Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора
Моля ви кажете ми нещо успокоително,че ще се побъркам.Днес бяхме на месечна консултация.Всичко е наред,но докторката забеляза,че гънките на крачетата от задната страна не съвпадат.Крачетата са еднакви на дължина,но гънките в горната част на крачетата не съвпадат.Каза ми да отида на ортопед.Днес записах час за утре наобед,но дотогава ще се побъркам.Мисля си най-лошото,въпреки,че докторката каза да не се притеснявам толкова.Споделете какво може да се случи и какво се прави в този случай.
Цитирай


Не се притеснявай излишно. Момиченцата са по-склонни към заболявания на тазобедрената става. Да нямате в рода си луксации или пък ти самата да имаш? Аз лично съм с двустранна луксация и много се притеснявах за малкия, но засега няма проблеми.
Ортопеда при който ще ходиш е добре да има ехограф, а не рентген, защото така най-добре се виждат някакви ъгли между ставите. Може да ви сложат едни ортопедични гащички, които да поносите месец. Най-добре ще ти обясни специалист.
Пиши какво е станало утре след прегледа.
Цитирай


На едно от бебенцата в нашия квартал гънките му не бяха еднакви.При ортопеда се оказа,че всичко е наред.Доколкото аз знам,разминаването на гънките не се смята за сигурна индикация за проблем.Най-добре е да се направи преглед с ехограф при ортопед,тогава се вижда истинското положение.
Цитирай


И нащите са така.Това не е никакъв проблем.Важното какво ще се види на ехографа. Peace
Цитирай


Здравей
и ние изживяхме същото притеснение , на нашия син на 4 месеца откриха разлика и то немалка - около 2 см в гръб на крачетата.
Ходихме на специалист и той след ехографски преглед не намери никакви проблеми, така че не се притеснявай. Както каза лекаря - всеки човек е несиметричен по природа .
Поздрави
Цитирай


И нашите гънки не бяха симетрични. Ортопеда ни прегледа и каза че няма проблем - бебетата не били изцяло симетрични и не винаги това значи проблем.
Цитирай


Принципно трябва да отидеш на ортопед, но не това е причината Naughty И на сина ми бяха различни гънките и като казах на ортопеда, той ми отвърна: "Ако ми покажеш две еднакви, ще те черпа!" Така че, на педиатъра ви, много задраве Peace
Цитирай


И Марто беше с несиметрични гънки, но не отидохме на ортопед заради това, а защото беше седалищно предлежание. На ехограф се вижда най-добре, не давай да го облъчват с рентген. Ние нямахме проблем. И вие няма да имате.
Успех Peace
Цитирай


Това не означава нищо и педиатърката би трябвало да го знае!Заведете детето на ортопед!
Цитирай


Моята винаги е била с различни гънки на краката, продължава да е така.
Цитирай


Не се притеснявай  Hug
ПО-добре си избери свестен ортопед.
Ние ходихме два месеца подред и двата пъти ни измери различни ъгли на ставите.
Още първия месец ни изпрати в специален магазин, където продават тези ортопедични гащи за бебета. Носили сме ги много малко, заради жегите.
След това съм се консултирала с още двама педиатри и те казаха да не се тревожа.
Въпреки това на 6-тия месец съм решила да посетя специалист в Горна баня.
Желая и при вас да няма нищо за което да се тревожите.  Praynig
Цитирай


Принципно трябва да отидеш на ортопед, но не това е причината Naughty И на сина ми бяха различни гънките и като казах на ортопеда, той ми отвърна: "Ако ми покажеш две еднакви, ще те черпа!" Така че, на педиатъра ви, много задраве Peace
smile3521
Цитирай


Успех и пиши какво е казал ортопедът!
Цитирай


Късно видях темата  newsm78

При Мая се разминаваха гънките, но луксация нямаше  Love
Цитирай


Малкият ми братовчед имаше същия проблем,леля ми се беше побъркала.
Заведохме го при специалист-детски ортопед,той каза,че всичко е наред и добави,че в природата никъде няма пълна симетрия и това са глупости.
Дано това помогне да се успокоиш,стискам палци всичко при детенцито да е добре.
УСПЕХ!!! Hug
Цитирай


1-14 от 24 отговора