Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-21 от 21 отговора
Така ми се е приял кисел чесън в туршия, но не намирам рецепти.
Можете ли да споделите, ако знаете?  Hug
Цитирай


И аз много го харесва.Вчера си купих от полд зеленчука под нашия блок.За жалост никой от домашните ми не го харесва и всичкия остава само за мен.
Цитирай


И аз много го харесва.Вчера си купих от полд зеленчука под нашия блок.За жалост никой от домашните ми не го харесва и всичкия остава само за мен.
Защо "за жалост"? Би трябвало да се радваш, че ще остане за теб smile3508  newsm62
Цитирай


Свекърва ми прави такава туршия става разкошна как я обичам само Crazy
но не зная точната рецепта,зная само че я прави със пресен чесъм, слага целите главички не белени и някоя друга чорбаджийска чушчица за аромат. Незная какво  точно садържа  марината.
Цитирай


Свекърва ми прави такава туршия става разкошна как я обичам само Crazy
но не зная точната рецепта,зная само че я прави със пресен чесъм, слага целите главички не белени и някоя друга чорбаджийска чушчица за аромат. Незная какво  точно садържа  марината.
Моля те, питай свекърва ти  Praynig Praynig Praynig bouquet bouquet bouquet
Цитирай


 М-ммм, любима туршия, особено с готвено кисело зеленце. CrazyЗакъсняла си за приготвяне на тази туршия, но поне ще си подготвена за догодина.Чесънът трябва да е пресен, с готови вече големи оформени скилидки, но да не е сух. Тази година не съм правила, но миналата правих. Аз малко на око ги слагам продуктите, но горе долу са равни части вода и оцет и кафена лъжичка сол. Hug
Цитирай


М-ммм, любима туршия, особено с готвено кисело зеленце. CrazyЗакъсняла си за приготвяне на тази туршия,
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Дано се намеря поне някъде да продават, че адски ми се е прияло  Twisted Evil
Цитирай


Спокойно, закъсняла си за приготвяне, но не и за консумиране, тепърва ще има по магазините такава туршиика. Hug
Цитирай


Спокойно, закъсняла си за приготвяне, но не и за консумиране, тепърва ще има по магазините такава туршиика. Hug
Значи, втора бременност карам и никога не ми се е прияждало нещо така силно  Shocked
Направо полудях  Twisted Evil Crazy
Дано утре забравя  newsm78
Цитирай


утре съм първата посетителка в плод зеленчука.отново ми се преяде.
Цитирай


утре съм първата посетителка в плод зеленчука.отново ми се преяде.
Мацка, кажи къде е тоя плод и зеленчук. Praynig Съжали бременната  35
Цитирай


В Кауфланд съм виждала такава, само че там скилидките са отделени и туршията не е на цели глави. Абе важното е да е чесън smile3508
Цитирай


И аз знам,че киселия чесън се прави когато е пресен.Продават го много на Женският пазар,аз завчера си бях купила малко.Беше страхотен!
Цитирай


Под чесън на туршия------ Кисел чесън ли имаш предвид- ако е така кажи за да ти напиша рецептата, вкъщи всяка година правим и става страхотен....... Peace
Цитирай


Под чесън на туршия------ Кисел чесън ли имаш предвид- ако е така кажи за да ти напиша рецептата, вкъщи всяка година правим и става страхотен....... Peace
Да, напиши ми рецептата, ще си я запиша, нищо, че съм закъсняла  Hug
Цитирай


Мила извинявай че чак сега ти отговарям ама чак днес се видях със свекърва ми.
Тя ми каза че я прави на око,на един три литров буркан напълнен с чесан преварява вода слага сол на вкус и няколко лажички оцет(каза ми много малко оцет).Водата солта и оцеда на едно се слагат и се пални боркана до ръбчето със готовата саламура.Каза ми че било хубаво водата да е преварена.Каза ми че и стеблата на чесъна се слагат ако искаш,и малко копър.
Незная какво ще се получи ако сложиш стар чесън тя до сега я е правила с пресен.
Цитирай


marietka,  bouquet
Ще почакам до другата година, тази ще карам на готов  Very Happy
Цитирай


Наистина е по-хубав с пресен чесън , но аз съм слагала и стар само че трябва да се бели тогава. Ние много го правим и ядем. Обаче слегам вътре и джанки докато са още твърди и кисели. Джанки и чесън зимата... Very Happy
Цитирай


И аз съм яла със стар !!!Става
Цитирай


И аз съм яла със стар !!!Става
А иначе гледах ,че вече са пуснали - в някой от големите магазини беше  newsm78
Цитирай


Ето това е моята рецепта за...
Кисел чесън
Необходими продукти:
12кг чесън
150гр цъфнал копър
320гр сол
320гр винен оцет
6л вода
Приготвяне: Почистваме чесновите глави от брадичките и ги накисваме в студена вода за около 15 минути. След това ги изваждаме и нареждаме в съда за туршия. Отгоре слагаме копъра. Разбъркваме водата, оцета и солта, докато солта се разтвори напълно. Изсипваме саламурата върху чесъна и оставяме да ферментира две седмици при температура около 20 градуса(затова се прави лятото когато е готов чесъна, за да може дза си ферментира добре на сенчесто място). Готовата туршия съхраняваме на студено място- в мазе, килер и пр.

Това е рецетата, да не забравиш догодина да се похвалиш как е станала.
Цитирай


Ето още една рецепта за чесън, струва ми се, че може да се прави по всяко време.

Маринован чесън
Милена Тончева, 32 г., Плевен | 2007-10-02

Продукти:
чесън
стръкче копър

За маринатата:
1 л оцет
1 л вода
60 г сол

Приготвяне:
Почистеният чесън се попарва за кратко във вряща подсолена вода. Нарежда се в буркани с копъра. залива се с горещата марината. бурканите се затварят и се стерилизират за около 15 минути.

Рецептата е от тук.
Цитирай


1-21 от 21 отговора