Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 септ. 2007, 22:16 ч.
  • Преглеждания  1 167  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
  • софия
  • Мнения: 4 669
Току-що да подпаля къщата с един карфиол, който варя, за да направя една от любимите си есенно-зимни салата. Миналата година я пробвахме за първи път и много ни харесва, а и е доста полезна. Споделям ви я. Продуктите са "на око", според това кой, какво и по колко обича:
1 глава карфиол
1 кг. цвекло
чесън
копър

Карфиолът (накъсан на розички) и цвеклото (нарязано на средно големи кубчета) се посоляват и сваряват (аз варя на пара). Овкусяват се със ситно нарязан копър, счукан чесън, оцет/лимон и зехтин. Хубаво е овкусената салата да попрестои, за да си поеме от подправките.

Дано ви хареса   chef:

Последна редакция: сб, 29 сеп 2007, 23:29 от zvanche

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Ние правим подобна салата в къщи, но карфиола не го варим. Просто го накъсвам на розички и го подправям с риган, чубрица, сол, чесън, зехтин и малко оцет. Много е вкусна, ще я пробвам и варена.

# 2
  • под тепетата
  • Мнения: 2 123
Салатата е чудесна,мъжът ми е във възторг!Тази година посади цвекло и брюкселско зеле. Така че сложих сварени на пара цвекло,карфиол и брюкселско зеле. Май с майонеза и малко кисело мляко ще стане още по-вкусна.Та получи се  салата трикольор -мъжът ми предложи да я кръстим "България".
 Благодаря за лесната ,вкусна и здравословна рецепта   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт