Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 52 отговора


Мнения: 1 818
Питки за сандвичи

Продукти
125 гр.разтопено краве масло,1 яйце,0,200 л. прясно мляко,2 супени лъжици олио,1 чаена чаша натрошено сирене,1 ч.л. сол,1 пакетче амонячна сода или бакпулвер,около 400 гр.брашно,ким или чубрица/или други подправки по ваше желание

От маслото,яйцето,прясното мляко,олиото,сиренето,амонячната сода,разтворена в малко оцет,подправките и брашното замесваме меко тесто.Оставяме го в хладилника най-малко два часа.Когато извадим тестото от хладилника,омесваме го с още брашно,докато стане като за мекици.От него правим малки питки,които мажем с яйце и печем в предварително загрята умерена фурна.








Пържени банички-Гюзлеми по габровски



Продукти
0,200 л вода
1 яйце
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица олио
щипка сол
брашно
200 гр.сирене

От водата,яйцето,оцета,олиото,солта и брашното замесваме тесто/Аз използвам бъркалките за тесто на миксера и след това доомесвам на ръка/.Разделяме тестото на 10 топки.Всяка една разточваме на питка,намазваме с олио и слепваме всички питки една за друга.Оставяме ги да предстоят 1 час.След това разточваме една голяма кора,натрошаваме върху нея сиренето и свиваме на руло.Нарязваме рулото на парчета,като всяко едно притискаме,за да не изпада сиренето.Леко точим и пържим в мазнина от двете страни.Могат да се разточат по-тънко,по-дебело,могат и само да се притиснат с длан...всякак са хубави.Стават чудесни и на сач…Опитайте ги и никога няма да ги забравите.






Милинка



Продукти
40 гр.мая/едно кубче
2 чаени лъжички захар
3 супени лъжици топла вода
500 гр.кисело мляко 1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат 200 гр.краве масло или маргарин
1 чаена лъжичка сол
300 гр.сирене
брашно

Разтваряме маята във водата и захарта.Прибавяме малко брашно,за да се получи  каша и я оставяме да втаса..Киселото мляко разбиваме със содата и прибавяме втасалата мая,солта и брашното.Замeсваме меко тесто,което оставяме да втаса около 1 час.Правим топчета и върху всяко едно забождаме парченце сирене.Нареждаме топчетата в тава,намазана обилно с масло,едно до друго,докато се запълни тавата.Оставяме да втаса около 30 мин. още.Отгоре посипваме с галета с прибавена ? лъжица сол .Останалото масло разтопяваме и заливаме милинките.Печем в умерена фурна до зачервяване.


Цитирай


Мнения: 8 576
Наистина са ти вкусни предложенията, да се чуди човек от кое да започва! Very Happy
  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

В мечтите ми

Мнения: 305
леле изглеждат невероятно вкусни-ВСИЧКИТЕ.
Цитирай


Мнения: 1 486
Един въпрос-не мирише ли на амонячна сода? newsm78 Thinking
Правя сладки,които при печенето миришеха ужасно
Цитирай


Мнения: 1 818
fior,аз ги правя винаги с бакпулвер...рецептата е с амонячна сода или с бакпулвер,но в Испания няма от къде да намеря въпросната сода...А за да не мирише,трябва да се угаси в малко оцет.
Цитирай


Мнения: 8 576
Амонячната сода наистина мирише в процеса на печене, но после не се усеща.
Цитирай


Мнения: 1 486
Да,и аз мисля че с бакпулвер е по добре.
Иначе ще ги пробвам всички,изглеждат много апетитно. Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Записах си третета рецепта за милинките, ще я пробвам още тези дни  Peace
Габи както винаги пускаш страхотни рецепти  Love
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Почнах да се облизвам  Laughing
gaby_s пак вкусни неща си направила
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
МАЛЕ, ГАБИ АМА ТЕЗИ БАНИЧКИ И МИЛИНКИТЕ ИЗГЛЕЖДАТ НАПРАВО СТРАХОТНО, СЕГА ТРЯБВА ДА МИСЛЯ КОЕ ПЪРВО ДА НАПРАВЯ Hug.ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ  bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Лигичките ми потекоха  Embarassed мале мале както обичам такива работи тези дни ще ги правя няма начин.  chef
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Габи,тъкмо щях да търся рецепта за милинки,много ми се ядат,благодаря за хубавите рецепти.  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай


Мнения: 3 330
Освен рецептата за пържени банички-Гюзлеми по габровски, другите две рецепти не са нови за мен, но да те похваля, на снимките изглеждат страхотно, постарала си се. Ще си запиша рецептата за пържените банички и скоро време ще я направя когато ми остане време. Благодаря много,  Hug
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Еее, стига де Габи  Naughty Това е третата тема която си копвам и спешно трябва да започна да пробвам рецептите защото иначе няма да насмогна ако продължаваш така да пускаш вкусни неща  Laughing
Цитирай

Благоевград

Мнения: 663
Ммммммм,доста вкусно изглеждат и трите предложения.Ще пробвам,благодаря за идеите   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 52 отговора