Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 септ. 2007, 21:36 ч.
  • Преглеждания  1 045  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Portugalia
  • Мнения: 1 086
Моля за извинение ако има такава рецепта ooooh! но в момента нямам време да търся а искам о6те тази ве4ер да я направя....
някой правил ли е  баклава с бутер тесто?6те съм багодарна ако някой  сподели.. bowuu

Реклама
# 1
  • Левият бряг на Арда
  • Мнения: 157
lozeva , режеш бутер тестото на квадратчета. В средата им можеш да сложиш по една чаена лъжичка счукани орехи или сусам (може и други ядки). Квадратчетата се прегъват на тръгълници, изпичат се. Като истинат се заливат с хладък сироп, приготвен от един литър вода и 1 кг. захар. Сиропът трябва да се сгъсти (според една съседка- възрастна туркиня, като капнеш капка върху нокътя да не се разлива) Става много вкусна баклава, дано ви хареса и на вас. Wink Wink Wink Wink

# 2
  • под тепетата
  • Мнения: 2 119
Да, правила съм, но на рози.
 Разстилам полуразмразеното тесто, наръсвам с нарязани орехи.Навивам на руло ( в никакъв случай не стегнато, за да може при печенето да се разлисти тестото).Нарязвам на кръгчета около 1,5 -2 см и ги поставям легнали на разстояние едно от друго  в тавата.Пека по оказания за бутер тесто начин в предварително загрята средна фурна. След изстиване на изпечените розички заливам с топъл (не горещ) сироп.
 Не съм пробвала баклава на редове, ако някоя мама е правила, да сподели.

# 3
  • Portugalia
  • Мнения: 1 086
  bouquet благодаря ви за бързите отговори,
и аз така смятах да правя,но все пак ре6их да попитам да не би да има някой трик newsm78

# 4
  • Мнения: 3 368
Като истинат се заливат с хладък сироп, приготвен от един литър вода и 1 кг. захар.
Не е ли много един килограм захар за един литър вода???????

# 5
  • Мнения: 987
Аз го правя 2:1 (захар:вода) и слагам 7-8 карамфилчета, като поври 3-4 мин. е готово.

# 6
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Аз слагам плънка от 1ч. л. масло, смлени орехи, канела и 1с.л. грис или галета. Завивам на руло и режа на охлюви. Изпечени и изстинали ги заливам със  топъл захарен сироп /захар:вода-2:1 и 1 ванилия./

# 7
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 140
А вкусът същия ли е като на баклавата с обикновени кори?

# 8
  • Мнения: 5 135
Аз съм правила, но на дълги рулца. Изрязвам дълги колкото тавата парчета тесто с ширина около 7.8 см, слагам плънката по дължина, завивам и слагам в тавата. Пече се и се залива със сиропа. Вкусът е по-различен от тази с обикновени кори, но също много ми харесва.

# 9
  • Portugalia
  • Мнения: 1 086
Да докладвам Peace
направих я като сложих един пласт от долу нарязани орехи отгоре  и завър6их с пласт бутер тесто...изпекох(но маи трябва6е о6те да пе4а newsm78) и я залях с горе6т сироп....
малко тестото стана като на тригуните ако се се6тате...не стана като на баклава...но 6те се изяде и така Peace

# 10
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
А вкусът същия ли е като на баклавата с обикновени кори?
Не, на мен с обикновени кори повече ми харесва. С бутертестото малко ми е глетаво, а и като че ли усещам по-соленият му вкус.

# 11
  • София
  • Мнения: 3 266
малко тестото стана като на тригуните ако се се6тате

Ехх, как ми се доядоха тригуни.....продават ли някъде в София?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт