Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 септ. 2007, 17:02 ч.
  • Преглеждания  8 828  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 966
Бих искала да си направя тази година истински шипков мармалад  Grinning
Ще съм ви много благодарна ако някой знае процедурата по приготвянето му newsm78

Реклама
# 1
  • Шумен
  • Мнения: 397
Оооо ние с майка почти вссяка година правим мармалад от шипки.И тази година сме се наканили.Та как го правим ние-след като измием шипките им отрязваме черното,дето е от преде им.След това ги варим със вода до горе...и претриваме прес гевгир.Сгъстява се със захар.Да ти е сладко ако си направиш
Страхотен чай става със домашен мармалад от шипки  Peace

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 966
Vilisim благодаря ти за бързия отговор Hug
Ако знаеш ми напиши и съотношението : шипки- захар

# 3
  • София
  • Мнения: 1 947
Ако напишете пропорциите и аз ще го направя.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 966
Въпреки оскъдната информация, която имах реших да направя мармалада.
Ето как действах аз:
Сварих вечерта шипките(до омекване-около 40 мин.)
Оставих ги както си бяха във водата и на сутринта ги претрих през гевгира(бавна работа беше)А да кажа,че не махнах предварително черното от шипките,то си остава в гевгира.
След това претритото го прекарах и през преса(за картофи),така пусна още материал.Обаче пак ми се видя гъсто и добавих още 2л. топла вода във изцедените шипки и ги прекарах за 2 път през пресата и така материала ми се увеличи доста.
Шипките ми бяха 4,5 кг. сложих 1кг. захар,излезе и толкова мармалад -около 4,5 кг. Grinning Доволна съм от добива,а на захар също стана добре(поне на мен ми харесва )
Сложих го на котлона,но взе да загаря и го преместих в микровълновата в енаглас на 4 пъти го сварих  Grinning по 12 мин. ,после слагам лимонтузу и още 2 мин. и разипвам в бурканчета.
Хамалогия си е,но после зимата хапвате мармалад  Grinning

# 5
  • София
  • Мнения: 399
Zorri, аз от много години правя мармалад от шипки, но винаги го варя на котлона. Кажи, моля, на каква степен на микровълновата го вариш и колко минути, не извира ли?
И една идея от мене - миналата година го правих с фикса на д-р Йоткер и стана много хубав и без това безкрайно варене. Както ти го правиш, но последната фаза - варенето, го правя с фикса.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 966
Детелина,понеже сместа си е гъста,като за мармалад, го варих 12 мин. на най-силната степен.Имам впредвид 12 мин. всичко от момента на слагането в микровълновата.На 5-6 мин. спираш и отваряш да разбъркаш.Вариш го в съд без капак.Като сместа ми беше на около 5см. от ръба на съда, така че да не изври.На 12 мин. спирам ,слагам щипка лимонтузу и сложих още 2 мин. да се върти.И така си пълниш съда докато ти свърши мармалада.После те сами се вакумират в бурканчета на винт,слагам и обръщам наопаки.
 Не съм чувала за този фикс на "Йоткер".Той намалява варенето значи  newsm78 Сигурно сгъстява...........Да знаеш,че микровълновата не сгъстява мармалада, целта ми беше да заври,че да може да се вакумира.
 И без досадното варене става.Вече си хапваме от мармалада и на Йоанка много и хареса  Laughing

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт