Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
Преди няколко дни,съпругът ми изведе децата както всяка вечер навън пред блока,да поиграят със децата отвън на люлките.
Моя позната има момченце почти на възрастта на дъщеря ми.Съседи сме и следователно се засичаме отвън.Детето,обаче има лошият навик да бута децата.Ей така,както си стоят мирно и кротко,отведнъж ги блъска и следователно което и да е дете,неочаква и губи равновесие,при което тупва на земята.На няколко пъти и моята дъщеря е от потърпевшите.
Деца са,все пак и не съм го правила на проблем,въпреки,че ми става доста неприятно,когато дъщеря ми бива бутана.....

Та въпросната вечер,когато мъжът ми изведе децата се засичат със въпросното момченце и  отново дъщеря ми бива блъсната,при което пада по гръб съвсем близо до тротоара.

Мъжът ми не е скандалджия,не си изпуска нервите и е доста спокоен.Когато е тръгнал да вдига от земята Преслава,направил забележка на детето за пръв път със думите"Ей ........ще има бой,бой,защо блъскаш Преслава".

От тази забележка към детето и майката се засяга и в момента е сърдита.
Какъв бил мъжът ми,че щял да казва на детето и,че щяло да яде бой. Tired

Че го е казал,казал го е ,но се познаваме и го е казал не във буквалният смисъл.

Та от  няколко дни се чудя,мъжът ми ли не е бил прав,като е казал така,или майката е от тънкообидните?


# 1
 • София
 • Мнения: 525
Ами и двете ... и мъжът ти не е трябвало да казва "... бой" и майката нещо не е била на кеф щом е реагирала така на забележката на непознат. Бял кахър ! Не си заслужава човек да се тревожи за такива неща.

# 2
 • Стара Загора
 • Мнения: 71
Не трябва ЧАК толкова да се сърди майката, щом нейното дете е виновно. Тя как е реагирала, след като е видяла щерка й да бута вашето дете?

# 3
 • Мнения: 18 793
ми моят син бута децата, бие ги  Sad, ние му говорим и се опитваме да го отучим, но ако някой му направи забележка едва ли ще се сърдим, макар че не е приятно
от друга страна някои деца имат повече респект от чужди хора и затова е добре и чужд човек да направи забележка, така че няма защо да се сърди
все пак да не би да й се е счуло че го е казал със злоба?

# 4
 • Мнения: 1 172
Дори и сред познати има разминаване в начините на възпитание, в думите, които използват при разговорите си с децата си и т.н. Ако не съм съгласна с това, което друг родител казва на моето дете, ще му обясня, че не искам да му говори по този начин, че аз не плаша детето си с бой и т.н. Ще се сърдя, ако оттук нататък той не се съобразява с желанието ми. Но ще се сърдя на него, не на цялата му рода. И ще направя така, че да сведа до минимум контактите на детето ми с него. Конкретната случка и кой крив, кой прав няма голямо значение. Те децата по-бързо ще я забравят от родителите, май Wink

# 5
 • София
 • Мнения: 177
На мен лично би ми станало много наприятно, ако някой непознат заплашва детето ми с бой. Ако аз самата не го правя, не смятам, че трябва да го чува  от друг, пък било то и под формата на шега. Имам много разправии със свекъра си по този повод. Не  бих се цупила като ученичка, но със сигурност ще си имам едно наум относно контактите с този човек.

# 6
 • Мнения: 15 731
Не смятам, че мъжът ти е сбъркал. Може би единствено в това, че да речем е казал думата "бой".
Не знам защо всички родители толкова се засягат, когато се направи забележка на детето им при положение, че то определено не е стояло мирно и кротко, а е наранило по някакъв начин друго дете.
Не мисля за особено правилно децата да се бутат, блъскат, удрят и т.н. Така че тук забележката си е напълно уместна.

# 7
 • На черешата
 • Мнения: 8 183
  И нашето дребосъче беше от бутащите и биещите,но не съм я оставяла да го прави без да и обръщам внимание.Винаги съм правела забележка,не съм чакала чуждите хора да го правят.Слава богу ,вече мина този период.Но не бих се обидила,ако забележката е направена с подходящия тон ,разбира се. Peace

# 8
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
Майката е сърдита само на мъжът ми,но не  ина мен.На мен говори,колкото да не е без хич.
На детето се прави забележка от рода на"не така" и това е.Факт е обаче,че детето продължава да блъска децата.
Тогава във този случай,майката е взела детето и са тръгнали да се прибират.

Онази вечер се засякохме пак отвън и тя започна да ми разказва,как излязли на кафе със една друга майка и нейното дете и как синът и пак бутнал детето,но детето станало и си върнало.та повече детето и не посмяло да блъсне другото.
Е аз какво,трябва да уча дъщеря си,че като я блъсне да блъска и тя ли?

Явно се е водило обсъждане във семеството им,защото освен тя и баща и тоест дядото е сърдит на мъжът ми.
шантава работа.

Аз и по горе казах,че това не се случва за пръв път а за доста такива.Аз лично съм си мълчала,въпреки,че ми е ставало болно.Мъжът ми също е бил със нас,когато и преди се е случвало,и също не се е обаждал.
По неговите думи му е станало много криво защото при блъскането дъщеря ми пада на гръб а главата и е била на петя от тротоара.

Не съм била там,и не знам кои е бил прав, и кои крив, но вярвам на мъжът си.Но също така си мисля,че може и да е сгрешил.

# 9
 • София
 • Мнения: 5 467
Голямо чудо. Казал е, че ще има бой, ако така бута и то сигурно не го е казал със злобно изражение и така мъжки, както се казва...
И ние имаме такова дете на приятелско семейство, което още като види Гери и с главата надолу хуква към нея и я събаря на земята. И не само нея... Не бой, ами не знам какво...
То пък вече нищо не можеш да им кажеш на децата бе. Те за това и станаха такива агресивни и впоследствие, като станат по-големи вече дори нагли.

# 10
 • София
 • Мнения: 2 722
Като познавам съпруга ти - надали го е казал със злоба.
Просто приеми, че има и такива хора, които се докачат и от най-малката забележка, касаеща детето им.
Много ми е интересно в обърната ситуация тя какво би казала и направила.

# 11
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
Голямо чудо. Казал е, че ще има бой, ако така бута и то сигурно не го е казал със злобно изражение и така мъжки, както се казва...
И ние имаме такова дете на приятелско семейство, което още като види Гери и с главата надолу хуква към нея и я събаря на земята. И не само нея... Не бой, ами не знам какво...
То пък вече нищо не можеш да им кажеш на децата бе. Те за това и станаха такива агресивни и впоследствие, като станат по-големи вече дори нагли.
Със сигурност не го е казал със злобно изражение.Познавам мъжът си много добре,дето се вика и кътните му зъби вече знам.
Казал го е със шеговит тон.Не е такъв,да заплашва със бои всяко дете,което застрашава нашите.
Във целият квартал децата го боготворят,защото страшно много им угажда на всички,и ако е казал нещо такова то със сигурност не е било със злоба.

Големият ми син също е бил бутан,удрян,хапан и т.н не съм се карала със ничия майка.Не съм се сърдила на никого.Малко по-късно нещата се извъртяха така,че синът ми започна да бута и блъска.
Когато видя,че прави нещо такова,не минавам само със едно"Не така мамо" а бива прибран моментално във къщи и се започва разговорът,че така не се прави и т.н и т.н.

Правени са му забележки,но никога,никога не съм се сърздила затова,че някои е направил забележка на детето ми.

# 12
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
Много ми е интересно в обърната ситуация тя какво би казала и направила.

Със сигурност щеше да се сърди пак,затова,че дъщеря ми е блъснала нейното дете.Сигурна съм във това.

# 13
 • София
 • Мнения: 417
На наши приятели синът им тормозеше по същия начим моя .По едро дете е, но по-малко на възраст. Правех забележки без пояснения за бой. Хващаха декиш за 15 мин. Ми след 2 години тормоз, моят веднъж му отвърна, удари го и го събори. Това дете никога повече не го е тормозил. Тогава се скарах на моето дете, че отвръща и то се разплака. Смятам обаче, че понякога това е начина да се разбереш с такова дете.

# 14
 • София
 • Мнения: 2 880
Ей, то пък излезе, че има родители дето не поплясват децата си, та са толкова чувствителни на думата "бой". И злобно да го е казал, склонна съм да оправдая човека - афектиран е бил. И моят мъж е душица, но като стане въпрос за детето някой път и ми е повишавал тон и на мен, та съм онемявала!

"не така" не е достатъчно като изказване на един родител, чието дете прави такива неща от край време. Дъщеря ми се потупва с едно съседско дете, за което иначе реве като пубертетче, и като я видя или разбера, че го е ударила, ставам неузнаваемо агресивна - направо си се чудя на себе си по-късно. А хем с майката сме големи приятелки и никога не ми е правила проблем за пакостите на моето дете. нейното дете също налага или бута моето понякога, но аз никога не правя забележка, защото майката винаги е там и винаги първа прави забележката на детето си. Те са деца, тези агресии са обичайно явление, но това не означава, че ние като родители не трябва да им правим забележки - а когато собственият родител пасува, би трябвало някой да се намеси.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт