, откъм режими и всякакви други начинания  Hug

# 2
 • Мнения: 272
  bouquetДобро утро момичета Днес кафето е от мен
Започвам седмицата 89кг или -1кг
Желая ви лек ден

# 3
 • Мнения: 4 116
Добро утро!
Мерси за кафето, Аби!
За каква среща говорите, а??? НЕщо съм изпуснала...Нали щеше да е в София?
Днес кантаров и мене ме обича- 92.5 показа. От началото демек 4 кг свалени. Почти месец на режим, от време на време с прегрешения.
Да ви се оплача- последните 2 дни нямах време да хапвам нещо режимно, та почти без ядене откарвах до вечерта. Тогава си хапвах филийка хляб, кюфте, малко пържени картофки. Не съм прекалявала. А след час като започне да ми се гадииии, да ме боли каремаа, такова нещо не е било никога. И по нощите кисна в тоалетната, докато не излезе манджата няма спокойствие, не мога и да спя  Tired
Направо вече ме е страх да хапна нещо. Днес ще пробвам само салатка да видя как ще е положението.
Сега и да се похваля - вчера водих Мони на кино за първи път. Гледахме Рататуй. Много ни хареса. Само една изчепка имахме. тишина в залата, всеки затаил дъх - и Мони- мамо, ака ми се! Умрях от срам. Цялата зала го чу  Joy И айде марш към тоалетната.... та така.
Айде, лек ден ви желая и много свалени грамчета!

# 4
 • Мнения: 2 040
Ехо, добро утро и от мен.
Ужасно съм нережиман и несериозна   Embarassed
Не съм се качала на кантара. Не смея.
Време е да се взема в ръце.
Кога ако не понеделник  Mr. Green

Хубав ден пожелавам на всички   bouquet Heart Eyes

# 5
 • Мнения: 1 488
Дубрутру мутру  Hug не смея да се похваля,но май кантара показва -1 кила оай отидох на 73.Смятам да си мръдна лентичката стимулиращо.А на 10 октомври ми е контролата с хубавия кантар на педиатърката  Mr. Green
Ади новата седмица да ни доведе още намаления в килата  Wink
aboea честито  за намалението
Хъф Wink
 Момичета имам въпрос!Ако спра с диетата и почна да ям картофи ориз хляб,ще си върна ли килата който съм свалила?

# 6
 • да има едно лесно - на мотора
 • Мнения: 2 299
Добро утро  Hug

# 7
 • Мнения: 4 806
Добър да е денят ви, Рицарки! И добра седмица.

Който си има намаление - да му се радва Simple Smile
Който си няма - да му мисли как да заима Simple Smile

При мен се очертава безумна седмица.
С всякакви поводи за извън режимност.

 Hug 

За Майчето нищо ли не знаем? Вярно изчезна пак ...

# 8
 • Мнения: 1 934
Добро утро!
Лека и режимна седмица!
Много много усмивки!

# 9
 • Мнения: 1 363
Отново дубрутру  Hug
Айче, Аби, Теди, Хъф, Уси, Роси, Ассе, Бебче  Hug
Аби, благодаря за кафето   bouquet
Уси, и аз си го задавам този въпрос  Thinking, но стигам до извода, че в един момент трябва да спра да свалям, все пак  Crazy Ясно ми е, че тези храни ще са включени в менюто ми, но ще трябва да се наблюдавам и да не допускам покачване като преди  ooooh!

Хубава, усмихната и спокойна седмица   bouquet

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 10 986
Дубрютру и ут мен  Hug
Присъединявам се към лудата седмица - и на мен ще ми е такава  ooooh!

# 11
 • Мнения: 343
Добро утро и спорна седмица, скъпи момичета  Hug

# 12
 • Мнения: 4 393
Добро утро, красавици!

    Успех на всички Ни , за които понеделникът ще е понеделник, откъм режими и всякакви други начинания  Hug
Айче, за мен е ново начало. Сякаш не съм готова за пълна сериозност, но ще се подготвя постепенно.
Признавам, нахълтвам в новата тема без да съм прпчела последните страници от старата.
Но мернах нещо за срещата.
Аз отдавна искам да видя Арбанаси. Не съм се интересувала за цени и други неща все още. Ще се съобразя със мнозинството.
 Освен това, отдавна си мислим цялото семейство да си направим уикенд там. Може да комбинираме нещата.

Днес искам да направя воден ден. Не съм сигурна,  дали ще успея. Надявам се.
Лек ден!
Прекрасен ден!

# 13
 • ГОре на черешата...
 • Мнения: 11 492
Добро утро  bouquet !
Лека и успешна седмица на всички ни Peace!

Ванчето е свършила добра работа за срещата - Арбанаси е приказно място, Търново е на един хвърлей, нищо не пречи да се разгледа и то.

Едвам гледам, ама не ми се ляга...Андриан се кокори и гука от 3 до 6 тая нощ Twisted Evil. Сега спи.
КантарЯт твърдо ми рече 72. Обича ме той, знам си, щото отдавна съм се заканила да го сменям с нов Laughing.

# 14
 • Мнения: 1 934
     Аз отдавна искам да видя Арбанаси......

И аз тази година по време на ваканцията ни планувахме да минем и от там но не ни стигна времето!
Ще се радвам да е там срещата!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт