Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора


Мнения: 218
Здравейте! Бих искала да ви помоля за коментар на хормоналните ми изследвания.Направени са на 5-ти ден от МЦ. Прочетох доста по въпроса в "Зачатие" и така и не разбрах трябва ли да се притеснявам за нивото на Пролактина,което според референтните стойности на лабораторията е завишен, но според стойностите,публикувани в Зачатие, уж си е в норма. Не съм почивала много преди изследването,само поседях 5-10 мин на стол и това е.Ето ги и стойностите:

Пролактин - 614,8 mlU/ml  - реф.стойности - 72-511
Тестостерон - 0,466 ng/ml - реф.стойности - 0.06-0.82
LH - 6.72 mlU/ml - реф.стойности - 2.4-12.6/във фоликулярна фаза/
FSH - 7.03 U/ml - реф.стойности - 3.5-12.5/във фоликулярна фаза/
Eстрадиол - 71,94 pg/ml - реф.стойности - 12.5-166/във фоликулярна фаза/

Предварително Ви благодаря!!!   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Всяка лаборатория работи с определени реактиви и това определя референтните сотйности!
Единственото, по което трябва да се водиш са реф. стойности.
Повтори изследването, няма значение на кой ден.
« Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 12:28 от Lali »
Цитирай

София

Мнения: 3 378
Лали е напълно права. Повтори изследването на Пролактин. Иначе, всичко останало е напълно в норма!  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 657
Здравейте и от мен, аз също ще помоля да погледнете моите хормонални изследвания,особено пролактина
Пролактин -630 mIU/l
Естрадиол -501 pmol/l
Тестостерон - 0.86 ng/ml
Лутеинизиращ хормон-11.58 IU/l
Фоликулостимулиращ хормон -3.5 IU/l
Нормата на пролактина в съответната  лаборатория е 576 горна граница. Искам да попитам дали завишения пролактин е основание  за аденом на хипофизата. Гинеколожката ,която ми назначи тези изследвания категорично отхвърля тази теза. Но ендориноложката настоява за скенер или Ядрено магнитен резонанс ?Вие какво ще ме посъветвате ,кого да послушам?
Цитирай


Мнения: 2 330
Анели,пролактинът е леко завишен и може би е добре да повториш изследването.Ако пак е висок,няма да ти навреди  един скенер или ЯМР.Поне ти ще се чувстваш по-спокойна,защото ,ако не го направиш,винаги ще има един въпрос в главата ти Smile

Теди,Лали много добре ти го е написала.Само да добавя-задължително поискай да лежиш 30 мин преди това.На мъжа ми първото изследване беше със завишен пролактин и след това го повторихме два пъти,като лежа по 30 мин и се оказа много под горна граница Smile
Цитирай

София

Мнения: 7 718

Нормата на пролактина в съответната  лаборатория е 576 горна граница. Искам да попитам дали завишения пролактин е основание  за аденом на хипофизата. Гинеколожката ,която ми назначи тези изследвания категорично отхвърля тази теза. Но ендориноложката настоява за скенер или Ядрено магнитен резонанс ?Вие какво ще ме посъветвате ,кого да послушам?

Анели, завишен пролактин може да има със или без наличието на аденом.
Както казва Шайн първо повтори изследването, а после ако пак е висок непременно си направи скенер или ЯМР. Дано да няма нищо и да продължиш спокойно напред.
Дай реф. стойности и за другите хормони.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 657
Лали , благодаря за отделеното внимание, останалите хормони са ми в норма  с изключение на тестостерона ,който е завишен (реф. стойност 0.1-0.75).Да, ще Ви послушам за един ЯМР,имайки напредвид че от осем -девет месеца цикъла ми е абсолютно нередовен, имам силно главоболие  с гадене, виене на свят и подобни.
Цитирай


Мнения: 4 320
aneli_100 и аз ще кажа, че завишеният пролактин не е гаранция, че ще имаш аденом. А всъщност и твоят пролактин, не е чак толкова висок!

Повтори изследването, като преди това постой пред кабинета известно време, за да се успокоиш. Пролактина е стресов хормон и може да се вдигне ако си уморена, или предната вечер си взела твърде горещ душ. И гърдите е добре да не са пипани, преди това Wink

Цитирай
ако може да ми помогнете за разчитане на моите резултати
 Progesteron 1.31
 ng/ml Ж(фолик.-0.27-2.61, лутеална-3.28-38.63, менопауза
 
 Aндростендион 5.0
 ng/l 0.46 - 3.9
 
 Андрестендиона юли месец ми беше 4 а сега 5, и ми е много притеснено
 
Цитирай

Пловдив

Мнения: 84
Днес си пуснах и аз тези хормони-4 ден от цикъла ми.Имам час при лекарката чак във вторник,а ме притеснява резултата на естрадиола.Какво ли ще означава това .Моля ви за разчитането им от ваша страна.Ето и резултатите:
FSH - 2.1 IU/I(3,85-8,8)
LH - 3.5 IU/I (2,12-10,90)
Пролактин - 416 mIU/I (70-565)
Естрадиол - 2032 pmoI/I (88-420)
Цитирай

София

Мнения: 7 718

 Progesteron 1.31
 ng/ml Ж(фолик.-0.27-2.61, лутеална-3.28-38.63, менопауза
 Aндростендион 5.0
 ng/l 0.46 - 3.9
 Андрестендиона юли месец ми беше 4 а сега 5, и ми е много притеснено
 
Аygyul, лечение не предприехте ли тогава?

Елена, този висок естрадиол да не е грешка? Друг път изследвала ли си се? Поликистоза?
Цитирай


Мнения: 656
Имам (имах) киста при единия яйчник, и днес (5ти ден от МЦ) си изследвах хормоните, моля кажете си мнението
 LH 2.22
 IU/l М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-
 
 FSH 4.24
 IU/l М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5
 
 Estradiol 117.9
 pmol/l М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-193
 
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Няма проблеми. А кистата махна ли се? На колко си години?
Цитирай


Мнения: 656
Няма проблеми. А кистата махна ли се? На колко си години?
Кистата беше 4 см на 6 ноември, и също пак толкова на 22ри, гинеколожката не беше сигурна че ще си мине сама.
На 35 съм, често имам нарушения в МЦ, пиех прогестерон по схема в продължение на около година, но понеже започна да ми идва и на 12тия ден, отидох да питам дали и същия месец трябва да ги пия, та видяха кистата. Но течението беше твърде слабо за мензис, но пък и не беше точно само зацапване, продължи около 10 дни, на 28мия ден естествено нямаше нищо, а дойде някъде към 38мия. И такива подобни случки без и със прием на прогестерон.
Имах си месец и половина без прием на хапчета.
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Изследвай си непременно хормоните на щитовидната жлеза. Питай лекарката за поликистоза дали вижда. Трябва и добър гинеколог да те види за изчерпване на яйчниковия резерв. Ти от Пловдив ли беше?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора