Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 окт. 2007, 10:48 ч.

Къде и какво щяхте да правите сега, ако...

 • 1 758
 • 50
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 070
нямахте дете/деца...

Знам, че при добро желание всеки може да прави всичко и да отиде навсякъде с детето, но все пак за много от нас това е само теория. На практика ежедневието ни е толкова ангажирано с битовизмите и децата и техните нужди, че нямаме много време или организираност да свършим някои работи за себе си. Или просто няма на кой да ги оставим за толкова дълго време или сърце не ни дава.

Имам приятелка, която според мен буквално е "зарязала" детето на баба му и да речем гради кариера, ходи насам-натам, забавлява се. В друг град е детето. Вижда го, но не всеки ден. Много сериозен човек е, обича си детето, но е избрала този начин на живот за момента. Понякога и завиждам, понякога направо и се чудя.

Лично аз, точно това лято , ако бях свободна бих го прекарала  с една приятелка в Гърция, на о.Лесбос /моля, без асоциации на тема лесбийка или поетеса, щото не съм/ в един център, подобен на тези в Индия..разни медитации се правят, всякакви неща за реализиране потенциала, опознаване на себе си, видове различни психоанализи..всичко това на бунгала и каравани до морето в компания на хора от цял свят. Ходиш бос по тревата и по плажа, общуваш си с различни хора и със себе си...ей такива. Обаче дори и да имах баба пенсионерка да ми гледа детето от май до октомври не знам бих ли тръгнала...

Друг какво - бих почнала сериозно с английския и испанския. И разни други неща. Ако се сетя още ще пиша. Със сигурност бих се шматкала насам-натам или бих вложила енергия в правене на пари по някакъв начин.

# 1
 • Мнения: 33
Щях да направя и невъзможно да имам деца! Simple Smile

# 2
 • Мнения: 750
Нямаше да бързам постоянно и нямаше постоянно да се сепвам от детски плач и писък. Това нямаше да правя. А за всичко останало детето не ми пречи.

# 3
 • UK/София
 • Мнения: 7 670


 Щях да се чувствам празна.Поисках дете когато се чувствах наживяла, на 28г.Едва ли сега щях да съм пак всяка нощ по заведения.

 Детето не ме спира в нищо, не бих правила нищо по-различно, ако не бях родила.

# 4
 • Мнения: 517
Това не мога да си го представя. Сякаш цял живот съм имала дете. А и то не ми пречи да се забавлявам.

# 5
 • София/Ямбол
 • Мнения: 719
Щях да съм на работа.
ЩЯх да съмсе дипломирала, ама това не сигурно, защото тя дипломната ми работа беше  готова една година преди да родя ама няма кой три ред изводи да напише и да я предаде, тъй че не е сигурно.
Щях да съм изкарала шофьорските курсове, ама и тях се каня да ги карам от петъ години, тъй че и това не е сигурно.
Най вероятно вече щях да съм бремена.

# 6
 • Мнения: 183
И до сега (вече четири години) се побърквам от мисълта, че ще се прибера вкъщи , а Ели няма да е там и мъжът ми ще ме попита-
"Каква Ели?"
Случи се чудо за да я имам и понякога чак не ми се вярва, че е истина.
Хич, ама хич не искам да си представям какво щях да правя, ако я нямаше.

# 7
 • Мнения: 2 070
Аз не ви говоря за неща от сорта да се наживееш или да можеш да ходиш насам натам за по час-два или нощен живот. Ясно е че затова детето няма как да ти пречи. Но има неща, които ако искаш да направиш трябва да си без детето, независимо на каква възраст. Да речем да пътуваш в чужбина по работа и от теб да зависи дали ще го направиш или не. Ако е за седмица-две ок, но ако е за пет месеца? Аз също съм се наживяла и съм си искала детето и ми е дошло в момент, в който съм била готова да го имам.  

# 8
 • Мнения: 9 006
Ако сега, на тези години, нямах деца, щях да съм супер депресирана, каквото и да вършех и с каквото и да се занимавах. Децата не ми пречат, те са желани и не съм направила никакви жертви заради тях. Просто замених един вид удоволствия и забавления с други - отглеждането на дъщеря ми и сина ми.

# 9
 • Мнения: 1 210
На въпроса :
Щях да се чувствам изгубена и щях да се търся .....
Това буквално . А темата ти ми навява известна носталгия, защото наистина, колкото и пълноценен и осмислен да е деня на една майка по майчинство, рано или късно / при мен вече / , нормална работеща / преди / жена започва да се чувства във "вакум" и да се пита има ли излизане от кръговрата на домашните задължения.
Пита се полагат ли и се друг вид удоволствия освен аромата на токущо изпраното пране, 10 те минути за форум на ден, гледката от заспалото щастливо и здраво дете на майчината гръд, чашата вино по време на любимия сериал / когато успее да го хване / , гордостта от усмивките на хората, които поглеждат към количката и все неща в този дух ....  Simple Smile

# 10
 • Мнения: 6 039
щях да работя от 8 до 12 вечерта
щях да пътувам още повече
изобщо нямаше да подозирам за съществуването на този форум
щях да съм слаба
нямаше да вярвам, че това малко човече може да измести всичко в живота ми и щях да развивам философски теории, че това е пълна глупост и че за мен работата е най-важна Outta Joint
да, ама не!

# 11
 • Мнения: 2 161
Щях да се отдам на работа.

# 12
 • София
 • Мнения: 2 967
Свършила съм всичко, което съм искала да свърша, преди да имам дете.
Сега пак малко приличам на приятелката ти, която работи, ходи насам-натам, спи, но не бих казала, че съм зарязала детето си, просто имам повече възможности за помощ и съм преценила да ги използвам.
Така, че дъщеря ми е най-прекрасния подарък и всяка секунда с нея ми носи удовлетворение, щастие и пълнота, която по никакъв начин не пречи или нарушава личния ми живот, единствено го обогатява.

# 13
 • Мнения: 4 452
Щях да направя околосветско пътешествие. Wink
Сега е невъзможно. Не мога да си представя и ден без да видя децата.

# 14
 • Мнения: 27 525
Ммм, интересна тема... какво ли ... имам чувството, че съм с детето цял живот  Rolling Eyes
Най-много ми липсва четенето на книги, останалото все го съчетаваме някакси.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт