Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 261
Как ги приготвяте и каква заливка правите?
Цитирай


Мнения: 7 473
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=130623.msg2447996
Цитирай

София

Мнения: 4 282
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=134667.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=207258.0
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Да споделя и моята рецепта за пълнените чушки...Запържвам лук,добавям каймата,като се позапържи слагам ориза и го врътвам за малко за да не се слепва после.Добавям настъргани 1-2 по-големи домата,червен пипер,черен пипер,магданоз и малко водичка.Оставам малко да понабъбне плънката и после пълня чушките(посолени отвътре) отгоре слагам тапичка от домат,нареждам в тенджерата и варя.Сосчето е бешамелче,като използвам водата в която са вряли чушките.Ами това е Smile
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Ние обичаме пълнените чушки не варени, а в тавата печени  Love
И точно в темите които съм пуснала, се споделят мнения за разликата във вкуса на варените и печените пълнени чушки.
Но все пак хората имат разлечни вкусове  Peace
Цитирай

Старата столица

Мнения: 5 363
Винаги ги правя така:
Задушавам лук и морков.Прибавям каймата и ориза.Също и доматено пюре.Слагам подправките-сол,черен и червен пипер,магданоз,малко джоджен.Водичка,според ориза.
Чушките са предварително почистени,измити и посолени.Напълвам ги със сместа и ги редя в тава.Към края правя сос бешамел и ги заливам.Пече се още десетина минутки и са готови.
Цитирай

Бургас

Мнения: 529
Да се включа и аз с моята рецепта.
Чушките-измити и избушени, каймата-омесена с лука, чубрица,пресен магданоз и разтворено доматено пюре. И ориз,естествено. В тава нареждам напълнените чушки, с камби става много добре, заливам с разтворено доматено пюре поне един буркан от 800 мл. нарязвам чесън на ситно и слагам в тавата. Пека и обръщам, накрая обилно поръсвам с магданоз.
Пробвайте,вкусно е!
Цитирай


Мнения: 506
Да се включа и аз с моята рецепта.
Чушките-измити и избушени, каймата-омесена с лука, чубрица,пресен магданоз и разтворено доматено пюре. И ориз,естествено. В тава нареждам напълнените чушки, с камби става много добре, заливам с разтворено доматено пюре поне един буркан от 800 мл. нарязвам чесън на ситно и слагам в тавата. Пека и обръщам, накрая обилно поръсвам с магданоз.
Пробвайте,вкусно е!
И аз ги правя така - много по-бързо и лесно стават със сурова кайма. Само че после в тавата не ги заливам с доматен сос, а сипвам само вода. Също ги обръщам по средата на печенето, за да може ориза да се свари добре отвсякъде. Накрая като станат готови им правя заливка като за мусака - яйце, кисело мляко и брашно и допичам още малко.
Цитирай

Бургас

Мнения: 529
С домати и чесън са много приятни, остава едно гъсто сосче,само да го обираш с хляб. И мирише хубаво.
Цитирай

Горно нанадолнище

Мнения: 2 005
И ако прибавите към пълнените чушки и нарязана на парченца ябълка или дюля отгоре при задушаването стават перфектни Peace
Цитирай


Мнения: 3 064
Ние обичаме пълнените чушки не варени, а в тавата печени  Love
И точно в темите които съм пуснала, се споделят мнения за разликата във вкуса на варените и печените пълнени чушки.
Но все пак хората имат разлечни вкусове  Peace

 Peace Peace
Пълнените пиперки печени в тава стават много по -вкусни от варените. Аз слагам освен лук,кайма,ориз и доматки, един картоф нарязан на малки кубчета и един морков и гюзум като подправка. Освен това цепвам малко пиперката, за да влиза по-лесно водичката.
Цитирай

София

Мнения: 3 791
А ето и моите постни пълнени чушки - Запържвам дребно нарязания лук и прибавям последователно ситно нарязан патладжан, домати, ориз. Подправките са чер пипер, джоджен, Пикантина или Вегета. Наливам малко вода да набъбне плънката. Чушките ги почиствам и надупчвам с вилица за да може да влиза водичката. Пълня с плънката и захлупвам с резен домат.Пече се във фурната. Сосчето е бешамелче.
Цитирай

Journeys end in lovers meeting.

Мнения: 3 036
понеже си замразявам смес от задушена кайма, лук, морковки и подправки (чубрица, сол, червен пипер), вадя си от нея, размразявам я, добавям изкиснат във вода ориз (15-20 мин), пълня камби, като ги наредя в тавата заливам с домати от консерва, вода и малко олио, да е до половината. запечатвам с фолио и ги пъхам на 180 градуса 30-40 мин, после махам фолиото и още толкова до запичане  Peace
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Да споделя и моята рецепта за пълнените чушки...Запържвам лук,добавям каймата,като се позапържи слагам ориза и го врътвам за малко за да не се слепва после.Добавям настъргани 1-2 по-големи домата,червен пипер,черен пипер,магданоз и малко водичка.Оставам малко да понабъбне плънката и после пълня чушките(посолени отвътре) отгоре слагам тапичка от домат,нареждам в тенджерата и варя.Сосчето е бешамелче,като използвам водата в която са вряли чушките.Ами това е Smile
   Така, но не осолявам чушките предварително. Ако не ви е сотанало доматче за затапване, става и с парченце картоф.
Цитирай
TheNMaster, рецептата ти за пълнените чушки много ми хареса ,но се питам може ли да  опека вече напълнените чушки. Thinking
 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора