Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 септ. 2007, 14:30 ч.

Любимите ви рецепти с броколи

  • 32 465
  • 28
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 72
В сезона на броколите сме Какво обичате да приготвяте с тях

# 1
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Навсякъде ги слагам - в супи, крем-супи, яхнии, 4е и в мусаката.
Най-много оби4аме гарнитура от задушени броколи и карфиол, с масълце, подправки и малко 4есън. Ммммммм!

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Задушени и поляти с масълце+галета и поръсени с кашкавал,като се разтопи кашкавалът...се папа.Също и съсъ спагети и сметана става много вкусно...Много ги уважаваме броколите Grinning

# 3
  • Мнения: 1 486
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 442
задушено броколи със сос от сметана и синьо сирене

огретен с броколи и картофи

броколи със сос от орехи и чесън

панирано броколи

# 5
  • София
  • Мнения: 741
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш

# 6
  • Мнения: 1 486
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш
Нарязвам пилешкото филе на кубчета,запържвам го,добавям сметана,топено сирене и броколите,малко да поври да се посгъсти(но да си останане сочно),пожелание може да се сложи малко риган,след което когато се сложи в чиния се настъргва веднага кашкавала и за гарниура правя картофено пюре.Дано ти хареса! Peace

# 7
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Ето още една рецепта:

Пилешко с гъби и броколи
Продукти (мерките са ориентировъчни, правя го на око):
500-600г пилешко месо
250г гъби
1 глава броколи
1 глава лук
готварска сметана 400-500мл
картофено пюре
кашкавал

Пилешкото месо (нарязано на хапки) се запържва, добавят се лука и гъбите. Овкусява се със сол, чер пипер, вегета и 1 ч.л. къри. Добавя се сметаната и се оставя 5-10 мин да поври в тигана. Броколите се разделят на розички и се бланшират. Слагат се в тава, добавя се пилешката смес и най-отгоре се разстила картофеното пюре (може и с готово). Запича се на умерена фурна и преди да стане готово се поръсва с настърган кашкавал.

# 8
  • Мнения: 2 103
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш
Нарязвам пилешкото филе на кубчета,запържвам го,добавям сметана,топено сирене и броколите,малко да поври да се посгъсти(но да си останане сочно),пожелание може да се сложи малко риган,след което когато се сложи в чиния се настъргва веднага кашкавала и за гарниура правя картофено пюре.Дано ти хареса! Peace

а обработваш ли броколите предварително по някакъв начин Simple Smile
Аз обичам на пара след това със сол оцет и олио
яла съм и със сметанов сос и синьо сирене  Peace

# 9
  • Мнения: 4 358
Ядох подобно пилешко като на Fior в едно заведение, но май беше със сос бешамел и пармезан в керемида. Беше страхотно. Ще пробвам и тези варианти ,който сте дали. Мерси за идейте  bouquet
А сега се сетих какво още съм правила по моя измислена рецепта. Не беше лошо.
Броколите ги позадуших в масло.Отделно запържвам една глава лук, пилешко филе, ориз. Изсипвам в тавичка. Прибавям задушените броколи, посолявам ,прибавям черен пипер, водичка и пека.
Преди сервиране сложих и една сметана на Данон и разбърках.
Получава се нещо като ризото.

# 10
  • Мнения: 1 486
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш
Нарязвам пилешкото филе на кубчета,запържвам го,добавям сметана,топено сирене и броколите,малко да поври да се посгъсти(но да си останане сочно),пожелание може да се сложи малко риган,след което когато се сложи в чиния се настъргва веднага кашкавала и за гарниура правя картофено пюре.Дано ти хареса! Peace

а обработваш ли броколите предварително по някакъв начин Simple Smile
Аз обичам на пара след това със сол оцет и олио
яла съм и със сметанов сос и синьо сирене  Peace
Не,както са замразени просто ги нарязвам,ако са много големи,на парчета подходящи за "една хапка" Peace

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Aз вчера правих една импровизация по пилешката фантазия на Лео, но без пиле. Сложих в гювеч нарязани 3-4 картофа, 3-4 моркова малко олио и вода. като поомекнаха добавих карфиол на розички, грах и царевица от консерва и пак оставих във фурната. Накрая сложих броколито, 1 малка кофичка заквасена сметана и топено сирене. Подправих с чубрица и босилек. Накрая настъргах кашкавал и го оставих да се запече без капак, стана страхотно.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2007, 23:22 от lady di

# 12
  • DE
  • Мнения: 893
eto i ot men. svarqvam brokolito predvariltelno i go ostavqm da se izcedi.zaparjvam pu6eno meso bez zna4enie kakvo e
i bekon. narejdam v tavi4ka.otgore narejdam narqzani par4eta ka6kaval i polivam sas be6amelov sos no prigotven sas
smetana.

# 13
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
Много обичаме в нас една бърза и лесна рецепта. 

Броколи с яйца  на фурна ..


Рзабиват се две яйца, добавя се 1 с л. соев  сос , малко чер пипер, с чесън на прах, сол, С това се заливат измитите броколи и отгоре се ръси  много кашкавал...и се пече на силна фирна 200 гр  докато кашкавала хване коричка. Heart Eyes

ПП  Ако броколите са големи,се нарязват на по-малки парчета.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 1 444
Панирани броколи и задушени броколи със сос от сметана и синьо сирене са моите фаворити от рецептите. На задушените броколи може да се импровизира със всякакви сосове според вкуса на консуматорите. Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт