Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 септ. 2007, 19:56 ч.

Три вкусни тестени предложения

  • 4 969
  • 52
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 818
Питки за сандвичи

Продукти
125 гр.разтопено краве масло,1 яйце,0,200 л. прясно мляко,2 супени лъжици олио,1 чаена чаша натрошено сирене,1 ч.л. сол,1 пакетче амонячна сода или бакпулвер,около 400 гр.брашно,ким или чубрица/или други подправки по ваше желание

От маслото,яйцето,прясното мляко,олиото,сиренето,амонячната сода,разтворена в малко оцет,подправките и брашното замесваме меко тесто.Оставяме го в хладилника най-малко два часа.Когато извадим тестото от хладилника,омесваме го с още брашно,докато стане като за мекици.От него правим малки питки,които мажем с яйце и печем в предварително загрята умерена фурна.








Пържени банички-Гюзлеми по габровски



Продукти
0,200 л вода
1 яйце
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица олио
щипка сол
брашно
200 гр.сирене

От водата,яйцето,оцета,олиото,солта и брашното замесваме тесто/Аз използвам бъркалките за тесто на миксера и след това доомесвам на ръка/.Разделяме тестото на 10 топки.Всяка една разточваме на питка,намазваме с олио и слепваме всички питки една за друга.Оставяме ги да предстоят 1 час.След това разточваме една голяма кора,натрошаваме върху нея сиренето и свиваме на руло.Нарязваме рулото на парчета,като всяко едно притискаме,за да не изпада сиренето.Леко точим и пържим в мазнина от двете страни.Могат да се разточат по-тънко,по-дебело,могат и само да се притиснат с длан...всякак са хубави.Стават чудесни и на сач…Опитайте ги и никога няма да ги забравите.






Милинка



Продукти
40 гр.мая/едно кубче
2 чаени лъжички захар
3 супени лъжици топла вода
500 гр.кисело мляко 1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат 200 гр.краве масло или маргарин
1 чаена лъжичка сол
300 гр.сирене
брашно

Разтваряме маята във водата и захарта.Прибавяме малко брашно,за да се получи  каша и я оставяме да втаса..Киселото мляко разбиваме със содата и прибавяме втасалата мая,солта и брашното.Замeсваме меко тесто,което оставяме да втаса около 1 час.Правим топчета и върху всяко едно забождаме парченце сирене.Нареждаме топчетата в тава,намазана обилно с масло,едно до друго,докато се запълни тавата.Оставяме да втаса около 30 мин. още.Отгоре посипваме с галета с прибавена ? лъжица сол .Останалото масло разтопяваме и заливаме милинките.Печем в умерена фурна до зачервяване.


# 1
  • Мнения: 10 207
Наистина са ти вкусни предложенията, да се чуди човек от кое да започва! Grinning
  bouquet  bouquet  bouquet

# 2
  • В мечтите ми
  • Мнения: 305
леле изглеждат невероятно вкусни-ВСИЧКИТЕ.

# 3
  • Мнения: 1 486
Един въпрос-не мирише ли на амонячна сода? newsm78 Thinking
Правя сладки,които при печенето миришеха ужасно

# 4
  • Мнения: 1 818
fior,аз ги правя винаги с бакпулвер...рецептата е с амонячна сода или с бакпулвер,но в Испания няма от къде да намеря въпросната сода...А за да не мирише,трябва да се угаси в малко оцет.

# 5
  • Мнения: 10 207
Амонячната сода наистина мирише в процеса на печене, но после не се усеща.

# 6
  • Мнения: 1 486
Да,и аз мисля че с бакпулвер е по добре.
Иначе ще ги пробвам всички,изглеждат много апетитно. Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 4 293
Записах си третета рецепта за милинките, ще я пробвам още тези дни  Peace
Габи както винаги пускаш страхотни рецепти  Heart Eyes

# 8
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Почнах да се облизвам  Laughing
gaby_s пак вкусни неща си направила

# 9
  • Варна
  • Мнения: 1 644
МАЛЕ, ГАБИ АМА ТЕЗИ БАНИЧКИ И МИЛИНКИТЕ ИЗГЛЕЖДАТ НАПРАВО СТРАХОТНО, СЕГА ТРЯБВА ДА МИСЛЯ КОЕ ПЪРВО ДА НАПРАВЯ Hug.ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ  bouquet

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Лигичките ми потекоха  Embarassed мале мале както обичам такива работи тези дни ще ги правя няма начин.  chef

# 11
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Габи,тъкмо щях да търся рецепта за милинки,много ми се ядат,благодаря за хубавите рецепти.  bouquet  bouquet  bouquet

# 12
  • Мнения: 3 389
Освен рецептата за пържени банички-Гюзлеми по габровски, другите две рецепти не са нови за мен, но да те похваля, на снимките изглеждат страхотно, постарала си се. Ще си запиша рецептата за пържените банички и скоро време ще я направя когато ми остане време. Благодаря много,  Hug

# 13
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Еее, стига де Габи  Naughty Това е третата тема която си копвам и спешно трябва да започна да пробвам рецептите защото иначе няма да насмогна ако продължаваш така да пускаш вкусни неща  Laughing

# 14
  • Благоевград
  • Мнения: 663
Ммммммм,доста вкусно изглеждат и трите предложения.Ще пробвам,благодаря за идеите   bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт