Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 120
Искам мнение понеже доста изчетох и незнам какво да правя. Докторката каза че малката има рахит. Понеже в тая вързаст не можело да се разбере по главичката, та симтомите бяха потенето, неспокойния сън и удебелените ребра. Всичко дурго и е наред. Голямата фонтанела е в норма и не е голяма за възраста, има добър мускулен тонус... Може ли и да не е рахит и се чудя да увеличавам ли  вит.Д? Тези ребра отпред дето са удебелени ме притесняват ако не е рахит какво е?
 
Искам да попитам и за изследванията. Ще напиша тези които са извън норма:
Hmg - 107 (120-160)
Hct - 0.329 (0.35-0.55)
MCV - 67.6 (82-98)
MCH - 22 (28-33)
MCHC - 325 (330-350)

Личната нищо не каза за изследванията, но според една друга докторка има нужда от желязо. На на 3 месеца хемоглобина беше 93 и сам се вдигна до 107 на 6 месеца.
Може ли да ми кажете има ли нужда от железен препарат и кой е по хубав Малтофер или легофер и по каква схема се пие? И колко да продължи курса на лечение?
Благодаря предварително Hug
« Последна редакция: сб, 29 сеп 2007, 09:55 от Mama_na_Ema »
Цитирай


Мнения: 5 760
Здравейте! тези изследвания са дабри  и няма нужда от прием на желязо. Захранвайте го вече с пюрета и след тях месо и жълтък.
Що се отнася до рахита все пак трябва да се прегледа- не става по интернет. Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.