Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 септ. 2007, 13:28 ч.
  • Преглеждания  8 729  Мнения  36  Онлайн  1
Отговори
# 15
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Хахаха   и на мен , душко ! Само да уточня керемидата е от ония старите , дето им викат турски и ги има по старите къщи . Продават се специално за готвене , наскоро гледах пуснали са ги гледжосани - красота ....

Реклама
# 16
  • София
  • Мнения: 5 001
Паламуда ние най го харесваме осолен,но сега ще го пробваме и с тая керемида,че ми хареса идеята Peace

# 17
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Който има паламуд нека пробва - ние само ще точим лиги - сетих се , че на керемидите сега викат гондоли по шик-шик кръчмите - явно така им звучи по хаййй...

# 18
  • Мнения: 1 486
Как се приготвя на паламуд на керемида  chef?
Варианти много,първо паламуда Joy,после става и с домати,лук,лимонче на керемидка,да си оближеш пръстите smile3508

# 19
  • Мнения: 461
Имайте предвид, че не е желателно пресния паламуд да се консумира, ако е престоял повече от 6 часа след улова, макар и на хладно.
Паламуд в собствен сос и паламуд с доматен сос са масово най-хареснваните начини за приготвянето му.
За кефаловите морски риби, приготвени на скара - рибата става по-сочна и вкусна, ако се пече с люспите и не се разцепва на две.
Рибата се изпича добре на "по-слаб огън" като се обръща неколкократно, а люспите се махат по време на консумацията едновременно с кожата. Скарата предварително се намазва обилно с мазнина - краве масло или свинска мас.
Калкан на скара е малко известна рецепта, по-вкусна от пържения, но и по-тертеплийска за приготвяне, понеже месото му е по-лигаво. Само че, не е много удачно да се рискува с материала.

# 20
  • Бургас
  • Мнения: 213
И аз съм чувала, че няма черноморска скумрия.
Паламуда въобще не ми харесва, освен осолен или маринован.
Но има една риба...Ватос се казва. Май не е много популярна, всички предпочитат калкана. Но аз пък препържен ватос обожавам. И го харесвам повече от  всички други риби. Но вкусове всякакви.

# 21
  • Мнения: 161
Обичам ватос, повече от калкан. Месото не му е така лигаво като на калкана....

# 22
  • между два живота
  • Мнения: 1 908
Черноморската риба е много по-вкусна, ама за съжаление я е хванала липсата. Много рядко успявам да учеля черноморски сафрид. Има само един едър и жилав - океански.

# 23
  • Мнения: 565
Обожавам Ватос!!!
Ако някой има идея как се чисти и приготвя  Praynig
Тази година не успях да го похапна, но мога да се снабдя и да си го сготвя, само ако ми кажете как

# 24
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Ватоса има една малка коремна кухина и е от долната страна- там се почиства, орязват се "копчетата"- много трудоемко и болезнено е понякога/ от опит го знам/ и се режат само перките- те се консумират. Шипа е отстранен или поне е желателно да бъде веднага след улова премахнат.
Аз обожавам ЛЕФЕР! По-вкусна риба от черноморския лефер за нас - няма! Naughty
Приготвен на керемида е божествен.
А друга риба с по-примамлив мирис при печенето на скарата не съществува като карагьоза.
Като цяло често се приготвя риба у дома, цялото ни семейство я обожава.
Сега е изязал заргана- също не е за пропускане  Peace

# 25
  • Мнения: 10 516
черноморска скумрия няма,сафрида също вече е океански.
Аз съм от Варна и редовно ходя на рибния пазар.Като тази година трагедия не е било.Цацата е огромна - явно и тя е океанска,щото досега Черно море такова нещо не беше давало.Зарганата също е "мутирала".
Има само кая (попчета),но напоследък и тях не виждам.Калкан има много.
Работата е там,че в Черно море риба не остана!  Confused
Пазара е пълен със замразени риби,дори във Варна.
Купуваме най-вече пъстърва и ципура - те идват пресни,поне.

# 26
  • Мнения: 5 181
Тази година се наядох на прясно уловени лефери ,лавраци,  платерини/кефали , калкани , врани, сафрид и лихмуси , кая, раци, рапани.Миди тази година нямаше , иначе най вкусни са ми тия от Обзор .......За съжаление не успях да хапна една от най любимите ми риби Пеленгас нещо в последните една две години тази риба просто липсва в морето .... Sad CryЧерноморската риба е в пъти по вкусна (има специфично приятен вкус ) от средиземноморската .Ако ви интерисува нещо във връзка с чистенето и приготвянето на някоя от горепосочените риби да пита , насреща съм !! Peace
Мъжа ми каза , че Прясната океанска скумрия е много, много вкусна.Аз лично не съм яла , предпочитам гореизброените.

# 27
  • Мнения: 132
Мога да поспоря за това,че черноморски сафрид няма.Онзи ден изпържих на гостите си.Беше уловен няколко часа преди това.Верно,че няма много риба,но това е защото водата е все още топла и се виждат доста делфини,а когато ги има-риба няма.Чакам с нетърпение да излезе чернокопа,че да си направя солен.

# 28
  • Мнения: 10 516
в морето няма много,а на пазара хич!
аз за пазара основно говоря,щото имаме една въдица,ама май нищо не сме хващали с нея... Embarassed

# 29
  • Мнения: 423
Черноморската риба,особено прясната си е супер.Моя мъж си е и рибар и доста често ядем риба, тази година морето дава  сравнение с предната.Особено сега като излезе и заргана. 

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт