Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 525
Предстои ми първа родителска среща в ДГ. Какво да очаквам ? Какво се очаква от мен?

# 1
 • Мнения: 18 789
30-40 лв за материали, консумативи и т н, ще се разпишеш на правилника на градината, ще видиш помещенията отвътре, ще се избере родителски актив, ще можеш да питаш госпожите за каквото искаш

# 2
 • London, Sofia
 • Мнения: 8 917
Предстои ми първа родителска среща в ДГ. Какво да очаквам ? Какво се очаква от мен?

Приготви пари.

# 3
 • София, Овча купел 2
 • Мнения: 512
При нас родителските срещи са 90% за да ни искат пари за нещо, а 10% за да ни информират какво правят децата  ooooh! Crossing Arms.
Но конкретно на първата, след като минахме темата за парите, ни се представиха учителите по страничните дейности - танци, футбол, плуване...

# 4
 • София
 • Мнения: 699
Очаквай да ти искат пари. По-нататък - да ти искат още.  Grinning

# 5
 • Мнения: 55
Да така е трябва да осигурим учебни материали и тоалетна хартия за децата си. Това е по желание. Не прави чест  на нас като родители всяка година да я изопачаваме тази тема,под различно заглавие.В таксите не влизат тези разходи.
Много важно е да се знае,че ако детете не рисува, не лепи,няма учебни материали по цял ден няма с какво да се занимава.
Всеки път се учудвам на отношението към дейността на собственото си
дете.Ако сте от ромски произход разбирам да имате такова отношение.
Тези пари за материали не е необходимо да ги събираме, може всеки да си дойде с торбичката,така е в нашата група.
Може ли родител да изпрати детете си без носна кърпичка или кърпи за бърсане на ръце или без учебни материали?????????? /
Децата ни ги очаква сериозна работа за тяхното развитие, но това звиси мнго и от нас.Колко радостно е когато дете донесе своята работа-рисунка и други.......
Необходима е повече грижа и любов за собственото дете, не само нихилизъм.

# 6
 • ВАРНА
 • Мнения: 1 640
  Нашата род.среща мина.Учителките подчертаха ,че от нас,родителите ,зависи колко пари за материали,консумативи и подобрения по обзавеждането ще се събират.Та така решихме да дадем по 70 лв.еднократно за цялата година.Някои родители искаха сумата да е 100 лв.,други-50 лв.Накрая се спряхме на 70-за учебни помагала,за канцеларски мат-ли,за нови килими, покривки и чаршафи.Отделно всеки месец по 3 лв.за хигиенни консумативи..Не са ни притискали ,само споменаха от какво имат нужда, а ние решихме какво да им осигурим.
  Наистина не виждам как биха работили,творили и играли децата ни,ако ние не помогнем със средства.Налага се.

# 7
 • София
 • Мнения: 2 722
Нашата родителска предстои, но не се знае кога - беше планирана за 1.01, но сега излизат в стачка.

# 8
 • Fight club
 • Мнения: 1 419
Родителската ни среща мина вчера. Говорихме за ремонти, наредби, нужди... Подразних се, че нищо конкретно не се разбрахме. И че не можах да видя учителките на Маргарита.
Надявам се на следващата родителска среща, която ще е по-групи, да говорим по същество. Да съберем пари и да изясним всички въпроси.
Определено общата учителска среща за откриването на учебната година беше загуба на време.

# 9
 • Мнения: 1 172
При нас ще е в 2 части - обща и по групи.

Надявам се да разберем какви са нуждите на градината и специално на неговата група. Искаме да направим дарение на градината и ще е важно да разберем мнението на другите родители от групата ЗА и ПРОТИВ конкретни покупки. Но не искаме  това дарение да стане публично известно и да се свързва с нашето дете. Затова се очертава интересна среща.

Относно събирането на пари за материали - не знам защо се гледа толкова лошо. За творчески занимания вкъщи само за последния месец съм дала над 25 лв - книжки, стикери, лепила, апликации и т.н. И 70-100 за цяла година ми се струват по-скоро нормално малко, имайки предвид че вкъщи детето стои поне 2 пъти по-малко време отколкото в градината. Подркрепям мнението на slavinako.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 516
Нашата я очаквам следващите седмици.

Пари събрахме предварително, та пари - може и да не искат.
Трябва да извадя разчетите, че съм малко "лицето, което защитава направените разходи". Mr. Green
Нали искат и някой родител да види как са изхарчени парите, та да няма хъка-мъката.
Апропо, нещо, в което не се и съмнявам. Направо се учудвам на някой родителски коментари - не само от нашата градина.

Та подминавайки темата за парите - ще ни поразкажат колко са децата, новите кои са, какво ще учат, правилника, при боледуване процедурите.

На миналогодишната среща много се обсъждаше и храната. Като темата я повдигнаха родителите. Сащисаха ме против какви неща са в менюто.

Родителите държат да имат нападателен вид и да задават "смели" въпроси. През годината тези им страни не се проявяват повече.

# 11
 • Мнения: 34 754
Нашата ще е на 03.10.
А на срещите без деца ли се ходи? Ние искаме и двамата с мъжа ми да отидем, да знам дали да издирвам човек, при който да я оставим.

... Относно събирането на пари за материали - не знам защо се гледа толкова лошо ...

Защото предпочитам, щом ще се дава сума (равна на още една такса  Crazy ), да се използва на първо място за здравето на децата ни (хигиена и храна), а след това каквото остане да отива за моливи и подобни.

... Сащисаха ме против какви неща са в менюто ...

Кажи какви  Simple Smile

# 12
 • София
 • Мнения: 4 813
Бях вече на две родителски срещи. Първата - на родителското настоятелство с директорката. Втората - на родители и учители в групата; директорката също дойде.
Министерството спуска учебни планове, но финансира учебните материали само за предучилищните групи. За другите деца всеки директор търси начин да осигури помагала. При нас това става с пари от родителите.

За големите ремонти по сградата и двора директорката все успява да намери фирма-дарител. Тази събота родителите ще боядисват оградата, боята ни е подарена.

Учителите нямат право да събират и една стотинка без да са изрично упълномощeни от родителското настоятелство. Затова ние избрахме родител, който при нужда да събира пари и да участва в харченето им.

Допълнителните дейности намаляват като брой, защото по министерско разпореждане могат да бъдат само в следобедните часове и няма как да се вместят досегашните 6-7 варианта. При нас останаха 4 - език, танци, приложно изкуство и спорт.

Директорката е много предприемчива, находчива и убедителна. Като цяло, идеята е да се сформира екип от родители, който да й помага, защото е ясно, че общината ще прави все по-малко.

При нас никой не коментира храната. С плод, салата и нещо млечно всеки ден, мисля, че коментарите са излишни. Децата-вегетарианци получават специално приготвена храна.

По отношение на хигиената, никога не съм имала забележки.

Болните се връщат на входа.

По време на родителската среща "лелята" занимаваше няколко деца в съседна стая. Габриела си седя при мен, но гласът й не се чу.

# 13
 • София
 • Мнения: 1 516
На нашата имаше няколко дечица. Кротко си играеха на килима.

Но болшинството родители бяхме без деца. За мен е за предпочитане - за да може спокойно да се следи и участва в разговора.

За храната - то беше дълга тирада. Но примерно си спомням за броколи питаха, защо ги има в менюто. (веднъж месечно примерно).
То никое дете, пък и възрастен не ги харесвали.
И то като се почне от едно и се започва - едно не ядяло зеле, едно царевица, едно еди какво си.

Може и аз да не съм добре - но ми се струва, че менюто в градината не може да е съобразено със всеки индивидуално.
И като чета листа с храната през седмицата - според мен е добро, за деца на 4-5 години.
Ама вкусове разни, желания - различни.

# 14
 • Мнения: 4 578
Защото предпочитам, щом ще се дава сума (равна на още една такса  Crazy ), да се използва на първо място за здравето на децата ни (хигиена и храна), а след това каквото остане да отива за моливи и подобни.
За ХРАНА не могат да се събира допълнителни суми.За хигиена и всичко друго е по решение на РОДИТЕЛИТЕ. Ако не искат никой не може да ги задължи.Учителите ще работят и без "моливи и подобни" ,но КАКВО  ще правят децата без необходимите учебни пособия и материали.
              Питайте на родителската среща за програмата , по която ще работят децата ви и ще видите колко много неща са необходими за реализацията на учебния процес в ДГ.На училище вие без "моливи и подобни " ли ги пращате???  Twisted Evil  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт