Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 окт. 2007, 09:38 ч.

Удебеление на маточната лигавица?!?

 • 1 151
 • 6
 •   1
Отговори
Здравейте момичета,

Знам че единственото решение е да чакам, но бих искала да получа съвет и от вас.
Аз съм с "тежко" от към проблеми с хормоните минало (от 16 годишпнината ми). Претърпала съм гинекологична операция (киста с размери 6-8 см) и многожество други кисти с които успях да се преборя без оперативна намеса.
Днес, вече на 24 , със съпруга ми правим от 6 месеца опити (спазване на определена програма за половите контакти, мерене на темепература и правене на тестове за ОВУ). Въпреки че  улучвахме ИДЕАЛНИЯ момент, не се получаваше. Сигурна съм че разочарованието при почвата на МЦ ви е познато  Sad
Този месец вече имам 10 дена закъснение, три отрицателни теста ( два непосредствено преди закъснение и един на 2рия ден от закъсението). Гърдите ми нараснаха значително, болки нямам, апетит към храни, към които до сега не съм изпитвала "привличане", от 1 седмица съм с 37.1-37.2 БТ сутрин и като за край започна да ми се доспива най-късно в 10:00 вечерта.
Вчера бях на лекар. Той установи 15 мм удебеление на маточната стена, но не може да установи наличието на плоден сак. Предполага че закъснението ми не е реално,че ОВУ е настъпила по-късно и съответно оплождането също и за това все още не се вижда нищо. Беше изненадан от дова удебеление, едновременно ме успокои, че то само по себе си не е проблем.
Тотално съм объркана - едновременно приятно изнервена, че ми закъснява и имам признаци, но и "на тръни" че всеки момент ще ме посети МЦ.
Не знам как точно бихте могли да ми помогнете, не търся 100 % положителна насока от ваша страна, а по-скоро идентични ситуации и как сте се справили.
Благодаря предварително.

# 1
 • Мнения: 4 700
ZaЩо не си направиШ кръвен тест? Той Ще ти даде отговор. Ако правилно раzбирам имаШ 10 дни zакъснение, но последния тест си го правила преди 8 дни. Ами пробвай пак. Вzеми си от най евтините тестове. Те са точно толкова добри, колкото и скъпите. Наитина има случай, когато овулацията zакъснява с няколко дни.

В сайта на Зачатие има овулационен календар. МожеШ да го попълваШ и момичетата тук да го раzчитат. Успех и дано  е бременност.

# 2
 • Мнения: 989
миленче, май освен да си направиш кръвен тест за да не се побъркаш от чакането друго не виждам какво можеш да направиш. Докторът най-вероятно е прав - ако овулацията е била по-късно, то закъснението ти наистина не е реално. Все пак мисля, че кръвен тест би показал достоверно на този етап.  Praynig

# 3
 • София
 • Мнения: 7 718
Направи си кръвен тест.
Преди цикъл е нормално удебелението на лигавицата, както и при ранна бременност. Ако имаш възможност отиди на друг лекар, но по-добрият вариант е кръвен тест.
Но също може и уринен, като гледам осем дни са минали.

# 4
"На теория /това ще рече, че е някакъв усреднен резултат /:
Уриненен тест - след 11 ден /след О./
Кръвен/ЧХГ/ - след 14 ден
Eто ориентир, но е за 28 дни МЦ"
 С това ми помогна denis d,
Това е причината да се въздържам. Ако получа още един негативен резултат мисля че психически ще се срина.
Един от предврителните етстове беше кръвен, отчете ми <0.1

# 5
 • Мнения: 989
Всъщност е обратно - кръвният тест се прави 11 дни след О., а уринния 14 дни след О. Няма значение колко дни ти е цикъла, ако си засякла овулацията просто броиш дните след нея. Ако не си я засичала и не знаеш кога е при теб горе - долу тогава да - дължината на цикъла може да те ориентира за деня на О., но това е ако ти е относително редовен цикъла.

# 6
 • София
 • Мнения: 7 718
Всъщност е обратно - кръвният тест се прави 11 дни след О., а уринния 14 дни след О.
Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт