Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора

Sofia

Мнения: 72
В сезона на броколите сме Какво обичате да приготвяте с тях
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Навсякъде ги слагам - в супи, крем-супи, яхнии, 4е и в мусаката.
Най-много оби4аме гарнитура от задушени броколи и карфиол, с масълце, подправки и малко 4есън. Ммммммм!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Задушени и поляти с масълце+галета и поръсени с кашкавал,като се разтопи кашкавалът...се папа.Също и съсъ спагети и сметана става много вкусно...Много ги уважаваме броколите Very Happy
Цитирай


Мнения: 1 486
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
задушено броколи със сос от сметана и синьо сирене

огретен с броколи и картофи

броколи със сос от орехи и чесън

панирано броколи

Цитирай

София

Мнения: 742
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш
Цитирай


Мнения: 1 486
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш
Нарязвам пилешкото филе на кубчета,запържвам го,добавям сметана,топено сирене и броколите,малко да поври да се посгъсти(но да си останане сочно),пожелание може да се сложи малко риган,след което когато се сложи в чиния се настъргва веднага кашкавала и за гарниура правя картофено пюре.Дано ти хареса! Peace
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Ето още една рецепта:

Пилешко с гъби и броколи
Продукти (мерките са ориентировъчни, правя го на око):
500-600г пилешко месо
250г гъби
1 глава броколи
1 глава лук
готварска сметана 400-500мл
картофено пюре
кашкавал

Пилешкото месо (нарязано на хапки) се запържва, добавят се лука и гъбите. Овкусява се със сол, чер пипер, вегета и 1 ч.л. къри. Добавя се сметаната и се оставя 5-10 мин да поври в тигана. Броколите се разделят на розички и се бланшират. Слагат се в тава, добавя се пилешката смес и най-отгоре се разстила картофеното пюре (може и с готово). Запича се на умерена фурна и преди да стане готово се поръсва с настърган кашкавал.
Цитирай


Мнения: 2 055
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш
Нарязвам пилешкото филе на кубчета,запържвам го,добавям сметана,топено сирене и броколите,малко да поври да се посгъсти(но да си останане сочно),пожелание може да се сложи малко риган,след което когато се сложи в чиния се настъргва веднага кашкавала и за гарниура правя картофено пюре.Дано ти хареса! Peace

а обработваш ли броколите предварително по някакъв начин Smile
Аз обичам на пара след това със сол оцет и олио
яла съм и със сметанов сос и синьо сирене  Peace
Цитирай


Мнения: 4 358
Ядох подобно пилешко като на Fior в едно заведение, но май беше със сос бешамел и пармезан в керемида. Беше страхотно. Ще пробвам и тези варианти ,който сте дали. Мерси за идейте  bouquet
А сега се сетих какво още съм правила по моя измислена рецепта. Не беше лошо.
Броколите ги позадуших в масло.Отделно запържвам една глава лук, пилешко филе, ориз. Изсипвам в тавичка. Прибавям задушените броколи, посолявам ,прибавям черен пипер, водичка и пека.
Преди сервиране сложих и една сметана на Данон и разбърках.
Получава се нещо като ризото.
Цитирай


Мнения: 1 486
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш
Нарязвам пилешкото филе на кубчета,запържвам го,добавям сметана,топено сирене и броколите,малко да поври да се посгъсти(но да си останане сочно),пожелание може да се сложи малко риган,след което когато се сложи в чиния се настъргва веднага кашкавала и за гарниура правя картофено пюре.Дано ти хареса! Peace

а обработваш ли броколите предварително по някакъв начин Smile
Аз обичам на пара след това със сол оцет и олио
яла съм и със сметанов сос и синьо сирене  Peace
Не,както са замразени просто ги нарязвам,ако са много големи,на парчета подходящи за "една хапка" Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 481
Aз вчера правих една импровизация по пилешката фантазия на Лео, но без пиле. Сложих в гювеч нарязани 3-4 картофа, 3-4 моркова малко олио и вода. като поомекнаха добавих карфиол на розички, грах и царевица от консерва и пак оставих във фурната. Накрая сложих броколито, 1 малка кофичка заквасена сметана и топено сирене. Подправих с чубрица и босилек. Накрая настъргах кашкавал и го оставих да се запече без капак, стана страхотно.
« Последна редакция: пт, 28 сеп 2007, 23:22 от lady di »
Цитирай

DE

Мнения: 648
eto i ot men. svarqvam brokolito predvariltelno i go ostavqm da se izcedi.zaparjvam pu6eno meso bez zna4enie kakvo e
i bekon. narejdam v tavi4ka.otgore narejdam narqzani par4eta ka6kaval i polivam sas be6amelov sos no prigotven sas
smetana.
Цитирай

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
Много обичаме в нас една бърза и лесна рецепта. 

Броколи с яйца  на фурна ..


Рзабиват се две яйца, добавя се 1 с л. соев  сос , малко чер пипер, с чесън на прах, сол, С това се заливат измитите броколи и отгоре се ръси  много кашкавал...и се пече на силна фирна 200 гр  докато кашкавала хване коричка. Love

ПП  Ако броколите са големи,се нарязват на по-малки парчета.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Панирани броколи и задушени броколи със сос от сметана и синьо сирене са моите фаворити от рецептите. На задушените броколи може да се импровизира със всякакви сосове според вкуса на консуматорите. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора