Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

Руей

Мнения: 1 017
Случайно да имате идея за крем, който да е достатъчно гъст, че да може да се оформи върху тънък блат, а не да  се разтече ,и да се покрие с фондан(май така се казваше)
Имам желание да направя торта за рожден ден на моя син, но да е нещо детско, на което ще се радва.
Миналата година поръчах от "100 грама сладки" в София торта - кола и беше с някакъв плодов крем, който беше достатъчно гъст за да запази формата на колата ама хич си нямам идея какъв е точно Embarassed
Та ако някой може да ми помогне ще бъда много благодарна(а Митака два пъти повече:)))
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Аз правя млечен и маслен крем, след което ги смесвам двата и си става гъстичко без да се разтича. Можеш да го направиш кафяв или бял с лимон.
Но за плодов незнам как се прави. Rolling Eyes
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Аз го нарекох плодов, но всъщност май не много точно, защото си беше някакъв крем- сметанов с плодове извътре.
А ти как ги правиш млечния и масления крем?
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Надин, вчера докато бях на зъболекар и разглеждах списания, видях една торта-крокодил за момчешко парти, която се прави много лесно, та се сетих за Миташки, ако ти е интересно ще се опитам да ти обясня как става. Трябва ти само един кръгъл кекс с дупка, някакъв крем оцветен в зелено, зелени бонбонки ММ и претцели за зъбите.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Надин ,аз за пълнеж на торта правя един доста бърз и мързелив крем,ако ти хареса-опитай го.
1пак .маслени или чаени бисквити/натрошени/
1 шепа накълцани орехи
1 шепа стафиди
1/2 пак .масло
4 лъж. захар
200мл. прясно топло мляко или толкова ,колкото всичко да стане на гъста каша.
Всичко се разбърква докато се стопи маслото от топлината на прясното мляко и се налага между 2-та блата.Ако го направиш малко по-рядък ,трябва да не сиропираш долния блат.Това е ,а отгоре вече може да си й сложиш крем или сметана по твой избор и вкус.
Цитирай
Nadin, за да не се разтича плодовият крем, в него се слага желатин.
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Цитат на: Di5
Надин, вчера докато бях на зъболекар и разглеждах списания, видях една торта-крокодил за момчешко парти, която се прави много лесно, та се сетих за Миташки, ако ти е интересно ще се опитам да ти обясня как става. Трябва ти само един кръгъл кекс с дупка, някакъв крем оцветен в зелено, зелени бонбонки ММ и претцели за зъбите.


Ауууу ами да разбира се че ме интересува!
Ще ти бъда много благодарна ако ми разкажеш, че вече съм в големи размисли какво да правя точно! Smile
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Цитат на: Нина
Надин ,аз за пълнеж на торта правя един доста бърз и мързелив крем,ако ти хареса-опитай го.
1пак .маслени или чаени бисквити/натрошени/
1 шепа накълцани орехи
1 шепа стафиди
1/2 пак .масло
4 лъж. захар
200мл. прясно топло мляко или толкова ,колкото всичко да стане на гъста каша.
Всичко се разбърква докато се стопи маслото от топлината на прясното мляко и се налага между 2-та блата.Ако го направиш малко по-рядък ,трябва да не сиропираш долния блат.Това е ,а отгоре вече може да си й сложиш крем или сметана по твой избор и вкус.

Това е добра идея- сигурно може и да се моделира ако е по-гъст?
Аз бях правила крем с бисквити за торта таралеж(по рецепта на Di5) и така се получи като пластелин, но не искам сега да е шоколадов, че много тежко става за дечковците.
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Цитат на: karamel
Nadin, за да не се разтича плодовият крем, в него се слага желатин.


А как по-точно става, в смисъл слага ли се във форма, и в каква пропорция е желатина?
Аз съм много зле със сладкишите Embarassed!
Цитирай


Мнения: 5 876
Да, ще трябва да сложиш във формичката, в която си пекла блата (ако си го пекла) крема и така да го желираш.
На гърба на желатина обичайно има инструкции - разтваряш във водичка, чакаш да набъбне, загряваш до 60 г - не повече - да се разтвори хубаво, смесваш с крема и слагаш в хладилника.
Ако не си пекла блата, а го имаш готов, можеш да го изрежеш съобразно с формичката, която имаш. Моят съвет е да го изрежеш малко по-малко, примерно половин сантиметър до ръба. Желираш 80% от крема, като се втвърди слагаш блата отгоре (центриран) и наливаш остатъка отстрани, така че тортата ти да е с крем и по края.
Тъй като обръщането на желираната торта може да е проблем (понякога желето залепва за формичката и тя трябва да се затопли леко за целта, например със затоплена кърпа, но не винаги се получава), аз го правя по най-абдалския начин и застилам формичката с фолио. Обръщам всичко и вдигам внимателно фолиото.
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Цитат на: Nadin
Цитат на: Di5
Надин, вчера докато бях на зъболекар и разглеждах списания, видях една торта-крокодил за момчешко парти, която се прави много лесно, та се сетих за Миташки, ако ти е интересно ще се опитам да ти обясня как става. Трябва ти само един кръгъл кекс с дупка, някакъв крем оцветен в зелено, зелени бонбонки ММ и претцели за зъбите.


Ауууу ами да разбира се че ме интересува!
Ще ти бъда много благодарна ако ми разкажеш, че вече съм в големи размисли какво да правя точно! Smile


Ето намерих го онлайн, обаче тук на тази снимка ми изглежда грозен. В списанието беше сниман под друг ъгъл.

http://familyfun.go.com/recipes/special/cake/cake_jungle-crocodile/

В този сайт има и други лесни детски торти, така че може да видиш някоя друга идея.

Като идея се сетих че може да се издълбаят парчетата кекс и да се напълнят с крем, че знам че и вие като нас обичате повече крем. Пълнежа може да го направиш от сметанов крем, издълбаните трохи от вътрешността и нарязани парченца ягоди, може и някакви ядки на сложиш.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Шведската бадемова торта може да се моделира по желание. Но не знам дали може да и се сложи фондан. Иначе тортата е напрао вредно вкусна. Дори и когато я правиш с орехи като мене. Ако искаш ще ти пусна линк.
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Цитат на: Di5

Ето намерих го онлайн, обаче тук на тази снимка ми изглежда грозен. В списанието беше сниман под друг ъгъл.

http://familyfun.go.com/recipes/special/cake/cake_jungle-crocodile/

В този сайт има и други лесни детски торти, така че може да видиш някоя друга идея.

Като идея се сетих че може да се издълбаят парчетата кекс и да се напълнят с крем, че знам че и вие като нас обичате повече крем. Пълнежа може да го направиш от сметанов крем, издълбаните трохи от вътрешността и нарязани парченца ягоди, може и някакви ядки на сложиш.

Много ти благодаря!!!
На този сайт има страхотни идеи!
И е верно че си падаме по кремчето:))) повече от колкото по блата:)))
Аз вече се обърках тотално Embarassed  Embarassed  Embarassed
Ичетох почти всички теми за торти във форума и си събрах много рецепти!
И сега се чудя какво да направя Laughing  Laughing  Laughing
Ама отивам до магазина и за каквото намеря продукти то ще е, че не съм много в час какво точно продават!
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Цитат на: Raya
Шведската бадемова торта може да се моделира по желание. Но не знам дали може да и се сложи фондан. Иначе тортата е напрао вредно вкусна. Дори и когато я правиш с орехи като мене. Ако искаш ще ти пусна линк.


АААА четох я тази Шведска бадемова торта - нали rosa беше дала рецептата- мноого вкусно изглеждаше на снимката:)

А как може да се моделира?
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Крема става като мек пластелин. Или поне при мен се получава така. Ако изрежеш блатовете в някаква форма, после можеш да ги намажеш с крема, без той да се разтича. Не знам дали обясних добре.

Само да знаеш, че тортата е ниска - като гараш е. И крема не е много като количество. Но пък повече от 2 парчета наведнъж, не съм сигурна, че някой би могъл да изяде. Освен мен, де.

Ако имаш време пробвай тортата преди празника. Гаранция, че няма да стои дълго в хладилника.
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора