Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 172
Четох из форума, из стари теми,библиотека и пускам темата,понеже не намерих точна рецепта за това,което ме интересува.
Имам голямо количество градински ябълки,круши и дюли.Иска ми се да направя и консервирам пюре за детето от тях,вместо да правя конфитюри или да ги оставя да се развалят.Търся точна,подробна,дебилски детайлна рецепта как да го направя, стъпка по стъпка от измиването на плода до заваряването на бурканчето.Някъде пише,че ябълките се сваряват за пюре, после се пасират, на друго място чета,че е по-добре да се запекат, на трето място чета пюре от печени ябълки се дава само при запек за затягане...За дюлите пък съвсем се чудя стават ли или не,самостоятелно или в комбинация с ябълка?
За информация да кажа,че бебето е кърмено,захранено с каша на 5 навършени мес, на 6 навършени въведох зеленчуково пюре,от една седмица давам плодово купено между храненията следобед.

Ако някой попадне на тема,която отговаря точно на моя въпрос,а аз съм пропуснала да забележа,моля да сложи линк и да ме извини за притеснението.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Обещавам да питам баща ми, който преди 3 години затвори детско пюре-кайсия за точната рецепта. Беше със съвсем малко или никак захар и беше добро Smile
Цитирай


Мнения: 8 241
Аз ги замразявам сурови пасирани.. Ако нямаш фризер..
За бурканче ако става дума.. Вариш с малко захар (примерно на 1 кг. изчистен и обелен плод 100гр. захар) + малко лимонена к-на (ако не сложиш доста бързо ще се вкиснат.., пасираш, пълниш в бурканчета (на винт от старите детски примерно) и вариш още 15-20 мин. да се стерилизират..

 Hug
Цитирай


Мнения: 973
Темата и за мен е интересна, но тъй като не открих рецепта реших да ги направя на компот, с малко повече плод Thinking Но част от дюлите ще замразя, използвам ги много като се разкашля каката.
Цитирай

под дъгата

Мнения: 630
И аз не открих рецепта, затова замразих пюре от домашни ябълки. Измих, почистих, нарязах на парчета и сварих. После ги пасирах и сложих в бурканчета на хип и хоп във фризера.
Ще ми е полезно да разбера как се консервира.
Цитирай


Мнения: 973
Момичета намерих рецепта newsm44
Благодарение на мноого уважавана от мен съфорумка pep-4o  Love
С нейното съгласие ще копирам мнението й за консервирането на плодово пюре Hug

"Ябълките по принцип запичат, крушите разхлабват, дюлите дори и варени, са твърдо смилаем плод. По-добре да яде каката. Ако не направиш на сладко за каката, (аз обаче за кашлица използвам семките - на чай), не знам дали би било добре на пюре за бебето да правиш.

Пюрета правих от сварени плодове, изцедени в гевгира от излишната вода и след това пасирани (без корите естествено).  Сипвам в бурканчета, без консерванти като лимонтозу (защото това си е чиста химия) и варя 30мин. Няма опасност да се развалят така, гарантирам ...."


Успех момичета, аз вече започнах малко по малко да слагам и плодови пюренца  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 172
Страхотно, много благодаря!!!!
Аз до сега нищо не неправих,чаках отговори в темата, но днес следобед запрятам ръкави!!!
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 159
Аз правих плодови пюрета от ябълка, праскова, синя слива, тиква, и комбинации от ябълка с банан, и праскова. ябълка и синя слива, ябълка и тиква.
Ябълката издълбах за да махна семките, поръсих със захар и изпекох, след което почистих от люспите и пасирах.
Прасковата - обелих и пасирах.
Тиквата обелих, сварих и пасирах.
Синята слива -  сварих на пара и пасирах (но май е по добре да се махнат люспите, може да пробвате да ги стриете с гевгир)
Бурканчетата варих по 10 минути, вече 2 месеца нищо им няма 
Лимонена киселина не съм слагала, захар сложих малко само при печенето на ябълките
Цитирай


Мнения: 398
 А искам да ви питам след отварянето на бурканчето колко време може да се съхранява в хладилник.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 400
А някои пробвал ли е с новите бурканчета или трябва задължително със старите на "Ганчев", защото на сегашгните винта им е различен и не изглеждат надеждни?
« Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 14:29 от Драги ми господине »
Цитирай


Мнения: 84
Аз пробвах с новите бурканчета. Направих 20 пюрета от страхотни праскови и докато ги варих, всичките капачки изхвръкнаха. Новите бурканчета не стават. Капачките са меки такива. И на Хип, и на Ганчев, и на Бебивита не стават.
Цитирай

София

Мнения: 1 172
Аз затова за всеки случай ползвам бурканчета от конфитюр или лютеница по 314мл, тъкмо за две дози храна стига и нищо не му става като седи отворено един ден - отварям го днес, давам половината,прибирам в хладилника и на другия ден давам останалото.
Сега обаче съм сложила да се заваряват в бурканчета на Семпер и след като прочетох поста на Благовеста тръпна давидя кво ще стане.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 400
Да, аз също пробвах, преди да прочета, с бурканчета на Гербер и капачките не издържаха.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.