Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 окт. 2007, 16:56 ч.
  • Преглеждания  4 243  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 8 383
Малее, това ми е първата тема в този форум Blush

Значи, искам да изпържа пилешки бутчета във фритюрника - без да ги панирам (добра идея ли е това)..
Обаче си мисля за някакъв сос после - както в заведенията сервират някакви пилешки работи - крилца, бутчета, хапки - със червен сос (само че не знам какъв е). Потърсих в търсачката, излезна ми един сос на Габи, обаче линкът не се отвори...

Някой да помогне в сосово отношение?  Crazy

Реклама
# 1
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 702
Ако сте фенове на синьото сирене , бих ти предложила картофено пюре приготвено по стандартен начин като в него добавиш парче синьо сирене около 100 гр и малко сметана ако имаш , става като в хепи т.е и там така го правят  Laughing Laughing
Друго за което се сещам е пак със синьо сирене и готварска сметана . Да заври сметаната на котлона и натрошаваш вътре сиренето да се стопи , можеш леко да сгъстиш с  брашно .
И най баналния сос е заквасена сметана с 2-3 лъжици майонеза малко копър и чесън  Hug  bouquet

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 8 383
Мразя синьо сирене Embarassed
Сметана нямам вкъщи...
Благодаря ти за включването Hug

Нещо доматено не е ли подходящо, май грешно съм се ориентирала... Blush

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 293
къри сос?

според мен върви и със салата Снежанка, без сос.

или със салата, а пилето с лимонов сок.

# 4
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 654
Ако не е късно, в Била продават на Хаинц един кетчуп "Барбекю". Същият е на вкус като този от KFC. Много си пасват!

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 8 383
Запазвам идеите за следващия път, когато ще пържа бутчета, а сега, изпадайки в еуфория и транс Crazy скалъпих сос от 2 пресни домата, малко дом. сок, лук, чесън и подправки, стана много хував, да видим как ше се върже с бутовете Blush

Това за кетчупа си го записах, още утре ще купя, благодаря!

# 6
  • София
  • Мнения: 3 537
Аз винаги когато пържа бутчета или кюфтета ,си ги правя на тиган и след това от мазнината в която съм пържила правя соса.Запържвам2-3 суп лъж.брашно в нея, после си добавям доматен сос,малко водичка според желаната гъстота,пикантина за скара ако имам или за пиле, черен пипер, сол,1 малка лъж.захар за да не киселее от доматите много и задължително слагам един дафинов лист и 2-3 скелидки чесън.Соса винаги става невероятен.Същото правя и когато пържа риба, но в нейния сос не слагам даф.лист.Пробвай много е вкусно.Между другото се слага и пресен магданоз накрая в готовия сос, но аз не го обичам и пропускам. Wink

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 8 383
Мимис, записвам си и твоят вариант, точно това ми трябваше, само че...късно дойде информацията Blush
Аз пържа във фритюрник, но другия път ще пържа на тиган и ще приложа твоя вариант  bouquet

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
Мимис, звучи невероятно! Ще пробвам!  Peace

# 9
  • Габрово
  • Мнения: 757
Вкъщи обикновено купуваме готови пилешки бутчета на грил и към тях моите хора обичат следния сос: запържвам няколко лъжици брашно (може и да е препечено, пак става хубаво), след това наливам топъл бульон от кубче, който съм направила с малко по-малко вода от указаната, за да стане по-силен, бъркам на слаб огън, до като заври, пускам вътре един дафинов лист и малко черен пипер и оставям да покъкри още малко. По принцип вкъщи са фенове на такъв тип сос за всякакви меса. Бульончетата Костиля на Маги са много подходящи, според мен, а можеш и да го направиш с пилешко, ако искаш да е с вкуса на месото. Една позната всеки път ме кандърдисва да пробвам да го "застроя" с един жълтък, че ставало много хубаво, но аз това го приготвям, когато нямам време и още не съм пробвала.
Друг вариант ми е гъбеният фикс на Пикантина - става си страхотен гъбен сос. Някъде във форума бях чела, че става нещо подобно и с гъбена кремсупа от пакетче.
Ами това е, дано да си харесаш някоя идея, с която да разнообразяваш

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 8 383
Natka, благодаря много - и този вариант го записвам.
Усещам , че скоро пак ще правя пържени бутчета само заради соса  Blush

# 11
  • Старата столица
  • Мнения: 5 363

гъбеният фикс на Пикантина - става си страхотен гъбен сос. Някъде във форума бях чела, че става нещо подобно и с гъбена кремсупа от пакетче.

И аз за този се сетих.Става много вкусен сос.
Иначе правя и доматен с много чесън.

# 12
  • Мнения: 4 358
Аз пък да питам нещо тъпичко - бутчетата предварително сварени ли са. Ако само ги пържите в тиган сигурно ще да е т.н дълбоко пържене с много мазнина нали, иначе май няма да стане а?

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 8 383
Ами аз поради тази причина не искам в тиган, щото не знам доколко добре ще се изпържат.
Предполагам ако са на тиган, трябва да се обръщат честичко.

# 14
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 417
СТЕФ  Hug, да кажеш после как стана вечерята, че ми звучи адски апетитно. Аз като лакомийка бих направила и майонезен сос, с лъжичка кисело мляко, подправки, горчица и чили сос.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт